ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
შავი ჩაის შემქმნელი ჩინეთშია. ყველაზე ადრეული შავი ჩაი მსოფლიოში გამოიგონეს ჩაის ფერმერებმა Wuyishan ჩაის მიდამოში Fujian- ში ჩინეთის მინგის დინასტიის დროს და მას Lapsang souchong დაარქვეს. ჯუიანების ოჯახი სოფელ ტონგმუში, ქალაქი უუიშანი, ჩაის ოჯახია, რომელიც აწარმოებს ლაპსანგ სუჩონგის შავ ჩაის, რომლის ისტორია 400 წელზე მეტია.
შავი ჩაის დამუშავების დროს ხდება ქიმიური რეაქცია, რომელიც ემყარება ჩაის პოლიფენოლების ფერმენტულ დაჟანგვას. ახალი ფოთლების შემადგენლობა მნიშვნელოვნად იცვლება, ხოლო ჩაის პოლიფენოლები მცირდება 90% -ზე მეტით, რის შედეგადაც წარმოიქმნება ახალი კომპონენტები და არომატული ნივთიერებები, როგორიცაა თეაფლავინები და თარუბიგენები. მას აქვს შავი ჩაის, წითელი წვნიანის, წითელი ფოთლების, ტკბილი და ნაზი თვისებები. ყველაზე ცნობილი შავი ჩაის ჯიშებია Qimen შავი ჩაი.
შავი ჩაი არის ა სრულად დადუღებული ჩაი. ეს არის ჩაი, რომელიც მზადდება შესაფერისი ჩაის ხის დარიჩინის ფოთლებისგან, როგორც ნედლეული და იხვეწება მთელი რიგი პროცესების საშუალებით, როგორიცაა ხმობა, დატრიალება, დუღილი და გაშრობა. გაცვეთა მნიშვნელოვანი პროცესია შავი ჩაის საწყის წარმოებაში, ხოლო შავ ჩაის ეწოდება შავი ჩაის საწყის წარმოებაში. შავი ჩაი თავის სახელს ატარებს, რადგან ჩაის წვნიანი და მშრალი ჩაის ფოთლების ფონი წითელია. ჩინეთის შავი ჩაის ჯიშებში ძირითადად შედის: რიჟაოს შავი ჩაი, Qihong, Zhaopinghong, Huohong, Dianhong, Yuehong, Quanchenghong, Suhong, Chuanhong, Yinghong, Dongjiang Chuyunxian შავი ჩაი და ა.შ.