email

შავი ჩაის დუღილის დრო

ცხელი პროდუქცია

შესავალი ავტომატური მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის ფხვნილის შეფუთვის მანქანაში

შესავალი ავტომატური მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის ფხვნილის შეფუთვის მანქანაში

2024-04-18 11:10:42

ავტომატური პატარა მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის პუდრის ფხვნილის შესაფუთი მანქანა არის უახლესი შესაფუთი ხსნარი, რომელიც შექმნილია მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის, ყავის ნაჭრებისა და ფხვნილის შეფუთვის პროცესის გასამარტივებლად. ამ სტატიაში მოცემულია ამ ინოვაციური აპარატის მიმოხილვა, მისი მახასიათებლების, უპირატესობებისა და აპლიკაციების ჩათვლით.

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთის დალუქვის ავტომატური ყინულის საკონდიტრო ჩანთის შემავსებელი შეფუთვის მანქანის ევოლუცია და გამოყენება

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთის დალუქვის ავტომატური ყინულის საკონდიტრო ჩანთის შემავსებელი შეფუთვის მანქანის ევოლუცია და გამოყენება

2024-04-18 10:36:42

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთა დალუქვის ავტომატური ყინულის კანფეტის ტომრის შემავსებელი შეფუთვის მანქანამ განიცადა მნიშვნელოვანი განვითარება წლების განმავლობაში, რათა დააკმაყოფილოს მზარდი მოთხოვნა ეფექტური და ავტომატიზირებული შეფუთვის გადაწყვეტილებებზე.

პატარა ჩაის ყუთის შესაფუთი მანქანის ევოლუცია და სარგებელი

პატარა ჩაის ყუთის შესაფუთი მანქანის ევოლუცია და სარგებელი

2024-04-15 17:26:49

გაეცანით ისტორიას, გამოყენების მეთოდებს, გამოყენების სცენარებს და ავტორის შეფასებას ჩაის დალუქვის მცირე დანადგარების უპირატესობების შესახებ

მოკლე შესავალი შავი ჩაის სხვადასხვა ტიპებზე

მოკლე შესავალი შავი ჩაის სხვადასხვა ტიპებზე

2023-11-29 09:00:13

შავი ჩაი, რომელიც ასევე ცნობილია როგორც წითელი ჩაი ჩინეთში, არის პოპულარული სასმელი, რომელსაც მიირთმევენ მთელ მსოფლიოში. ეს სტატია მიზნად ისახავს მოკლე მიმოხილვას შავი ჩაის სხვადასხვა სახეობისა და მათი მახასიათებლების შესახებ.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

შავი ჩაის დუღილის დრო

2022-04-29 15:35:56

რამდენი დრო სჭირდება შავი ჩაის დუღილს? შავი ჩაის ჩვეულებრივ დუღილს 5-დან 6 საათამდე სჭირდება.

დუღილი შავი ჩაის ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაწილია. ტრადიციული დუღილი გულისხმობს ნაგლინი ჩაის ემბრიონების კალათაში ჩადებას, მათ ოდნავ დაჭერას და შემდეგ თბილ წყალში დასველებული ფერმენტირებული ქსოვილით დაფარვას, რათა გაზარდოს ფერმენტირებული ფოთლების ტემპერატურა და ტენიანობა, ხელი შეუწყოს ფერმენტების აქტივობას და შეამციროს დუღილის დრო. 5-დან 6 საათის შემდეგ ფოთლების ძარღვები მოწითალო-ყავისფერი ხდება და მათი გამოცხობა და გაშრობა შესაძლებელია. დუღილის მიზანია ჩაის ფოთლებში პოლიფენოლების დაჟანგვა ფერმენტების ხელშეწყობის შედეგად, ისე რომ მწვანე ჩაის ქერქები წითლდება.

ჩაის დუღილი არის ძირითადი პროცესი შავი ჩაის ფერის, არომატისა და გემოს ხარისხის მახასიათებლების ფორმირებისთვის. ზოგადად, მოზელილი ფოთლები მოთავსებულია დუღილის ჩარჩოში ან დუღილის მანქანაში და შეჰყავთ ფერმენტაციის ოთახში დუღილისთვის. დუღილი უნდა დაეუფლოს შესაბამის ტემპერატურას, ტენიანობას და ჟანგბადის რაოდენობას, რომელიც საჭიროა ჩაის პოლიფენოლ ოქსიდაზას ოქსიდაციური პოლიმერიზაციის რეაქციის დასაკმაყოფილებლად.

შავი ჩაი ჩვეულებრივ ფერმენტირებულია 4-დან 6 საათამდე. თუმცა, დუღილის სპეციფიკური დრო დამოკიდებულია ჩაის ფოთლების ასაკსა და სინაზეზე, ცივ და ცხელ ამინდზე, გაფუჭების და გაშრობის ხარისხზე და დაბრკოლების ხარისხზე. საერთოდ, ახალგაზრდა ფოთლები, სრულად შემოგრილებული ნედლეული და დუღილის მაღალი ტემპერატურის მქონე ფოთლები უფრო სწრაფად დუღს და დრო შედარებით მოკლეა. წინააღმდეგ შემთხვევაში, ამას მეტი დრო დასჭირდება.

არის ხანგრძლივი და მოკლე ვადები. სანამ შავი ჩაის დუღილის დროს არ არის მაწონი ან ჭუჭყიანი, კარგია. ჩაის მწარმოებელმა უნდა აკონტროლოს დუღილის პროგრესი ნებისმიერ დროს. დუღილის დრო მხოლოდ საცნობარო მაჩვენებელია. უნდა შეწყდეს დუღილი, თუ უნდა დაფუძნდეს დუღილის ხარისხზე.

შავი ჩაის დუღილის დანერგვა

ზომიერი დუღილისთვის, ფოთლის ფერი ძირითადად წითელ და ყვითლდება, მწვანე გაზი ქრება და ყვავილებისა და ხილის არომატი ჩნდება სტანდარტად. მასობრივი წარმოების შემთხვევაში, საბოლოო შეფასების მეთოდი გამოიყენება სუპის ფერის შესამოწმებლად, გემოს გასასინჯად, ფოთლების ქვედა ნაწილის დათვალიერებისა და დუღილის ხარისხის შესამოწმებლად.

მუდმივი ტემპერატურის დუღილის ტემპერატურა კონტროლდება დაახლოებით 22-28 ℃, და ზუსტი მნიშვნელობა საჭიროებს შემდგომ შემოწმებას ახალი ფოთლის ნედლეულის, გაფუჭების ხარისხისა და გადახვევის ხარისხის მიხედვით. შავი ჩაის დუღილი არის გასაღები შავი ჩაის დასამზადებლად. დუღილის დრო და ტემპერატურა მკაცრად უნდა იყოს კონტროლირებადი და სათანადოდ მორგებული, რათა შავი ჩაი წარმატებით დამზადდეს. ამჟამად ჩაის ბევრი ფერმერი იყენებს black tea fermentation machines ბუნებრივი დუღილის იმიტაცია, რაც მნიშვნელოვნად ამცირებს დუღილის დროს და შეუძლია მიაღწიოს მთლიანი პარტიის ერთგვაროვან დუღილს.