email

ჩაის წარმოების ცოდნა

Homeჩაის წარმოების ცოდნა

ცხელი პროდუქცია

შესავალი ავტომატური მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის ფხვნილის შეფუთვის მანქანაში

შესავალი ავტომატური მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის ფხვნილის შეფუთვის მანქანაში

2024-04-18 11:10:42

ავტომატური პატარა მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის პუდრის ფხვნილის შესაფუთი მანქანა არის უახლესი შესაფუთი ხსნარი, რომელიც შექმნილია მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის, ყავის ნაჭრებისა და ფხვნილის შეფუთვის პროცესის გასამარტივებლად. ამ სტატიაში მოცემულია ამ ინოვაციური აპარატის მიმოხილვა, მისი მახასიათებლების, უპირატესობებისა და აპლიკაციების ჩათვლით.

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთის დალუქვის ავტომატური ყინულის საკონდიტრო ჩანთის შემავსებელი შეფუთვის მანქანის ევოლუცია და გამოყენება

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთის დალუქვის ავტომატური ყინულის საკონდიტრო ჩანთის შემავსებელი შეფუთვის მანქანის ევოლუცია და გამოყენება

2024-04-18 10:36:42

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთა დალუქვის ავტომატური ყინულის კანფეტის ტომრის შემავსებელი შეფუთვის მანქანამ განიცადა მნიშვნელოვანი განვითარება წლების განმავლობაში, რათა დააკმაყოფილოს მზარდი მოთხოვნა ეფექტური და ავტომატიზირებული შეფუთვის გადაწყვეტილებებზე.

პატარა ჩაის ყუთის შესაფუთი მანქანის ევოლუცია და სარგებელი

პატარა ჩაის ყუთის შესაფუთი მანქანის ევოლუცია და სარგებელი

2024-04-15 17:26:49

გაეცანით ისტორიას, გამოყენების მეთოდებს, გამოყენების სცენარებს და ავტორის შეფასებას ჩაის დალუქვის მცირე დანადგარების უპირატესობების შესახებ

მოკლე შესავალი შავი ჩაის სხვადასხვა ტიპებზე

მოკლე შესავალი შავი ჩაის სხვადასხვა ტიპებზე

2023-11-29 09:00:13

შავი ჩაი, რომელიც ასევე ცნობილია როგორც წითელი ჩაი ჩინეთში, არის პოპულარული სასმელი, რომელსაც მიირთმევენ მთელ მსოფლიოში. ეს სტატია მიზნად ისახავს მოკლე მიმოხილვას შავი ჩაის სხვადასხვა სახეობისა და მათი მახასიათებლების შესახებ.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

ახალი ფოთლების კრეფა დაკავშირებულია არა მხოლოდ მზა ჩაის ხარისხთან, მოსავლიანობასთან და ეკონომიკურ სარგებელთან, არამედ ჩაის ხის ზრდასთან და ეკონომიკურ სიცოცხლესთან. ამიტომ ჩაის წარმოების პროცესში ახალი ჩაის კრეფას განსაკუთრებული მნიშვნელობა ენიჭება და კრეფა დროული უნდა იყოს.

ჩინელ ჩაის ფერმერებს აქვთ ანდაზა, რომ სამი დღის ადრეული მოსავალი განძია, ხოლო სამი დღის დაგვიანებული მოსავალი ბალახია. ანუ ჩაის ფურცლები დროულად უნდა დაკრიფოთ. ადრეული ფოთლების მიერ წარმოებული მზა ჩაი მაღალი ხარისხისაა და რაც უფრო გვიან მზადდება ახალი ჩაი, მით უფრო უარესია მზა ჩაის ხარისხი. გარდა ამისა, დროულმა კრეფამ შეიძლება ხელი შეუწყოს ჩაის ახალი ფოთლების დროულ აღმოცენებას, შეამციროს ინტერვალი, მნიშვნელოვნად გაზარდოს ჩაის კრეფის სიხშირე, მიაღწიოს წარმოების და შემოსავლის გაზრდის ეფექტს და ასევე შეამციროს ჩაის ფოთლების მავნებლები და დაავადებები.


 

მისი თქმით , მეთოდი კრეფა, ჩაის კრეფა როგორც წესი, იყოფა ხელით დაკრეფილი ჩაის და მექანიკური ჩაის კრეფა .

 

1. ხელით მოკრეფილი ჩაი

ხელით დაკრეფილი ჩაი ახალი ფოთლების კრეფის ყველაზე ტრადიციული მეთოდია. კრეფა უნდა მოხდეს ხელით და აკრიფოთ ახალი ჩაის ფურცლები სათითაოდ ცალკე ისე, რომ ყველა ხელით არ დაიჭიროთ.

უპირატესობები: ჩაის ფოთლის სტანდარტი ერთიანია (მაგალითად, მხოლოდ კვირტებს კრეფენ და მხოლოდ ერთ კვირტს და ორ ფოთოლს კრეფენ), რაც ადვილად აღსაქმელია.

ნაკლოვანებები: შრომატევადი და შრომატევადი, ჩაის კრეფის მაღალი ღირებულება. თუ ჩაის ბაღის ფართობი დიდია, დროულად არჩევა რთულია.

 


 

2. მექანიკური ჩაის პიკინი


ზურგჩანთის ტიპის ერთ კაციანი ჩაის კრეფის მანქანა

 

ამჟამად გამოიყენება ჩაის მექანიკური კრეფის რამდენიმე ტიპი:

1.  ზურგჩანთის ტიპის მარტოხელა ჩაის კრეფა მანქანა . ძირითადად მცირე და საშუალო ზომის ჩაის ბაღებისთვის.

 


 

2.  ორმაგი მამაკაცის ჩაის მოსავლის მანქანა ძირითადად განკუთვნილია საშუალო და დიდი ჩაის ბაღებისთვის.

 


 

3.  ელექტრო ჩაის კრეფა მანქანა ძირითადად არის პატარა ჩაის ბაღებისთვის.

 

იმის გამო, რომ ახლად მოკრეფილ ჩაის ფოთლებს მეტი ტენიანობა აქვს და ბალახის სუნი უფრო მძიმეა, ისინი უნდა მოათავსოთ გრილ და ვენტილირებად ოთახში გახმობისთვის. გახმობის შემდეგ ჩაის ფოთლებში წყლის შემცველობა მცირდება, ფოთლები რბილი ხდება და ბალახის სუნი ქრება. და ვლინდება ჩაის ფოთლების არომატი, რაც ხელს უწყობს შემდგომ დამუშავებას, როგორიცაა ფიქსაცია, გრეხილი, დუღილი და ა.შ. მწვანე ჩაის ფერი, გემო და ხარისხი მზადდება უკეთესია, ვიდრე ჩაი გახმობის გარეშე.


 

There are usually three kinds of withering methods, natural withering, withering on the withering rack, withering machine withering

 

1. Natural withering

Spread out the tea leaves on the ground (need to lay a layer of plastic cloth, etc. to prevent tea leaves from directly contacting the ground). This method is the most primitive and the simplest method. Advantages: save money, less trouble, hardly need any input, about 2.5 kg/㎡ of tea leaves can be placed Disadvantage: It is only suitable for the production of small batches of tea. If large quantities of tea leaves are produced, the required space is very large; if it encounters rainy weather, it can only be placed in the room to wither.

3 type different withering methods of tea withering
 

2. Withering on the withering rack

 

Place the fresh leaves on the withering racks, each withering rack has 20 layers, and each layer has a whole bamboo sieve tray. There are mesh holes on the sieve tray to facilitate air flow. At the same time, bamboo strips can absorb water, increase the rate of water evaporation, and accelerate the speed of tea leaves withering. Advantage: Small footprint; each withering tray can hold 2.5 kg of fresh leaves, and each shelf (about 1.2 square meters) can hold 50 kg of fresh leaves, which greatly saves space; at the same time, the withering tray is made of bamboo, which is clean, hygienic and environmentally friendly . There is a pulley at the bottom of the machine, which makes it easier to move.

3 type different withering methods of tea withering
 

3. Withering machine withering

Put the fresh leaves on the withering machine. The withering machine can place 40 kg of tea leaves per square meter. The machine can blow air from the bottom of the tea leaves, which can adjust the temperature of the wind, greatly increasing the withering speed of the tea leaves. Advantages: Small area, hot air can be blown in, greatly improved the withering speed (efficiency increased by about 70%) Disadvantages: The machine needs to be heated, the power is about 15kw, and it needs to be connected to a 380V power supply.

3 type different withering methods of tea withering
 

შერყევა და ხმობა დუღილის ორივე ნაწილია. ოლონგის ჩაის გახმობის პროცესში, რადგან ფოთლები მშვიდად არის მოთავსებული, ბევრი წყალი მხოლოდ ფოთლებიდან აორთქლდება, ხოლო ფოთლის ყუნწში წყალი არ იკარგება, რაც გამოიწვევს ჩაის ფოთლების სიმწარეს ძალიან ძლიერია. , რაც სერიოზულად აისახება ოლონგის ჩაის ხარისხზე. აუცილებელია შერყევა. შერყევის პროცესით ძლიერდება ფოთლების აქტივობა. ფოთლის ყუნწში წყალი აგრძელებს ფოთლებზე გადატანას, რაც საშუალებას აძლევს ფოთლებს წყლის ხელახლა აორთქლება. ოლონგის ჩაის ხარისხი.

The shaking methods of oolong tea,there are three common: hand shaking,  shaking machine, hor air tea leaf shaking machine

 

  1. Hand shaking

The hand-made round sieve is a round shaker tool with a small grid screen woven by bamboo craftsmen. The hand-made round sieve shaking can make the fresh leaves of tea leaves move up and down in the sieve. Jumping  left and right, and roll. Making the weak tea leaves like freshly picked tea leaves, let the fresh leaves of the tea leaves frement deeply again, and promote tea formation of excellent quality of oolong tea such as fragrance.There are some small grid on the sieve, when processing, it will filter out debris such as tea residue. Advantages and Disadvantages: This is the most primitive processing technology, and also a processing tool favored by tea masters. However, due to the small output, manual processing is very tiring, and it is gradually replaced by a mechanized shaker.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Shaking machine

The shaking drum is made of pure natural top layer bamboo skin, which is environmentally friendly and will not damage the tea leaves. Moreover, the shaking drum has small holes to filter out the debris falling on the leaves and play a cleaning role. The machine is equipped with a speed-adjusting device, which can adjust the speed of shaking, and a time control system is added. When the time is up, it automatically stops working. It is convenient to operate and saves time and effort. It is one of the indispensable equipment for high-end oolong tea production.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Hor air tea leaf shaking machine

The hot air tea leaf tossing machine is one of the important equipment for producing high-end oolong tea. The drum is punched with galvanized plate, which is beautiful and generous. You can also choose all stainless steel plates for more sanitation and environmental protection. Through a highly integrated intelligent control panel, the speed, temperature, processing time, etc. can be adjusted, and heating can be selected from electric heating or wood and charcoal heating. Through the rotation and heating of the machine, the moisture in the tea leaves can be evenly distributed, while slowly fermenting, so that the taste of the finished tea is more fragrant. With the heating furnace, different wood or charcoal is used, which can make the tea have the aroma of different wood, and the flavor of the finished tea is unique! Different from ordinary traditional tea, let your tea sales be higher and better.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

ფიქსაციის საფეხური ძირითადად გამოიყენება სხვადასხვა დაუდუღარი ან ნახევრად ფერმენტირებული ჩაის დასამზადებლად. ფერმენტის აქტივობა ახალ ფოთლებში მცირდება მაღალი ტემპერატურით, ჩაის პოლიფენოლები ახალ ფოთლებში ჩერდება ჟანგვითი დუღილისთვის და ბალახის სუნი იხსნება, ჩაის ფოთლების არომატი აღფრთოვანებულია და ტენიანობა. ახალი ფოთლები აორთქლებულია. ახალი ფოთლები რბილდება, რაც ხელს უწყობს შემდგომ დახვევის პროცესს და ჩაის ფოთლები ადვილად არ ზიანდება.

ფიქსაციის შემდეგ მწვანე ჩაი უნდა გაცივდეს. დაე, ჩაის ფოთლების ტემპერატურა დაწიოს და გადაანაწილოს ტენიანობა, რათა მაღალი ტემპერატურის ტენიანობა არ დაახშოს ჩაის.

ჩაის ფიქსაციისას ყურადღება მიაქციეთ „ახალგაზრდა ფოთლებს მაღალი ტემპერატურისა და უფრო სწრაფად, ძველ ფოთლებს დაბალი ტემპერატურით და ნელა“, რაც ნიშნავს, რომ ახალგაზრდა ფოთლებს სჭირდებათ მაღალი ტემპერატურა სწრაფად ფიქსაციისთვის, კლავს ჩაის ფერმენტებს უფრო სწრაფად, ხოლო ფიქსაცია მოკლე დროში, არ დააზიანებს ჩაის. ძველ ფოთლებს სჭირდებათ ფიქსაცია დაბალ ტემპერატურაზე და ნელი სიჩქარით. ძველი ფოთლების ფოთლები უფრო სქელია, მაღალი ტემპერატურის გამოყენების შემთხვევაში სითბოს შიგნით გადატანა შეუძლებელია. გარედან ფოთლები დამწვარია, შიგნიდან კი ჯერ არ არის მოხარშული. ასეთი ჩაის ფოთლები უსარგებლოა.

ჩაის ფიქსაცია ასევე ცნობილია, როგორც ჩაის ორთქლზე მოხარშვა, ჩაის გამოწვა და ა.შ. თუმცა სახელები განსხვავებულია, მაგრამ ფუნქციები იგივეა. ფიქსაციის ყველაზე გავრცელებული მეთოდი ამჟამად იყენებს მოხალვის ფიქსაციის პროცესს, რაც ჩაის უფრო არომატულ გემოს ხდის.

The method of tea fixation, the common ones are steam fixation, roasting fixation, hot wind fixation

 

  1. მწვანე ჩაი ორთქლზე ფიქსაცია

როგორც სახელი გულისხმობს, მწვანე ჩაის ორთქლზე მოხარშვა არის ორთქლის გამოყენება ჩაის ფოთლების დასაფიქსირებლად. ჩინეთი ჩაის სამშობლოა. მწვანე ჩაის ყველაზე ორიგინალური ფიქსაციის პროცესი ორთქლზე მოხარშვაა. ჩინური მწვანე ჩაი იაპონიაში ტანგის დინასტიის დროს შემოიტანეს. ამჟამად იაპონიაში მწვანე ჩაის ფიქსაციის ძირითადი მეთოდი ორთქლზე მოყვანაა.

უპირატესობა: ორთქლზე ფიქსაციისას, ჩაის ფოთლები უფრო ერთგვაროვანი ფიქსაციაა, ფერი უფრო მომწვანოა და ქლოროფილის დაზიანება ნაკლებია. ამავდროულად, დამუშავებისას წნევა არ არის, ამიტომ ორთქლზე მოხარშული მწვანე ჩაის ფერი და ჩაის სუპის ფერი მწვანეა და გარეგნობა უკეთესია.

 

მინუსი: ჩაის უფრო მსუბუქი და შემკვრელი გემო აქვს, ასევე აქვს ბალახოვანი გემო, რომელიც არ შეესაბამება ადამიანების უმეტესობის გემოვნებას. უფრო მეტიც, მწვანე ჩაის ორთქლზე მომზადების პროცესი ძალიან ძველია და ჩინეთში ის თითქმის აღმოფხვრილია. დაახლოებით 600 წლის წინ (დაახლოებით 1400 წელს, ჩინეთის მინგის დინასტიის დროს), ჭკვიანმა და შრომისმოყვარე ჩინელმა ჩაის ფერმერებმა გამოიგონეს შემწვარი მწვანე ჩაი. იმის გამო, რომ მოხალული მწვანე ჩაის გემო ბევრჯერ სჯობს ორთქლზე მოხარშულ მწვანე ჩაის და გემო უფრო ძლიერია, შემწვარი მწვანე ჩაი თანდათან ჩაანაცვლა ორთქლზე მოხარშულ მწვანე ჩაის. დღეისათვის ორთქლზე მომზადებული მწვანე ჩაის წარმოება ძალიან მცირეა, ძირითადად კონცენტრირებულია იაპონიასა და ჰუბეი ენშიში.

 


 

 

  1. ჩაის შემწვარი ფიქსაცია

შემწვარი ჩაი ფიქსაციის ყველაზე პოპულარული საშუალებაა მსოფლიოში. ჩაის ფურცლები მაღალტემპერატურულ ქვაბის კედელს შევეხოთ და ჩაის ფოთლები მაღალ ტემპერატურაზე შევწვათ. დაახლოებით 600 წლის წინ, ჩინელებმა გამოიგონეს შემწვარი მწვანე და თანდათან გაავრცელეს იგი მთელ ქვეყანაში. დღეისათვის შემწვარი მწვანე ჩაის წარმოება შეადგენს მწვანე ჩაის მთლიანი რაოდენობის 90%-ზე მეტს.

 

2-1  ხელით საცეცხლე ქოთნის ფიქსაცია , ამჟამად სამი ტიპის ქოთნებია ხელმისაწვდომი შესარჩევად:

რკინის ქოთანი, შემდეგ ააგეთ ღუმელი აგურით და ცემენტით და დაწვით შეშა ან ნახშირი ბოლოში. ეს არის ფიქსაციის უძველესი გზა და ასევე მაღალი დონის მწვანე ჩაის ფიქსაციის გზა. თუ მუშებს აქვთ დიდი გამოცდილება, მაშინ ამ მეთოდით წარმოებული მწვანე ჩაი უმაღლესი ხარისხისაა.

უპირატესობა: მცირე კვალი და ოპერაცია მარტივია. თუ მწარმოებელი გამოცდილია, მწვანე ჩაის ხარისხი უაღრესად მაღალია და გემო უფრო სურნელოვანი.

მინუსი: ხის გათბობის გამოყენების გამო ტემპერატურის კონტროლი რთულია. მაღალი მოთხოვნები მწარმოებლის გამოცდილებაზე, თუ ტემპერატურა მაღალია, ადვილად იწვება. ხოლო თუ ტემპერატურა დაბალია, ადვილი არ არის საკმარისი არომატის მიღება, რაც გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.

 


 

2-1-2 ელექტრო გამათბობელი ხელით სროლის ფიქსაცია-ხის ბაზა

ელექტრო გათბობით, ხის ძირით, შეიძლება დამუშავდეს სხვადასხვა სიმაღლეზე, მარტივი გამოსაყენებელი, საშუალო ან მაღალი ხარისხის მწვანე ჩაის ძირითადი წარმოების მოწყობილობა. თუ მუშებს აქვთ დიდი გამოცდილება, მაშინ ამ მეთოდით წარმოებული მწვანე ჩაი უმაღლესი ხარისხისაა.

უპირატესობა: მცირე ნაკვალევი, ადვილად აკონტროლებს გათბობის ტემპერატურას, ადვილად მუშაობს. თუ მწარმოებელი გამოცდილია, მწვანე ჩაის ხარისხი უაღრესად მაღალია და გემო უფრო სურნელოვანი.

მინუსი: მაღალი მოთხოვნები მწარმოებლის გამოცდილებაზე. თუ ტემპერატურა მაღალია, ადვილად იწვება. ხოლო თუ ტემპერატურა დაბალია, ადვილი არ არის საკმარისი არომატის მიღება, რაც გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.


 

 

2-1-3 ელექტრული გამათბობელი ხელით სროლის ფიქსაცია - ლაქოვანი ფოლადის ბაზა

ელექტრო გათბობის გამოყენებით ლაქოვანი ფოლადის ბაზა, რეგულირებადი სიმაღლე, ერგონომიული, მარტივი გამოსაყენებელი. საშუალო ან მაღალი ხარისხის მწვანე ჩაის ძირითადი წარმოების მოწყობილობა. თუ მუშებს აქვთ დიდი გამოცდილება, მაშინ ამ მეთოდით წარმოებული მწვანე ჩაი უმაღლესი ხარისხისაა.

უპირატესობა: მცირე ნაკვალევი, ადვილად აკონტროლებს გათბობის ტემპერატურას, ადვილად მუშაობს. თუ მწარმოებელი გამოცდილია, მწვანე ჩაის ხარისხი უაღრესად მაღალია და გემო უფრო სურნელოვანი.

მინუსი: მაღალი მოთხოვნები მწარმოებლის გამოცდილებაზე. თუ ტემპერატურა მაღალია, ადვილად იწვება. ხოლო თუ ტემპერატურა დაბალია, ადვილი არ არის საკმარისი არომატის მიღება, რაც გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.

 


 

 

2-2 ფიქსაციის მანქანა: ამჟამად სამი სახის მანქანაა ასარჩევად:

2-2-1 ცალმხრივი ბარაბანი ტიპის ჩაის ფიქსაციის მანქანა

დოლის ტიპის ჩაის ფიქსაციის მანქანას შეუძლია გაცხელოს გაზი ან ელექტრო. გათბობა მაღალი ეფექტურობით, გარემოს დაცვა და სანიტარული, კარგი ფიქსაციის ეფექტი; გამონაბოლქვი ფუნქციით, მას შეუძლია გამოწუროს ცხელი და ნოტიო ჰაერი აპარატის შიგნით; ჩაის აქვს კარგი ფერი, სრული სურნელი, სრული ფოთლები და არ კარგავს საკვებ ნივთიერებებს. ამჟამად ის ყველაზე ხშირად გამოყენებული მოწყობილობაა ბაზარზე. და სხვადასხვა მანქანების მორგება შესაძლებელია სხვადასხვა პროდუქტის მიხედვით, რაც დააკმაყოფილებს მწვანე ჩაის წარმოების საჭიროებებს უმეტეს რეგიონებსა და ხალხში.

უპირატესობა: გაზის/ელექტროსადგურის გათბობის ეფექტურობა მაღალია, ტემპერატურა სწრაფად მატულობს; ჩაის ფერი კარგია, სურნელი უფრო საკმარისია და მანქანა შეიძლება მორგებული იყოს სხვადასხვა რეგიონში ჩაის წარმოების სხვადასხვა მოთხოვნილებების დასაკმაყოფილებლად. ამ აპარატით დამზადებული მწვანე ჩაის ხარისხი საშუალო ან მაღალი ხარისხისაა.

მინუსი: თუ გამომავალი ძალიან დიდია, ეს მანქანა არ იქნება შესაფერისი.

 


 

 

2-2-2 ავტომატური იმიტაციის ხელოვნური ჩაის ფიქსაციის ქვაბი

ეს გაზზე გაცხელებული ქაოტური ქოთნის მკვლელი მანქანა ძლიერ ბაძავს ხელით შემწვარი ჩაის პროცესს. ჩვენი აპარატის ქოთნის კორპუსი 360 გრადუსით ბრუნავს, ეს პირველ რიგში ინდუსტრიაა. ჩაის ფოთლები თბება ჩიხების გარეშე და ფიქსაცია უფრო ერთგვაროვანია. ჩვენ ვართ ინდუსტრიაში პირველები, ვინც დავამონტაჟეთ ცხელი ჰაერის მილი ქოთნის კორპუსზე და შეგვიძლია დამოუკიდებლად ავირჩიოთ, ჩავბეროთ თუ არა ცხელი ჰაერი მანქანაში. ქვაბში წყლის ორთქლი შეიძლება სწრაფად დაიწიოს, რათა არ მოხდეს ჩაის ფოთლების გაყვითლება და გავლენა მოახდინოს ჩაის ფოთლების ხარისხზე. მიღებულია დაპატენტებული გიდის ზოლი და ქოთნის კორპუსის კონუსური, რომელიც დიდად მიბაძავს ოსტატის ხელით შემწვარ ჩაის და შესანიშნავად უახლოვდება ხელნაკეთი ჩაის ხარისხს. ჩვენი მანქანა იკავებს ბაზრის დიდ ნაწილს მაღალი დონის Pu'er ჩაის წარმოების არეალში!

უპირატესობა: დაპატენტებული ქოთნის დიზაინი იდეალურად უახლოვდება ხელით შემწვარი ჩაის მეთოდს. მზა ჩაის ფოთლების ხარისხი არის უმაღლესი ხარისხის, რაც ერთადერთი არჩევანია მაღალი ხარისხის ჩაის ავტომატური შეწვისთვის.

მინუსი: ფასი ოდნავ მაღალია, ხოლო ჩაის დამუშავების დრო ოდნავ უფრო გრძელია, რაც იწვევს არც თუ ისე მაღალ მოსავალს.

 


 

 

2-2-3 უწყვეტი ბარაბნის ტიპის ჩაის ფიქსაციის მანქანა

უწყვეტი ბარაბანი ფიქსაციის აპარატებს აქვთ მსგავსი ფუნქციები, როგორც ცალკე დრამის ფიქსაციის აპარატები. უწყვეტი ბარაბანი მკვლელობის მანქანები ასევე ძალიან პოპულარულია ბაზარზე და მათი გაცხელება შესაძლებელია ელექტროენერგიით / შეშით / გაზით, რათა დააკმაყოფილოს ხალხის წარმოების მოთხოვნები სხვადასხვა რეგიონში.

უპირატესობები: დამუშავების მაღალი ეფექტურობა და შრომის დაზოგვა.

ნაკლოვანებები: დიდი ნაკვალევი, არ არის შესაფერისი პატარა სახლის სახელოსნოებისთვის, წარმოებული ჩაის გემო არ არის ისეთივე კარგი, როგორც ცალკე აღჭურვილობა.

 


 

ჩაის სხვადასხვა ფოთოლს აქვს განსხვავებული ტრიალის დრო და განსხვავებული ფუნქციები

შავი ჩაისთვის: შავი ჩაი არის სრულად ფერმენტირებული ჩაი. მას სჭირდება ფერმენტები, ტანინი და სხვა ნივთიერებები ახალ ფოთლებში ჟანგბადთან და ჰაერის სხვა ნივთიერებებთან რეაგირებისთვის. თუმცა, ეს ნივთიერებები ჩვეულებრივ ძნელად რეაგირებს უჯრედის კედელში არსებულ ჰაერთან. ასე რომ თქვენ უნდა გამოიყენოთ მოძრავი მანქანა, ის ახვევს და აწურავს ახალი ფოთლების უჯრედის კედლებს და არღვევს ჩაის წვენს. სუფთა ფოთლებში შემავალი ნივთიერებები სრულ კონტაქტშია ჰაერთან ჟანგვითი დუღილისთვის. გრეხვის ხარისხი განსაზღვრავს შავი ჩაის განსხვავებულ ფერს და გემოს.

ოლონგის ჩაისთვის: ოლონგის ჩაი არის ნახევრად ფერმენტირებული ჩაი. გახმობისა და შერყევის პროცესში ჩაის ზოგიერთმა ფოთოლმა უკვე დაიწყო დუღილი. მაგრამ ფიქსაციის შემდეგ, ჩაის ფოთლებმა კვლავ შეწყვიტეს დუღილი, ამიტომ ულონგის ჩაის ყველაზე მნიშვნელოვანი ფუნქცია მწვანე ჩაის მსგავსი ფორმაა. სასურველ ფორმაში გადახვევისას შეიძლება შეჩერდეს მოძრავი მოქმედება და გადავიდეს შემდეგ დამუშავებაზე.

მწვანე ჩაისთვის: მწვანე ჩაი არის არაფერმენტირებული ჩაი. ფიქსაციის შემდეგ, ჟანგვითი დუღილი შეჩერებულია ჩაის ფოთლებში, ამიტომ მწვანე ჩაის დახვევის ყველაზე მნიშვნელოვანი მიზეზი ფორმირებაა.

ამიტომ, მოძრავი დრო გაცილებით მოკლეა, ვიდრე შავი ჩაი. როდესაც ჩაის ფოთლებს სასურველ ფორმაში ახვევენ, გადახვევა შეიძლება შეჩერდეს და გადავიდეს შემდეგ ეტაპზე.

  1. ხელით გორვა

 ხელით გრეხილი შესაფერისია მცირე რაოდენობით მწვანე ჩაის დასამუშავებლად. ხელით გორგალი ძირითადად ხორციელდება ბამბუკის საცერზე ან ბამბუკის რბილ კალათაზე.

გადახვევისას ჩაის ფურცლები ხელის გულზე დაიჭირეთ ერთი ან ორივე ხელით და წინ მიიწიეთ ბამბუკის საცერზე ან ბამბუკის კალათზე, რათა ჩაის ბურთულები ხელის გულზე მოაბრუნოთ. ჩაის აგლომერირებული ბურთულები ამ პროცესში დაყავით ისე, რომ ჩაის ფოთლები არ იყოს აგლომერირებული და თანაბრად ჩამოყალიბებული. მწვანე ჩაის ხელით გადახვევა მხოლოდ მწვანე ჩაის ფორმის დასასრულებლად საჭიროა.


 

  1. გორვა მანქანით

ამჟამად მოძრავი სამუშაოების თითქმის 99,9% მუშავდება ჩაის მოძრავი მანქანით .

The parts of the rolling machine that are in contact with the tea are made of stainless steel to ensure the cleanliness of the tea. The support part is made of high-strength alloy steel, which has strong load-bearing capacity and ensures smooth operation of the machine. The precisely designed rolling strips can make the tea strips tighter during the process of forming the strips, and will not damage the leaves.

One of the essential essential equipment for high-end tea.

In some area of India, Sri Lanka and China, some factories use copper rolling machine that our company can also provide.

Advantage: Professional rolling disc and rolling barrel inclination design make the tea rolling speed faster (Unique design by our company).

The height design of the rolling bar is formed by a one-time mold, so that the height and angle of the bar are uniform and the forming of the tea leaf shape is more compact and beautiful.

Disadvantage: The damage to the tea leaves is only a little larger than that of manual processing.

40cm Battel Middle Type Tea Twister Twisting Machine DL-6CRT-40
 

 

შავი ჩაი არის სრულად ფერმენტირებული ჩაი, წარმოების პროცესის ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაწილია დუღილი. დუღილი არის იმისათვის, რომ ბალახი სურნელოვანი იყოს ჩაის საფენში. შავი ჩაის შიგნით არსებული ნივთიერებები სრულ კონტაქტშია ჰაერთან. ტემპერატურისა და ტენიანობის შესაფერის პირობებში ჩაის პოლიფენოლის ნაერთები ფერმენტდება და იჟანგება თეაფლავინის, თეარუბინის და ა.შ. და ნება მიეცით შავი ჩაი გამოსცეს უნიკალური არომატი.

ჩვეულებრივ, შავი ჩაის დუღილის დრო არ უნდა იყოს ძალიან დიდი. რადგან გაშრობისას ჩაი გააგრძელებს დუღილს ტემპერატურის ზრდის ფაზაში.

ჩვეულებრივ, არსებობს დუღილის ორი მეთოდი, ბუნებრივი დუღილი და დუღილის მანქანა ფერმენტაცია (ფერმენტაციის ოთახის დუღილი).

1. ბუნებრივი დუღილი

იმის გამო, რომ შავი ჩაის დუღილი მოითხოვს ოდნავ მაღალ ტემპერატურას, მაღალ ტენიანობას და აღდგენილ ჟანგბადს, ბუნებრივი დუღილი ჩვეულებრივ შეირჩევა სასუნთქ კონტეინერში, როგორიცაა ბამბუკის კალათები და ხის ჩარჩოები. ჩაის საფარის სისქე არის დაახლოებით 10 სმ, დაასხით ცოტაოდენი სუფთა წყალი და შემდეგ გადააფარეთ თხელი საბანი, რომ შავი ჩაის დუღილის ტემპერატურა 30-35 გრადუსამდე იყოს. თუ დუღილის ტემპერატურა 40 გრადუსს აღემატება, ჩაის ფოთლები უნდა ავურიოთ, რათა სითბო არ გაიფანტოს, რათა დუღილი არ იყოს ძალიან ინტენსიური, ჩაის ფოთლების სურნელი გახდეს ღია და ფერი მუქი. მაღალტემპერატურულ ამინდში აუცილებელია ჩაის მდგომარეობის ხშირი დაკვირვება, რათა არ დაზიანდეს ჩაის ხარისხი. უპირატესობა: დაბალი ღირებულება, შავი ჩაის დამუშავება შესაძლებელია ზედმეტი ხარჯის გარეშე. მინუსი: ცხელი და ნოტიო გადამამუშავებელი გარემოს გამო ქვილთი დიდი ხნის განმავლობაში გამოიყენება ბაქტერიების გასამრავლებლად და ჩაიზე ზემოქმედების მიზნით; უფრო მეტიც, აუცილებელია ჩაის ფოთლის ცვლილებებზე გამუდმებით დაკვირვება, ჩაის ფოთლის ხარისხს ვერ აკონტროლებს და უხარისხო ჩაის ფოთლის დამზადება ადვილია. დროის კარგვა, ხელოვნურად ფლანგვა და ჩაის ფოთლის ფლანგვა.

ხელით ტიპის შავი ჩაის დუღილი
 

2. დუღილის მანქანა ფერმენტაცია

ჭკვიანი შავი ჩაი fermentiton აღჭურვილობა is mainly used for the fermentiton of black tea and dark tea. With advanced intelligent control box, it can intelligently adjust the temperature and humidity inside the machine, and the fermentation time can be controlled . It is an essential equipment for the production of high-end black tea! The inside of the machine is made of all stainless steel to ensure that black tea is not contaminated during the production process. With the advanced intelligent atomization system, it can ensure that every layer of tea can be fermentated evenly, and the quality of each batch of tea is the same. So that the production of high-end fine black tea can be accurately copied in batches! Advantage: The tea is evenly fermentated, the temperature and the humidity can be controlled, automatic alarm at the end of processing. The stainless steel structure is clean and hygienic, and the produced black tea has the same quality, which is an indispensable equipment for the high-end black tea.

8 ფენა 32 უჯრა ორმაგი კარის ტიპი შავი ჩაის დაჟანგვის აპარატი DL-6CFJ-80
 

შავი ჩაისთვის: ვინაიდან შავი ჩაი ჯერ კიდევ დუღილის პროცესშია გაშრობამდე, შავი ჩაისთვის პირველი ნაბიჯი არის ჩაის წყლის აორთქლება, შემდეგ კი ფერმენტის აქტივობის განადგურება მაღალი ტემპერატურით, რათა ჩაის ფოთლებმა შეაჩერონ ჟანგვითი დუღილი. და შავი ჩაის ხარისხი შენარჩუნებულია. ამავდროულად, ის ასევე გამოყოფს ბალახის სურნელს და ამკვრივებს ჩაის ფოთლებს, რათა ჩაი უფრო ლამაზი და არომატით სავსე იყოს.

მწვანე ჩაისთვის: მწვანე ჩაის გაშრობა ჩვეულებრივ ხდება ჩაის ფოთლებში არსებული ტენიანობის აორთქლების მიზნით, ისე, რომ ჩაის ფოთლები იყოს გამკაცრებული და ფორმის, უფრო კომპაქტური და მწვანე ბალახის არომატი გამოიყოფა მწვანე ჩაის არომატის გასაძლიერებლად. დღეისათვის გავრცელებულია გაშრობის პროცესები: მზეზე გაშრობა, ცხელი ჰაერით გაშრობა, საცხობი გალიის გაშრობა და შემწვარი მანქანით გაშრობა.

1. მზის გაშრობა

ძირითადად გავრცელებულია ჩინეთის ჰუნანის, ჰუბეის, გუანდონგის, გუანქსის, სიჩუანის, იუნანის, გუიჯოუს და სხვა პროვინციების მცირე ნაწილში. მზის საშრობი მწვანე ჩაი ყველაზე ცნობილია Yunnan Pu'er ჩაის წარმოებით. მას ჩვეულებრივ ათავსებენ ბამბუკის საცერზე და შემდეგ ათავსებენ მზეზე, რათა მზემ ჩაის ფოთლები გაშრეს. ჩვეულებრივ ამას დიდი დრო სჭირდება. უპირატესობა: მზის გაშრობით ჩაის სასარგებლო ნივთიერებები მნიშვნელოვნად შენარჩუნებულია და ჩაის გემო უფრო გამაგრილებელი ხდება. მინუსი: გაშრობის დრო ხანგრძლივია და მაღალი მოთხოვნები ამინდის მიმართ. თუ წვიმიან დღეებს წააწყდა, სხვა გზით უნდა გაშრეს.


 

2. ცხელი ჰაერის გაშრობა

ამჟამად ეს არის მსოფლიოში ყველაზე ფართოდ გამოყენებული და ყველაზე მაღალი პროპორციით ჩაის გაშრობის მეთოდი. არსებობს სხვადასხვა სახის მანქანა ცხელი ჰაერის საშრობისთვის, მბრუნავი ცხელი ჰაერის საშრობი მანქანა, უწყვეტი ჯაჭვის ფირფიტა ცხელი ჰაერის საშრობი მანქანა.

 

2-1 მბრუნავი ტიპის ცხელი ჰაერით ჩაის საშრობი მანქანა

ინტელექტუალური ელექტრო გათბობის მბრუნავი საშრობი მანქანაიღებს ახალი თაობის ინტელექტუალური ინტეგრირებული მართვის პანელს, რომელიც საშუალებას აძლევს საშრობებს სწრაფად გაცხელდეს, მაღალი ტემპერატურის კონტროლს, ქარის ერთგვაროვან გამომუშავებას, დაბალი ხმაურის, ჩაის სტაბილურ დეჰიდრატაციას. და ჩაის ფერი ტოვებს უცვლელი, სურნელოვანი ფეხით, გატეხვის გარეშე. მბრუნავი საშრობი დიზაინი და უნიკალური ჰაერგამტარი დიზაინი მიღებულია დნობის თითოეული ფენის ერთგვაროვნების უზრუნველსაყოფად. მაღალი სიმტკიცის ელექტრო გათბობის მავთულხლართებთან, მაღალი დალუქვის დალუქვის ზოლებთან და ახალი თაობის ეკოლოგიურად სუფთა თბოსაიზოლაციო მასალებთან ერთად, აპარატის შიდა ტემპერატურა ნაკლებად იკარგება, რაც უფრო ენერგიის დამზოგავი და ეკოლოგიურად სუფთაა. ეს არის ყველა სახის მაღალი ხარისხის ჩაის წარმოებისთვის აუცილებელი მოწყობილობა. უპირატესობა: ბრუნვითი გაშრობა, უფრო თანაბრად გაშრობა, ჩაის გლუვი გაუწყლოება, თითქმის არ იცვლება ფერი. უწყვეტი საშრობი მანქანასთან შედარებით, ჩაის ფოთლები ყოველთვის უჯრაზეა, ამიტომ მსხვრევის მაჩვენებელი დაბალია, ხოლო მოხარშული ჩაის წვნიანი გამჭვირვალეა და გემო გამაგრილებელი. მინუსი: არასაკმარისი გამომუშავება, შეუძლია 3 კგ / ㎡, მაქსიმალური გაშრობის ფართობი შეიძლება იყოს 34 ㎡ (100 კგ სველი ჩაი თითო პარტიაში), მზა ჩაის ზოლები ფხვიერი და დიდია.

16 ცალი 90 სმ მრგვალი უჯრა ჩაის საცხობი საშრობი მანქანა DL-6CHZ-9B
 

2-2 უწყვეტი ჯაჭვის ფირფიტა ცხელი ჰაერის საშრობი მანქანა

ჯაჭვის plate შეშა გათბობის საშრობი მანქანაშესაფერისია ჩაის უწყვეტი წარმოების ხაზისთვის, რაც მნიშვნელოვნად დაზოგავს შრომის ხარჯებს. 6 მმ სისქის სუპერ შენადნობის ფოლადის ფირფიტისა და ეფექტური სითბოს გაცვლის მოწყობილობის გამოყენებით, სითბოს დაკარგვა მცირეა. მანქანა სწრაფად თბება და ჩაის ფოთლებს სუნი არ აქვს. მაღალი სიმძლავრის და დიდი მოცულობის ძრავით, მას შეუძლია სწრაფად გამოაცდინოს ცხელი და ნოტიო ჰაერი აპარატის შიგნით. ამავდროულად, მას აქვს ცხელი ჰაერის ცირკულაციის მოწყობილობა, რომელსაც შეუძლია ეფექტურად შეამციროს ტემპერატურის ცვლილება მანქანაში და მნიშვნელოვნად დაზოგოს საწვავის ხარჯები. უპირატესობა: შეიძლება შეირჩეს უწყვეტი გაშრობა, დიდი ჰაერის მოცულობა, შრომის დაზოგვა, მაღალი ეფექტურობა და გათბობის სხვადასხვა მეთოდი. მოხარშული ჩაის ფოთლები გამჭვირვალე და გამაგრილებელია. მინუსი: ჩაის ფოთლები ადვილად იშლება და მთლიანობის მაჩვენებელი არ არის ისეთი კარგი, როგორც მბრუნავი საშრობი მანქანა. ფარავს დიდ ტერიტორიას (პატარა მანქანა ფარავს მცირე ფართობს),

დიზელის გამაცხელებელი უწყვეტი ჯაჭვის ფირფიტის ტიპი ჩაის საშრობი მანქანა DL-6CHL-CY20
 

3. საცხობი გალიის გაშრობა

საცხობი გალია დამზადებულია ბამბუკისგან, სუფთა ბუნებრივი მასალისგან, ჩაის არ აბინძურებს და ტემპერატურა რეგულირდება, რომელსაც შეუძლია შეინარჩუნოს საკვები ნივთიერებები ჩაიში. დაბალ ტემპერატურაზე გაშრობა, ჩაის გემო მსუბუქი და სურნელოვანია, მაღალი ტემპერატურის გაშრობა, ჩაის გემო უფრო კონცენტრირებულია. უპირატესობა: მცირე ზომის შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის დასამუშავებლად, ასევე შესაფერისია სახლის წვრილმანი და წვრილმანი ტურისტულ ზონაში. ნაკლოვანებები: დაბალი გამოსავალი, არ არის შესაფერისი დიდი რაოდენობით ჩაის დასამზადებლად, აუცილებელია ყურადღება მიაქციოთ ტენიანობას, რათა თავიდან იქნას აცილებული ბამბუკის გალია ნესტიანი და დაბნეული.


 

4. Revloving საშრობი მანქანა საშრობი

განახლებადი საშრობი მანქანა განკუთვნილია ყველა სახის ჩაის ფიქსაცია და აურიეთ საშრობი ოპერაციებში. ამ მანქანით დამუშავების შემდეგ ჩაის ფოთლებს აქვს ნათელი ფერი, სხეულიანი და უნიკალური დამწვარი სურნელი (ცეცხლის სურნელი). ზოლები მჭიდროა და ჩაის ფოთლები ოდნავ დახვეულია, რაც მათ იდეალურს ხდის მაღალი ხარისხის ჩაის ფოთლების წარმოებისა და გადამუშავებისთვის. უპირატესობები: ჩაის ზოლები მყარია, მდგრადია ხარშვის მიმართ, ხოლო მშრალ ჩაის აქვს ხანგრძლივი სურნელი. მოხარშულ ჩაის სუპს აქვს ძლიერი ფერი, მძიმე გემო და ტკბილი გემო. ნაკლოვანებები: მზა ჩაის ფერი უფრო მუქია. იმის გამო, რომ შემწვარი და გამხმარია, ტემპერატურის დაუფლება ადვილი არ არის. ჩაი ადვილად დასაწებელია და აქვს დამწვრობის სუნი (არ დამწვარი სურნელი)

ელექტრო გამაცხელებელი ჩაის ფოთლის ბარაბანი შემწვარი საშრობი მანქანა DL-6CSTP-D110

კითხვა: რა არის წყობის დუღილი?

რატომ არის საჭირო წყობის დუღილი? წყობის დუღილი არის ყველაზე მნიშვნელოვანი პროცესი Pu'er ჩაის მწიფე ჩაისა და შავი ჩაის წარმოებაში, ეს არის მთავარი ნაბიჯი შავი ჩაის უნიკალური გემოს ფორმირებისთვის.

გროვა-დუღილის ტენიანი სითბოს ეფექტის წყალობით, იგი ხელს უწყობს შემავალი ნივთიერებების გარდაქმნას, ამცირებს სიმწარეს, ანიჭებს გემოს ტკბილს, აქრობს სუნს, ავითარებს განსაკუთრებულ არომატს, ანადგურებს ქლოროფილს და ცვლის ფოთლის ფერს მუქ მოყვითალო ყავისფერში. , რომელიც აწარმოებს შავი ჩაის უნიკალურ არომატს. (მსგავსი ჭუჭყიანი, მაგრამ სურნელი).

წყობის დუღილის განსაკუთრებული ბუნების, ხანგრძლივი დროისა და მაღალი ტემპერატურისა და დამუშავებული პარტიების დიდი რაოდენობის გამო, ჩვეულებრივ გამოიყენება წყობის დუღილის ღარები. თუ ოჯახი მცირე პარტიებში აწარმოებს, გამოიყენეთ სუფთა კონტეინერები. გარდა ამისა, წყობის დუღილის დროს გამოყენებული ჩაი უნდა იყოს მწვანე ჩაი, წინააღმდეგ შემთხვევაში ეს არ გამოდგება.


 

წყობის დუღილის დამუშავება: გამხმარ მწვანე ჩაის თანაბრად ასხურებენ წყლის ნისლს, რათა ჩაის წყლის შემცველობა 30%-მდე გაიზარდოს. შემდეგ მოაყარეთ ჩაის ფოთლები და გადააფარეთ სუფთა ბამბის ქსოვილით, რომ თბილი იყოს და ჩაის ფოთლები ბუნებრივად დადუღდეს.

დუღილის ტემპერატურა უნდა შენარჩუნდეს 40-60 ° C-მდე. დუღილის დრო დაახლოებით 35 დღეა და აბრუნებენ ყოველ 10 დღეში. სულ დაახლოებით 3-4 გადახვევაა საჭირო.

When in the pile-fermentation, insert a thermometer into the pile of tea to observe the temperature change of the tea leaves. If the temperature exceeds 60°C, the tea leaves need to be spread out immediately to cool the tea leaves. If the temperature is lower than 40 degrees, it means that the water is insufficient, and you should spread out it immediately and add water to raise the temperature of the tea pile.

After 30-40 days of pile-fermenting, the color of the tea leaves becomes dark brown, with a special scent (mouldy fragrance). The flavor of the tea soup is strong and mellow, and the fermenting can be completed and dried.

ჩაის დამზადების პროცესში, შეგროვებული ჩაის განსხვავებული ზომის, ფორმისა და ასაკის გამო, განსხვავებულია წარმოებული ჩაის ხარისხიც. და ჩაი შეიძლება დაირღვეს წარმოების პროცესში, ჩვენ უნდა დავახარისხოთ სხვადასხვა კლასის და სხვადასხვა ზომის. ჩაის შერჩევა ხდება და სხვადასხვა კლასის ჩაი სხვადასხვა ფასად იყიდება, რითაც მაქსიმალურად იზრდება ჩაის წარმოების მოგება.

ჩაის დამხარისხებელი მანქანა
 

ჩაის შერჩევის წესები ძირითადად შემდეგია:

სკრინინგის სხვაობა (ჩაის არა ფოთლები და დანამატები)

ჩაის ღეროების სკრინინგი (ჩაის ტოტები და ა.შ.)

ეკრანზე პატარა ჩაის შესვენებები ან ჩაის ფხვნილი

სხვადასხვა სიგრძის ჩაის გაცრილი

 

1. სკრინინგის ნამსხვრევები, ზოგადად, ეხება თმას, ტანსაცმელზე ძაფს, პლასტმასის ნაჭრებს, ხის ფოთლებს და ა.შ.

ეს ნამსხვრევები ძირითადად ჩნდება ჩაის უწყვეტი წარმოებაში, როგორც წესი, ელექტროსტატიკური ჩაის ღეროს დახარისხების აპარატის გამოყენებით

ჩაის ელექტროსტატიკური მტვრის მოსაშორებელი აპარატი DL-6CJZ-135-6B
 

2. სკრინინგის ჩაის ღეროები.

საერთოდ, ჩაის ფოთლებს მანქანით კრეფენ, ჩაის უამრავ ღეროს შეაგროვებენ. ჩაის ყუნწების მაღალი წილი იწვევს ჩაის ფოთლის დაბალ ფასს. ჩვეულებრივ გამოიყენება ჩაის ყუნწის საკრეფი მანქანები.

შაიკის ტიპის ჩაის ყუნწის ამომრჩევი დახარისხების მანქანა DL-6CJJG-80
 

3. სცენა მცირე ჩაის შესვენებები ან ჩაის ფხვნილი.

ჩაის წარმოების პროცესში, გადამუშავების/ფერმენტაციის/შრობის დამუშავების გამო, ჩაის მსხვრევა გარდაუვალია. წვრილად დაყოფილი ჩაის ფოთლების გაცრა ჩაის პაკეტების დასამზადებლად, ხოლო დიდი და სრული ჩაი იყიდება მაღალი კლასის ჩაის სახით. აირჩიეთ პატარა ჩაის ფოთლის დამლაგებელი მანქანა მცირე გამომუშავებისთვის და დიდი მზა ჩაის ფოთლის დასალაგებელი მაჩი დიდი ძუისთვის.

უწყვეტი ტიპის 4 გასასვლელი ჩაის ფურცლის დასალაგებელი მანქანა DL-6CFX-40
 

4. სხვადასხვა სიგრძის ჩაის გაცრილი.

სხვადასხვა ნივთების, ჩაის ყუნწების და ჩაის ფხვნილის გაცრის შემდეგ, დარჩენილი დიდი და ხელუხლებელი ჩაის ფოთლები შეიძლება გაიყიდოს ძვირად, ხოლო ჩაის ფოთლის ფასი, როგორც წესი, იზრდება სისრულის მიხედვით. ამიტომ, მაქსიმალური მოგების გაზრდის მიზნით, შეირჩევა სხვადასხვა სიგრძის ჩაი და დაყოფილი იქნება გრძელ, საშუალო და მოკლე კლასებად და შეიძლება გაიყიდოს სამი განსხვავებული ფასი. მცირე გამომუშავებისთვის გამოიყენეთ მცირე ვიბრაციული საცერი, ხოლო დიდი გამომავლობისთვის გამოიყენეთ ბრტყელი წრიული ეკრანის მანქანა.

ჩაის ფოთლის თვითმფრინავი ცირკულარული ეკრანის დახარისხების მანქანა DL-6CYPS-170