ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
რამდენი დრო სჭირდება შავი ჩაის დუღილს? შავი ჩაის ჩვეულებრივ დუღილს 5-დან 6 საათამდე სჭირდება.
დუღილი შავი ჩაის ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაწილია. ტრადიციული დუღილი გულისხმობს ნაგლინი ჩაის ემბრიონების კალათაში ჩადებას, მათ ოდნავ დაჭერას და შემდეგ თბილ წყალში დასველებული ფერმენტირებული ქსოვილით დაფარვას, რათა გაზარდოს ფერმენტირებული ფოთლების ტემპერატურა და ტენიანობა, ხელი შეუწყოს ფერმენტების აქტივობას და შეამციროს დუღილის დრო. 5-დან 6 საათის შემდეგ ფოთლების ძარღვები მოწითალო-ყავისფერი ხდება და მათი გამოცხობა და გაშრობა შესაძლებელია. დუღილის მიზანია ჩაის ფოთლებში პოლიფენოლების დაჟანგვა ფერმენტების ხელშეწყობის შედეგად, ისე რომ მწვანე ჩაის ქერქები წითლდება.
ჩაის დუღილი არის ძირითადი პროცესი შავი ჩაის ფერის, არომატისა და გემოს ხარისხის მახასიათებლების ფორმირებისთვის. ზოგადად, მოზელილი ფოთლები მოთავსებულია დუღილის ჩარჩოში ან დუღილის მანქანაში და შეჰყავთ ფერმენტაციის ოთახში დუღილისთვის. დუღილი უნდა დაეუფლოს შესაბამის ტემპერატურას, ტენიანობას და ჟანგბადის რაოდენობას, რომელიც საჭიროა ჩაის პოლიფენოლ ოქსიდაზას ოქსიდაციური პოლიმერიზაციის რეაქციის დასაკმაყოფილებლად.
შავი ჩაი ჩვეულებრივ ფერმენტირებულია 4-დან 6 საათამდე. თუმცა, დუღილის სპეციფიკური დრო დამოკიდებულია ჩაის ფოთლების ასაკსა და სინაზეზე, ცივ და ცხელ ამინდზე, გაფუჭების და გაშრობის ხარისხზე და დაბრკოლების ხარისხზე. საერთოდ, ახალგაზრდა ფოთლები, სრულად შემოგრილებული ნედლეული და დუღილის მაღალი ტემპერატურის მქონე ფოთლები უფრო სწრაფად დუღს და დრო შედარებით მოკლეა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ამას მეტი დრო დასჭირდება.
არის ხანგრძლივი და მოკლე ვადები. სანამ შავი ჩაის დუღილის დროს არ არის მაწონი ან ჭუჭყიანი, კარგია. ჩაის მწარმოებელმა უნდა აკონტროლოს დუღილის პროგრესი ნებისმიერ დროს. დუღილის დრო მხოლოდ საცნობარო მაჩვენებელია. უნდა შეწყდეს დუღილი, თუ უნდა დაფუძნდეს დუღილის ხარისხზე.
შავი ჩაის დუღილის დანერგვა
ზომიერი დუღილისთვის, ფოთლის ფერი ძირითადად წითელ და ყვითლდება, მწვანე გაზი ქრება და ყვავილებისა და ხილის არომატი ჩნდება სტანდარტად. მასობრივი წარმოების შემთხვევაში, საბოლოო შეფასების მეთოდი გამოიყენება სუპის ფერის შესამოწმებლად, გემოს გასასინჯად, ფოთლების ქვედა ნაწილის დათვალიერებისა და დუღილის ხარისხის შესამოწმებლად.
მუდმივი ტემპერატურის დუღილის ტემპერატურა კონტროლდება დაახლოებით 22-28 ℃, და ზუსტი მნიშვნელობა საჭიროებს შემდგომ შემოწმებას ახალი ფოთლის ნედლეულის, გაფუჭების ხარისხისა და გადახვევის ხარისხის მიხედვით. შავი ჩაის დუღილი არის გასაღები შავი ჩაის დასამზადებლად. დუღილის დრო და ტემპერატურა მკაცრად უნდა იყოს კონტროლირებადი და სათანადოდ მორგებული, რათა შავი ჩაი წარმატებით დამზადდეს. ამჟამად ჩაის ბევრი ფერმერი იყენებს black tea fermentation machines ბუნებრივი დუღილის იმიტაცია, რაც მნიშვნელოვნად ამცირებს დუღილის დროს და შეუძლია მიაღწიოს მთლიანი პარტიის ერთგვაროვან დუღილს.