ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
ჩაიში შემავალი უმამის ნივთიერებები ძირითადად ამინომჟავებია. თეაფლავინს, ნუკლეოტიდს და ზოგიერთ ხსნად პეპტიდს ასევე აქვს გარკვეული გამაგრილებელი შეგრძნება. მათ შორის ამინომჟავები ითვლება ახალი და გამაგრილებელი ჩაის სუპის ძირითად კომპონენტებად. თეაფლავინს ძირითადად იყენებენ შავ ჩაიში. ის როლს ასრულებს ფერმენტირებული ჩაის გემოს რეგულირებაში. ჩაიში შემავალი ამინომჟავები ძირითადად არის თეანინი, გლუტამინის მჟავა და ასპარტინის მჟავა. თეანინი არის ჩაის ყველაზე უხვი ამინომჟავა და ითვლება ახალი და გამაგრილებელი მწვანე ჩაის მთავარ წყაროდ.
რა არის თეანინი:
თეანინი არის სპეციალური არაცილოვანი ამინომჟავა (არ მონაწილეობს ცილის ფორმირებაში) ჩაის მცენარეებში, რაც იშვიათია სხვა მცენარეებში. იგი აღმოაჩინა და დაასახელა იაპონელმა მეცნიერმა იაჯირო შუდომ 1950 წელს.
თეანინის გავლენა ჩაის ხარისხზე:
თეანინს აქვს კარამელის არომატი და MSG-ის მსგავსი გამაგრილებელი გემო და აქვს დაბალი გემოვნების ბარიერი (რაც უფრო დაბალია, მით უფრო ადვილია მისი აღქმა). თეანინი დადებითად მოქმედებს ჩაის გემოსა და არომატზე. თეანინს შეუძლია შეამსუბუქოს ჩაის სიმწარე და შემკვრელი და გააძლიეროს სიტკბო; ამინომჟავები დეგრადაციის გზით გარდაიქმნება აქროლად არომატულ ნივთიერებებად.
თეანინის განაწილება ჩაის მცენარეებში:
Theanine generally accounts for 1%-2% of the dry matter content of tea. Theanine content of tea made from albino tea varieties is higher. The roots, stems and leaves of tea plants all contain theanine, with the highest content in roots and tender stems; one bud and one leaf>second leaf>third leaf>fourth and fifth leaves; spring tea>autumn tea>summer tea.
თეანინის ძირითადი ფიზიოლოგიური აქტივობა:
თეანინი აგებულებით ჰგავს გლუტამინს და გლუტამატს, რომლებიც ტვინში აქტიური ნივთიერებებია. კვლევებმა აჩვენა, რომ თეანინს აქვს დამცავი ეფექტი ტვინის იშემიურ დაზიანებაზე და ნეირონების უჯრედების სიკვდილზე, რომელიც გამოწვეულია გლუტამატით. თეანინს ასევე აქვს ნეირონების დამცავი ეფექტი და შეიძლება კლინიკურად გამოიყენოს პარკინსონის დაავადების პროფილაქტიკისთვის.თეანინი ასევე დადებითად მოქმედებს მეხსიერების გაძლიერებაზე.
ჩვენი კომპანია აწვდის მთელ გreen tea processing machines ხელი შეუწყოს მწვანე ჩაის ენდოგენური ნივთიერებების წარმოებას. ისე, რომ მწვანე ჩაი სავსე იყოს ფერით, სურნელით და ამავე დროს მდიდარი იყოს სხვადასხვა საკვები ნივთიერებებით.