email

სხვადასხვა ჩაის ხის ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართ

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებისხვადასხვა ჩაის ხის ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართ

ცხელი პროდუქცია

ჩაის სხვადასხვა ფოთლების გაშრობის პროცესი

ჩაის სხვადასხვა ფოთლების გაშრობის პროცესი

2022-10-15 16:15:48

სხვადასხვა ტიპის ჩაისთვის, ჩაის ფოთლების გასაშრობად სხვადასხვა მეთოდის გამოყენება მაქსიმალურად გაზრდის და შეინარჩუნებს ჩაის ფოთლების არომატს, მიესალმება თქვენს კონტაქტს ჩაის ფოთლების გაშრობის შესახებ დამატებითი ინფორმაციისთვის.

ჩაის ხის ყოველდღიური მოვლა

ჩაის ხის ყოველდღიური მოვლა

2022-10-15 15:22:15

ჩაის ხის გასხვლა და ყოველდღიური მოვლა შეუძლია ჩაის ხეს მიიღოს მეტი ზრდის ნუტრიენტები.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

2022-09-22 18:15:48

თანამედროვე დაწნეხილი ნამცხვარი მხარს უჭერს მეცნიერებას, რაც ადასტურებს, რომ დაწნეხილ ნამცხვარს უფრო მეტი უპირატესობა აქვს, ვიდრე ფხვიერ ჩაის ტრანსფორმაციის პროცესში.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

2022-09-22 18:08:30

ისტორიის შერჩევამ წარმოადგინა Pu'er ჩაის ნამცხვრები, მაგრამ Pu'er ჩაის უნიკალური ფორმა დღემდე შენარჩუნებულია მისი უნიკალური ჩაის არომატის გამო.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

სხვადასხვა ჩაის ხის ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართ

2022-07-23 15:41:42

ზოგადად, ჩაის ხეები არ არის განსაკუთრებით ყინვაგამძლე. როდესაც ტემპერატურა მინუს 5 გრადუსზე დაბალია, ის ძირითადად განიცდის ძლიერ გაყინვას. თუმცა, ჯერ კიდევ არსებობს გარკვეული განსხვავებები სხვადასხვა ჯიშის ჩაის ტოლერანტობაში დაბალი ტემპერატურის მიმართ. აქ საუბარია მინიმალურ კრიტიკულ ტემპერატურაზე, რომელიც არის კონცეფცია სხვადასხვა ჯიშის დაბალი ტემპერატურის ტოლერანტობის გამორჩევის მიზნით.

ნორმალურ პირობებში, ბუჩქის ტიპის ჩაის ჯიშების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე ხის ტიპის ჩაის ხეები, ხოლო საშუალო და პატარა ფოთლოვანი ჩაის ხეების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე მსხვილფოთლიანი ჩაის ხეები. მაგალითად, ლონგჯინგის სახეობა და ბუჩქის ჯიმენის სახეობა ძირითადად უძლებს დაბალ ტემპერატურას მინუს 12-16 გრადუსამდე. და არბორის ტიპის მსხვილფოთლიანი სახეობები იუნანში განიცდის ძლიერ გაყინვას, სანამ ის მინუს 6 გრადუსზე დაბლა იქნება.

რა თქმა უნდა, ზრდის სხვადასხვა პერიოდში, ჩაის ხეების ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართაც განსხვავებულია. მარტივად რომ ვთქვათ, ჩაის ხეებს ყველაზე მეტად ეშინიათ ყინვის დაზიანების ჩითილის, ახალგაზრდა ასაკისა და დაბერების სტადიაზე, ხოლო მოზრდილ სტადიაზე ჩაის ხეები უფრო მდგრადია ყინვის დაზიანების მიმართ. ამავდროულად, ჩაის ხის ახალი ყლორტები და კვირტები ნაკლებად მგრძნობიარეა გაყინვის დაზიანების მიმართ, ხოლო ძველი ფოთლები უფრო მგრძნობიარეა გაყინვისგან. აქედან გამომდინარე, ჩვენ ვხედავთ, რომ ყოველწლიურად, სანამ საგაზაფხულო ჩაი ბაზარზე გამოვა, როგორც კი ყინვაგამძლე სერიოზული ზიანი მიადგება, ის დიდ გავლენას მოახდენს ჩაის ფოთლების ხარისხსა და მოსავლიანობაზე და დიდ ზარალს მიაყენებს ჩაის ფერმერებს.