email

მწიფე ჩაი Pile-Fermentation მეთოდი

ცხელი პროდუქცია

თეთრი ჩაის საშრობი

თეთრი ჩაის საშრობი

2022-01-19 14:49:19

ჩაის გაშრობის პროცესი საბოლოოდ ჩაის დამუშავების ეტაპია. თეთრი ჩაის გასაშრობად საუკეთესო ხერხის არჩევა გააუმჯობესებს თეთრი ჩაის ხარისხს.

თეთრი ჩაი გახმება

თეთრი ჩაი გახმება

2022-01-19 14:31:14

ჩაის გაფუჭება არის ძალიან მნიშვნელოვანი პროცესი თეთრი ჩაის წარმოებაში. ფაქტობრივი სიტუაციიდან გამომდინარე, შეიძლება გამოყენებულ იქნას გახმობის სხვადასხვა მეთოდი.

პუერ ჩაის ფიქსაცია

პუერ ჩაის ფიქსაცია

2022-01-11 15:17:23

უნივერსალური ჩაის ფიქსაციის ჭურჭლის ხანგრძლივმა მაღალტემპერატურულ ფიქსაციას შეუძლია გამოავლინოს Pu'er ჩაის არომატი და გამოყოს სურნელოვანი არომატი.

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

2022-01-11 14:33:29

გამოიყენეთ ჩაის ბაღის მართვის ზომები, ჩაის ხის გასხვლა და ა.შ. ჩაის ბაღის მართვის მანქანები, განაყოფიერება და ა.შ. ჩაის ხეების ზრდისა და გაზაფხულის ჩაის ხარისხის გასაუმჯობესებლად.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

კითხვა: რა არის წყობის დუღილი?

რატომ არის საჭირო წყობის დუღილი? წყობის დუღილი არის ყველაზე მნიშვნელოვანი პროცესი Pu'er ჩაის მწიფე ჩაისა და შავი ჩაის წარმოებაში, ეს არის მთავარი ნაბიჯი შავი ჩაის უნიკალური გემოს ფორმირებისთვის.

გროვა-დუღილის ტენიანი სითბოს ეფექტის წყალობით, იგი ხელს უწყობს შემავალი ნივთიერებების გარდაქმნას, ამცირებს სიმწარეს, ანიჭებს გემოს ტკბილს, აქრობს სუნს, ავითარებს განსაკუთრებულ არომატს, ანადგურებს ქლოროფილს და ცვლის ფოთლის ფერს მუქ მოყვითალო ყავისფერში. , რომელიც აწარმოებს შავი ჩაის უნიკალურ არომატს. (მსგავსი ჭუჭყიანი, მაგრამ სურნელი).

წყობის დუღილის განსაკუთრებული ბუნების, ხანგრძლივი დროისა და მაღალი ტემპერატურისა და დამუშავებული პარტიების დიდი რაოდენობის გამო, ჩვეულებრივ გამოიყენება წყობის დუღილის ღარები. თუ ოჯახი მცირე პარტიებში აწარმოებს, გამოიყენეთ სუფთა კონტეინერები. გარდა ამისა, წყობის დუღილის დროს გამოყენებული ჩაი უნდა იყოს მწვანე ჩაი, წინააღმდეგ შემთხვევაში ეს არ გამოდგება.


 

წყობის დუღილის დამუშავება: გამხმარ მწვანე ჩაის თანაბრად ასხურებენ წყლის ნისლს, რათა ჩაის წყლის შემცველობა 30%-მდე გაიზარდოს. შემდეგ მოაყარეთ ჩაის ფოთლები და გადააფარეთ სუფთა ბამბის ქსოვილით, რომ თბილი იყოს და ჩაის ფოთლები ბუნებრივად დადუღდეს.

დუღილის ტემპერატურა უნდა შენარჩუნდეს 40-60 ° C-მდე. დუღილის დრო დაახლოებით 35 დღეა და აბრუნებენ ყოველ 10 დღეში. სულ დაახლოებით 3-4 გადახვევაა საჭირო.

When in the pile-fermentation, insert a thermometer into the pile of tea to observe the temperature change of the tea leaves. If the temperature exceeds 60°C, the tea leaves need to be spread out immediately to cool the tea leaves. If the temperature is lower than 40 degrees, it means that the water is insufficient, and you should spread out it immediately and add water to raise the temperature of the tea pile.

After 30-40 days of pile-fermenting, the color of the tea leaves becomes dark brown, with a special scent (mouldy fragrance). The flavor of the tea soup is strong and mellow, and the fermenting can be completed and dried.