email

შავი ჩაის დუღილის დრო

ცხელი პროდუქცია

ჩაის მექანიკური ამოღება

ჩაის მექანიკური ამოღება

2022-06-18 15:36:09

მექანიკური ჩაის კრეფა უნდა გამოიყენოს სწორი მეთოდი, რათა ჩაის ხე უკეთ გაიზარდოს. ამასთან, კრეფის შემდეგ ახალი ფოთლები სათანადოდ უნდა იყოს დაზღვეული და შენახული.

ჩაის კრეფის შენიშვნები

ჩაის კრეფის შენიშვნები

2022-06-18 15:29:27

ჩაის ფოთლების უკეთესი ზრდისთვის, ჩაის კრეფის პროცესში ყურადღება უნდა მიექცეს ჩაის დაკრეფის ტექნიკას და კრეფის მეთოდებს.

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

2022-06-11 17:39:36

ჩაის კრეფის სტანდარტი უნდა შეესაბამებოდეს დამუშავებული ჩაის სტანდარტს, ფოთლების შეკავებისა და მოსავლის პრობლემების გათვალისწინებით.

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

2022-06-11 17:04:57

ჩაის კრეფამ თავიდან უნდა აიცილოს მტაცებლური კრეფა, კრეფა ჩაის ფაქტობრივი მდგომარეობის მიხედვით და მაქსიმალურად დაიცვას ჩაი.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

შავი ჩაის დუღილის დრო

2022-04-29 15:35:56

რამდენი დრო სჭირდება შავი ჩაის დუღილს? შავი ჩაის ჩვეულებრივ დუღილს 5-დან 6 საათამდე სჭირდება.

დუღილი შავი ჩაის ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაწილია. ტრადიციული დუღილი გულისხმობს ნაგლინი ჩაის ემბრიონების კალათაში ჩადებას, მათ ოდნავ დაჭერას და შემდეგ თბილ წყალში დასველებული ფერმენტირებული ქსოვილით დაფარვას, რათა გაზარდოს ფერმენტირებული ფოთლების ტემპერატურა და ტენიანობა, ხელი შეუწყოს ფერმენტების აქტივობას და შეამციროს დუღილის დრო. 5-დან 6 საათის შემდეგ ფოთლების ძარღვები მოწითალო-ყავისფერი ხდება და მათი გამოცხობა და გაშრობა შესაძლებელია. დუღილის მიზანია ჩაის ფოთლებში პოლიფენოლების დაჟანგვა ფერმენტების ხელშეწყობის შედეგად, ისე რომ მწვანე ჩაის ქერქები წითლდება.

ჩაის დუღილი არის ძირითადი პროცესი შავი ჩაის ფერის, არომატისა და გემოს ხარისხის მახასიათებლების ფორმირებისთვის. ზოგადად, მოზელილი ფოთლები მოთავსებულია დუღილის ჩარჩოში ან დუღილის მანქანაში და შეჰყავთ ფერმენტაციის ოთახში დუღილისთვის. დუღილი უნდა დაეუფლოს შესაბამის ტემპერატურას, ტენიანობას და ჟანგბადის რაოდენობას, რომელიც საჭიროა ჩაის პოლიფენოლ ოქსიდაზას ოქსიდაციური პოლიმერიზაციის რეაქციის დასაკმაყოფილებლად.

შავი ჩაი ჩვეულებრივ ფერმენტირებულია 4-დან 6 საათამდე. თუმცა, დუღილის სპეციფიკური დრო დამოკიდებულია ჩაის ფოთლების ასაკსა და სინაზეზე, ცივ და ცხელ ამინდზე, გაფუჭების და გაშრობის ხარისხზე და დაბრკოლების ხარისხზე. საერთოდ, ახალგაზრდა ფოთლები, სრულად შემოგრილებული ნედლეული და დუღილის მაღალი ტემპერატურის მქონე ფოთლები უფრო სწრაფად დუღს და დრო შედარებით მოკლეა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ამას მეტი დრო დასჭირდება.

არის ხანგრძლივი და მოკლე ვადები. სანამ შავი ჩაის დუღილის დროს არ არის მაწონი ან ჭუჭყიანი, კარგია. ჩაის მწარმოებელმა უნდა აკონტროლოს დუღილის პროგრესი ნებისმიერ დროს. დუღილის დრო მხოლოდ საცნობარო მაჩვენებელია. უნდა შეწყდეს დუღილი, თუ უნდა დაფუძნდეს დუღილის ხარისხზე.

შავი ჩაის დუღილის დანერგვა

ზომიერი დუღილისთვის, ფოთლის ფერი ძირითადად წითელ და ყვითლდება, მწვანე გაზი ქრება და ყვავილებისა და ხილის არომატი ჩნდება სტანდარტად. მასობრივი წარმოების შემთხვევაში, საბოლოო შეფასების მეთოდი გამოიყენება სუპის ფერის შესამოწმებლად, გემოს გასასინჯად, ფოთლების ქვედა ნაწილის დათვალიერებისა და დუღილის ხარისხის შესამოწმებლად.

მუდმივი ტემპერატურის დუღილის ტემპერატურა კონტროლდება დაახლოებით 22-28 ℃, და ზუსტი მნიშვნელობა საჭიროებს შემდგომ შემოწმებას ახალი ფოთლის ნედლეულის, გაფუჭების ხარისხისა და გადახვევის ხარისხის მიხედვით. შავი ჩაის დუღილი არის გასაღები შავი ჩაის დასამზადებლად. დუღილის დრო და ტემპერატურა მკაცრად უნდა იყოს კონტროლირებადი და სათანადოდ მორგებული, რათა შავი ჩაი წარმატებით დამზადდეს. ამჟამად ჩაის ბევრი ფერმერი იყენებს black tea fermentation machines ბუნებრივი დუღილის იმიტაცია, რაც მნიშვნელოვნად ამცირებს დუღილის დროს და შეუძლია მიაღწიოს მთლიანი პარტიის ერთგვაროვან დუღილს.