email

მწიფე ჩაი Pile-Fermentation მეთოდი

Home > ჩაის წარმოების ცოდნამწიფე ჩაი Pile-Fermentation მეთოდი

ცხელი პროდუქცია

ჩაის სხვადასხვა ფოთლების გაშრობის პროცესი

ჩაის სხვადასხვა ფოთლების გაშრობის პროცესი

2022-10-15 16:15:48

სხვადასხვა ტიპის ჩაისთვის, ჩაის ფოთლების გასაშრობად სხვადასხვა მეთოდის გამოყენება მაქსიმალურად გაზრდის და შეინარჩუნებს ჩაის ფოთლების არომატს, მიესალმება თქვენს კონტაქტს ჩაის ფოთლების გაშრობის შესახებ დამატებითი ინფორმაციისთვის.

ჩაის ხის ყოველდღიური მოვლა

ჩაის ხის ყოველდღიური მოვლა

2022-10-15 15:22:15

ჩაის ხის გასხვლა და ყოველდღიური მოვლა შეუძლია ჩაის ხეს მიიღოს მეტი ზრდის ნუტრიენტები.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

2022-09-22 18:15:48

თანამედროვე დაწნეხილი ნამცხვარი მხარს უჭერს მეცნიერებას, რაც ადასტურებს, რომ დაწნეხილ ნამცხვარს უფრო მეტი უპირატესობა აქვს, ვიდრე ფხვიერ ჩაის ტრანსფორმაციის პროცესში.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

2022-09-22 18:08:30

ისტორიის შერჩევამ წარმოადგინა Pu'er ჩაის ნამცხვრები, მაგრამ Pu'er ჩაის უნიკალური ფორმა დღემდე შენარჩუნებულია მისი უნიკალური ჩაის არომატის გამო.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

კითხვა: რა არის წყობის დუღილი?

რატომ არის საჭირო წყობის დუღილი? წყობის დუღილი არის ყველაზე მნიშვნელოვანი პროცესი Pu'er ჩაის მწიფე ჩაისა და შავი ჩაის წარმოებაში, ეს არის მთავარი ნაბიჯი შავი ჩაის უნიკალური გემოს ფორმირებისთვის.

გროვა-დუღილის ტენიანი სითბოს ეფექტის წყალობით, იგი ხელს უწყობს შემავალი ნივთიერებების გარდაქმნას, ამცირებს სიმწარეს, ანიჭებს გემოს ტკბილს, აქრობს სუნს, ავითარებს განსაკუთრებულ არომატს, ანადგურებს ქლოროფილს და ცვლის ფოთლის ფერს მუქ მოყვითალო ყავისფერში. , რომელიც აწარმოებს შავი ჩაის უნიკალურ არომატს. (მსგავსი ჭუჭყიანი, მაგრამ სურნელი).

წყობის დუღილის განსაკუთრებული ბუნების, ხანგრძლივი დროისა და მაღალი ტემპერატურისა და დამუშავებული პარტიების დიდი რაოდენობის გამო, ჩვეულებრივ გამოიყენება წყობის დუღილის ღარები. თუ ოჯახი მცირე პარტიებში აწარმოებს, გამოიყენეთ სუფთა კონტეინერები. გარდა ამისა, წყობის დუღილის დროს გამოყენებული ჩაი უნდა იყოს მწვანე ჩაი, წინააღმდეგ შემთხვევაში ეს არ გამოდგება.


 

წყობის დუღილის დამუშავება: გამხმარ მწვანე ჩაის თანაბრად ასხურებენ წყლის ნისლს, რათა ჩაის წყლის შემცველობა 30%-მდე გაიზარდოს. შემდეგ მოაყარეთ ჩაის ფოთლები და გადააფარეთ სუფთა ბამბის ქსოვილით, რომ თბილი იყოს და ჩაის ფოთლები ბუნებრივად დადუღდეს.

დუღილის ტემპერატურა უნდა შენარჩუნდეს 40-60 ° C-მდე. დუღილის დრო დაახლოებით 35 დღეა და აბრუნებენ ყოველ 10 დღეში. სულ დაახლოებით 3-4 გადახვევაა საჭირო.

When in the pile-fermentation, insert a thermometer into the pile of tea to observe the temperature change of the tea leaves. If the temperature exceeds 60°C, the tea leaves need to be spread out immediately to cool the tea leaves. If the temperature is lower than 40 degrees, it means that the water is insufficient, and you should spread out it immediately and add water to raise the temperature of the tea pile.

After 30-40 days of pile-fermenting, the color of the tea leaves becomes dark brown, with a special scent (mouldy fragrance). The flavor of the tea soup is strong and mellow, and the fermenting can be completed and dried.