email

ახალი ამბები

მთავარი > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეები >

რა არის საუკეთესო ტემპერატურა და დრო შავი ჩაის დუღილისთვის?

ცხელი პროდუქტები

Ბოლო ცნობები

ქართველი Light compensation all-weather withering technology ქართველი

მსუბუქი კომპენსაცია ყველა ამინდის გაქრობის ტექნოლოგიას

2020-12-20 23:33:58

ეს ტექნოლოგია ძირითადად ეხება ახალი ფოთლების არათანაბარი გაცვეთა პრობლემებს შავი ჩაის დამუშავების პროცესში, გაცვეთა პროცესი იზღუდება ბუნებრივი გარემოთი, გახანგრძლივება ძალიან გრძელია და მთელი პროცესი ძვირია.

ქართველი How to choose the location of tea factory? ქართველი

როგორ ავირჩიოთ ჩაის ქარხნის ადგილმდებარეობა?

2020-12-05 23:03:23

საფუძვლიანად უნდა იქნას გათვალისწინებული ჩაის პირველადი ქარხნის ადგილმდებარეობა ტრანსპორტირების, წყლის წყაროების, გარემოს, დასაქმების, ნედლეულისა და ტოპოგრაფიის თვალსაზრისით. ქარხნის აშენებამდე უნდა იყოს გარემო და გეოლოგია

ქართველი How to choose the most suitable tea fixing machine? ქართველი

როგორ ავირჩიოთ ყველაზე შესაფერისი ჩაის დასაფიქსირებელი მანქანა?

2020-12-05 00:57:53

ჩაის ფიქსაციის აპარატების ტიპებში შედის დრამის ფიქსაციის აპარატები, ორთქლის გამათბობელი ფიქსაციის მანქანები, ცხელი ჰაერის ფიქსაციის აპარატები, ორთქლის გამაძლიერებელი აპარატები და ა.შ. შესაძლებელია მათი შეძენა შემდეგი ფაქტორების შესაბამისად. (1) შესყიდვ

ქართველი Why should we shake tea tea leaves during the production of oolong tea? ქართველი

რატომ უნდა შეანჯღრიოთ ჩაის ჩაის ფოთლები ულონგ ჩაის წარმოების დროს?

2020-11-16 22:00:34

შერყევა და გახმება დუღილის ორივე ნაწილია. ულამაზესი ჩაის ხმობის პროცესში, რადგან ფოთლები მშვიდად არის მოთავსებული, ბევრი წყალი მხოლოდ ფოთლებიდან აორთქლდება, ხოლო ფოთლის ყუნწში წყალი არ იკარგება, რაც გამოიწვევს

ქართველი Is oolong tea a semi-fermented tea? How to process oolong tea? ქართველი

ოოლონგის ჩაი არის ნახევრად ფერმენტირებული ჩაი? როგორ დავამუშავოთ ულონგ ჩაი?

2020-11-15 22:26:33

Oolong ჩაი არის უნიკალური არსებობა ყველა ჩაის შორის. იგი მიეკუთვნება ერთგვარ ნახევრად ფერმენტირებულ ჩაის. ჩაის ამგვარი დამუშავება ხდება მრავალი პროცესის საშუალებით, როგორიცაა გაშრობა, გამოშრობა და შერყევა, დასრულება და მოძრავი დამუშავება და მზა პროდუქტის

ქართველი Characteristics and types of black tea ქართველი

შავი ჩაის მახასიათებლები და ტიპები

2020-11-13 23:22:45

შავი ჩაის ფოთლები შეიცავს სხვადასხვა წყალში ხსნად ქიმიურ ნივთიერებებს, მათ შორის ჩაის პოლიფენოლები, კოფეინი, შაქრები, ამინომჟავები, ცილები, ხილის მჟავები, არომატული ნივთიერებები და ა.შ.

ქართველი What are the common failures of tea kneading machines? What are the reasons? How to solve them? ქართველი

რა არის საერთო ჩავარდნები ჩაის საფქვავ აპარატებში? რა არის მიზეზი? როგორ გადავჭრათ ისინი?

2020-11-11 22:04:59

ჩაის დაგორების მიზანია საწყისი ფორმის დამზადება და ფოთლის უჯრედების გატეხვა მზა ჩაის არომატის კონცენტრაციის გასაზრდელად. მწვანე ჩაის გადამუშავებისას, გარდა რამდენიმე ცნობილი მწვანე ჩაისა, დახვევა, ძირითადად, შეუცვლელი პროცესია.

ქართველი What's the best temperature and time for black tea fermentation? ქართველი

რა არის საუკეთესო ტემპერატურა და დრო შავი ჩაის დუღილისთვის?

2020-11-05 21:28:32

შავი ჩაის დუღილის მიზანია შეიტანოს შინაარსის ღრმა ცვლილებები და მოამზადოს სუბსტრატი შავი ჩაის უნიკალური ფერის, არომატისა და გემოვნების თვისებების შესაქმნელად.

ქართველი China's tea exports in September 2020 amounted to 29,089 tons ქართველი

ჩინეთის ჩაის ექსპორტმა 2020 წლის სექტემბერში 29,089 ტონა შეადგინა

2020-11-04 21:48:00

ჩინეთის საბაჟო სტატისტიკის მიხედვით, 2020 წლის სექტემბერში ჩინეთის ჩაის ექსპორტის მოცულობამ 29 100 ტონა შეადგინა

ქართველი What are the technical points of green tea "fixing" processing? ქართველი

რა ტექნიკური ნიშნები აქვს მწვანე ჩაის „ფიქსაციას“ დამუშავებას?

2020-11-02 22:37:29

მწვანე ჩაის ფიქსაციის დამუშავება არის მწვანე ჩაის დამუშავების გასაღები. ფიქსაციის მიზანია მაღალი ტემპერატურის გამოყენება ფერმენტების აქტივობის სწრაფად გასანადგურებლად, პოლიფენოლების დაჟანგვის თავიდან ასაცილებლად და მწვანე ფერის შესანარჩუნებლად.

ქართველი How to carry out "rolling" step in green tea processing? ქართველი

როგორ განვახორციელოთ მწვანე ჩაის გადამუშავების "მოძრავი" ეტაპი?

2020-11-01 22:02:52

ჩაის დახვევის ეტაპის მიზანია თავიდან ფორმის შექმნა და ფოთლის უჯრედების გატეხვა მზა ჩაის გემოვნების კონცენტრაციის გასაუმჯობესებლად. მწვანე ჩაის გადამუშავების პროცესში, გარდა რამდენიმე ცნობილი მწვანე ჩაისა, დახვევა, ძირითადად, შეუცვლელი პროცესია.

ქართველი How to "wither" fresh leaves before processing green tea? ქართველი

როგორ "ხმება" ახალი ფოთლები მწვანე ჩაის დამუშავებამდე?

2020-11-01 00:49:48

ახალი ფოთლების გავრცელების შემდეგ, ფოთლების ხარისხი რბილი ხდება და გამოყოფს დელიკატურ სუნამოს. ზოგადად, ტენიანობა დაახლოებით 70% -ს აღწევს (წონის დაკლების მაჩვენებელი დაახლოებით 15% -დან 20% -მდე), რაც ზომიერია და შემდეგ პროცესში შევა.

ქართველი How does the black tea withering process work? ქართველი

როგორ მუშაობს შავი ჩაის გაცვეთა პროცესი?

2020-11-06 22:16:10

შავი ჩაის გაცვეთა გულისხმობს პროცესს, როდესაც მცენარეში შესული ახალი ფოთლები კარგავენ წყალს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, ისე, რომ გარკვეული მყარი და მყიფე ღეროები და ფოთლები გახმება და გახმება.

Დაგვიკავშირდით

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ გამოგვიგზავნოთ ელ.ფოსტა: info@delijx.com. ასევე შეგიძლიათ გააგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat- სა ან WhatsApp- ზე: 0086-18120033767

რა არის საუკეთესო ტემპერატურა და დრო შავი ჩაის დუღილისთვის?

2020-11-05 21:28:32

შავი ჩაის დუღილის მიზანია შეიტანოს შინაარსის ღრმა ცვლილებები და მოამზადოს სუბსტრატი შავი ჩაის უნიკალური ფერის, არომატისა და გემოვნების თვისებების შესაქმნელად. შავი ჩაის დუღილის არსი არის ქიმიური ცვლილებების პროცესი, პოლიფენოლის ნაერთების ღრმა დაჟანგვით. როგორ გავაკონტროლოთ შავი ჩაის დუღილის დრო და ტემპერატურა?

  შავი ჩაის დუღილის დრო

ჩვეულებრივ, შავი ჩაი დუღდება 4 – დან 6 საათამდე. ამასთან, დუღილის სპეციფიკური დრო დამოკიდებულია ჩაის ასაკსა და სინაზე, ცივ და ცხელ ამინდზე, სიმშრალეზე, სისველეზე და გადახვევის ხარისხზე. საერთოდ, ახალგაზრდა ფოთლები, კარგად გამომწვარი ნედლეული და მაღალი დუღილის ტემპერატურა სწრაფად დუღდება და დრო შედარებით მოკლეა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, დრო უფრო გრძელი იქნება. დამხვდა, რომ 12 საათის განმავლობაში არ არის ფერმენტირებული. სანამ დუღილის დროს არ არის მჟავე ან წებოვანი. ჩაის მწარმოებელმა უნდა გააკონტროლოს დუღილის მიმდინარეობა.

დუღილის დრო მხოლოდ მითითების მაჩვენებელია. უნდა დასრულდეს თუ არა დუღილი, ან უნდა ემყარებოდეს დუღილის ხარისხს. ზომიერად დუღილი ზოგადად ემყარება იმ ფაქტს, რომ ფოთლის ფერი მოწითალო-მოყვითალო ხდება, ლურჯი აურა ქრება, ხოლო ყვავილის და ხილის არომატი სტანდარტული ჩანს. თუ ეს მასობრივი წარმოებაა, საბოლოოდ გამოიყენეთ შეფასების მეთოდი, რომ გადახედოთ წვნიანის ფერს, დააგემოვნოთ გემო, დაათვალიეროთ ფოთლის ფსკერი და შეამოწმოთ დუღილის ხარისხი. წიგნში ნათქვამია რამდენია ტემპერატურა და ტენიანობა და რამდენი საათია ნორმალური. ზედა ჩაის მწარმოებელი მხოლოდ ამბობს: "უყურე ჩაის და მოამზადე ჩაი". შიგნით გზა ძალიან იდუმალია!

DL-6CFJ-80-Continuous-Fermentation-Machine-For-Tea/Black-Tea-Continuous-Oxidation-Fermentation-Machine-For-Tea

შავი ჩაის სრულად ავტომატური დუღილის მანქანა

 

  შავი ჩაის დუღილის ტემპერატურა

ტემპერატურა დიდ გავლენას ახდენს დუღილის ხარისხზე, მათ შორის ჰაერის ტემპერატურაზე და ფოთლის ტემპერატურაზე. ტემპერატურის დონე პირდაპირ გავლენას ახდენს ფოთლის ტემპერატურაზე. დუღილის პროცესში პოლიფენოლის ნაერთები იჟანგება და ეგზოთერმიულია, რაც ზრდის ფოთლის ტემპერატურას. ფოთლის ტემპერატურა იცვლება კანონიდან დაბალიდან მაღალ და შემდეგ დაბალი. დუღილის ფოთლის ტემპერატურა უნდა იყოს დაცული 30 at, ხოლო ტემპერატურა 24 ℃ ~ 25 at. ტემპერატურა და ფოთლის ტემპერატურა არ უნდა იყოს ძალიან მაღალი ან ძალიან დაბალი. თუ ფოთლის ტემპერატურა ძალიან მაღალია და აღემატება 40 ° C- ს, დუღილის ცვლილებები ძალიან ინტენსიური იქნება, რის შედეგადაც მიიღება დაბალი არომატი და დაბალი გემო და მუქი ფერი, რაც სერიოზულად აზიანებს ხარისხს. ამიტომ, მაღალ ტემპერატურულ სეზონში უნდა იქნას მიღებული გაგრილების ზომები, ხოლო გაშლილი ფოთლები უნდა იყოს თხელი, რათა ხელი შეუწყოს სითბოს გაფრქვევას და გაგრილებას. თუ ტემპერატურა ძალიან დაბალია, დუღილის დრო გახანგრძლივდება და ენდოპლაზმური ტრანსფორმაცია სრულად ვერ განვითარდება. ამიტომ, როდესაც ფოთლის ტემპერატურა ძალიან დაბალია, ფოთლის ფენა უნდა გასქელდეს სითბოს შენარჩუნების ხელშესაწყობად და საჭიროების შემთხვევაში უნდა იქნას მიღებული სხვა გათბობის ზომები.

ინტელექტუალური შავი ჩაის დუღილის მანქანა