email

ჩაის წარმოების ცოდნა

ცხელი პროდუქცია

რა არის მუქი ჩაი?

რა არის მუქი ჩაი?

2021-10-08 14:00:04

Dark Tea არის ერთი ექვსი ძირითადი ჩაის ჩინეთში, ხანგრძლივი ისტორიის განვითარების. ამავდროულად, სამეცნიერო კვლევამ ასევე აღმოაჩინა, რომ ამ ტიპის ჩაი მდიდარია სხვადასხვა კვალი ელემენტებით, რომელიც სასარგებლოა ადამიანის ორგანიზმში, რომელსაც შეუძლია სხეულის შიდა ბალანსის რეგულირება.

დამუშავება 25kg დასრულდა Oolong ჩაი მიერ მანქანები

დამუშავება 25kg დასრულდა Oolong ჩაი მიერ მანქანები

2021-09-28 14:47:40

როგორ დამუშავების Oolong ჩაი მანქანები? Oolong ჩაი არის ერთგვარი ჩაი რთული პროცესი ნაბიჯები. ჩვენი კომპანია მდებარეობს ცნობილი Oolong თეა მშობლიურ, მიწოდების მანქანები საწყისი withing to საშრობი. გამარჯობა შენი კონტაქტი!

როგორ ჩადება 25kg finshied შავი ჩაი მიერ მანქანები?

როგორ ჩადება 25kg finshied შავი ჩაი მიერ მანქანები?

2021-09-07 14:51:40

როგორ დამუშავება 25kg ზოლიანი შავი ჩაი 100kg ახალი ჩაის ფოთოლი? Striped შავი ჩაის გვჭირდება ჩაის withering პროცესი, მოძრავი პროცესი, ჩაის ფერმენტაცია და საშრობი, აქ მანქანები თქვენი მითითება და შემოწმება.

როგორ ჩადება 25kg დასრულდა მწვანე ჩაი მანქანა?

როგორ ჩადება 25kg დასრულდა მწვანე ჩაი მანქანა?

2021-09-01 16:14:22

მანქანები მწვანე ჩაის მიღებისას, საჭიროა ოთხი ნაბიჯი, ჩაი სარეალიცირებელი, ჩაის ფიქსაცია, ჩაის მოძრავი და ჩაის საშრობი. სწორი დამუშავების მეთოდის დამკვიდრება ხელს შეუწყობს მაღალი ხარისხის ჩაის მიღებას.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
If you want know more about our products, please send email to us : info@delijx.com. You also can send message to our WeChat or WhatsApp : 0086-18120033767

 

კრეფა ახალი ფოთლების ფოთლები არ არის მხოლოდ ხარისხთან, მოსავლიანობასა და ეკონომიკურთან დაკავშირებული მზა ჩაის სარგებელი, ასევე ზრდის და ეკონომიკურ ცხოვრებას ჩაის ხე. ამიტომ, ჩაის წარმოების პროცესში ახალი ჩაის კრეფა განსაკუთრებული მნიშვნელობა აქვს და კრეფა დროული უნდა იყოს.

ჩინური ჩაი ფერმერებს აქვთ ანდაზა, რომ სამი დღის ნაადრევი მოსავალი საგანძურია და სამი გვიან მოსავლის აღება ბალახია. ანუ, ჩაის ფოთლები უნდა აიყვანოს დრო ადრეული ფოთლების მიერ წარმოებული მზა ჩაი არის მაღალი ხარისხის და მოგვიანებით მზადდება ახალი ჩაი, მით უარესია მზა ჩაის ხარისხი. შიგნით გარდა ამისა, დროულად კრეფამ შეიძლება ხელი შეუწყოს ჩაის ახალი ფოთლების დროულ აღმოცენებას, ინტერვალის შემცირება, მნიშვნელოვნად გაზრდის ჩაის კრეფის სიხშირეს, მიაღწიეთ წარმოებისა და შემოსავლის ზრდის ეფექტი და ასევე შეუძლია შეამციროს მავნებლები და ჩაის ფოთლების დაავადებები.

მიხედვით.

1. ხელის დაკვირვებული ჩაი

ხელის დაკვირვებული ჩაი არის ყველაზე ტრადიციული მეთოდი ახალი ფოთლების კრეფა. ხელებით კრეფა უნდა ჩატარდეს და სუფთა ჩაი აირჩიოს ერთი შვილით, არ დაიბრუნოს ყველა მათგანი ხელებით.

უპირატესობები: ჩაის ფოთლების სტანდარტი გაერთიანებულია (მაგალითად, მხოლოდ buds აიყვანეს, და მხოლოდ ერთი კვირტი და ორი ფოთოლი აიყვანეს), რაც ადვილია დაჯექი.

ნაკლოვანებები: შრომატევადი და შრომატევადი, ჩაის კრეფა. თუ ჩაის ბაღი ფართობი დიდია, ძნელია დროულად აირჩიოთ.


2. მექანიკური თეა Pickin


Backpack-type single man tea picking machine

რამდენიმე ტიპის მექანიკური ჩაის კრეფა გაკეთებული გამოიყენება:

1. Backpack ტიპის ერთი კაცი ჩაის კრეფა მანქანა. ძირითადად მცირე და საშუალო ზომის ჩაის ბაღები.


2. ორმაგი მამაკაცები თეა ჰარვესტერ აპარატი ძირითადად საშუალო და დიდი ჩაის ბაღები.


3. ელექტრო ჩაის კრეფა მანქანა ძირითადად პატარა ჩაის ბაღები.

There are usually three kinds of withering methods, natural withering, withering on the withering rack, withering machine withering

 

1. Natural withering

Spread out the tea leaves on the ground (need to lay a layer of plastic cloth, etc. to prevent tea leaves from directly contacting the ground). This method is the most primitive and the simplest method. Advantages: save money, less trouble, hardly need any input, about 2.5 kg/㎡ of tea leaves can be placed Disadvantage: It is only suitable for the production of small batches of tea. If large quantities of tea leaves are produced, the required space is very large; if it encounters rainy weather, it can only be placed in the room to wither.

3 type different withering methods of tea withering
 

2. Withering on the withering rack

 

Place the fresh leaves on the withering racks, each withering rack has 20 layers, and each layer has a whole bamboo sieve tray. There are mesh holes on the sieve tray to facilitate air flow. At the same time, bamboo strips can absorb water, increase the rate of water evaporation, and accelerate the speed of tea leaves withering. Advantage: Small footprint; each withering tray can hold 2.5 kg of fresh leaves, and each shelf (about 1.2 square meters) can hold 50 kg of fresh leaves, which greatly saves space; at the same time, the withering tray is made of bamboo, which is clean, hygienic and environmentally friendly . There is a pulley at the bottom of the machine, which makes it easier to move.

3 type different withering methods of tea withering
 

3. Withering machine withering

Put the fresh leaves on the withering machine. The withering machine can place 40 kg of tea leaves per square meter. The machine can blow air from the bottom of the tea leaves, which can adjust the temperature of the wind, greatly increasing the withering speed of the tea leaves. Advantages: Small area, hot air can be blown in, greatly improved the withering speed (efficiency increased by about 70%) Disadvantages: The machine needs to be heated, the power is about 15kw, and it needs to be connected to a 380V power supply.

3 type different withering methods of tea withering
 

Shaking and withering are both parts of the fermentation. During the withering process of oolong tea, because the leaves are calmly placed, a lot of water will only evaporate from the leaves, and the water in the leaf stalks is not lost, which will lead to the bitterness of the tea leaves is very strong, which seriously affects the quality of oolong tea. It is necessary to shake. Through the shaking process, the activity of the leaves is enhanced. The water in the leaf stalks continues to be transported to the leaves, allowing the leaves to re-evaporate the water, Distribute the grassy smell of tea leaves, so that the taste of the finished oolong tea will not very bitter, greatly improving the quality of oolong tea.

The shaking methods of oolong tea,there are three common: hand shaking,  shaking machine, hor air tea leaf shaking machine

 

  1. Hand shaking

The hand-made round sieve is a round shaker tool with a small grid screen woven by bamboo craftsmen. The hand-made round sieve shaking can make the fresh leaves of tea leaves move up and down in the sieve. Jumping  left and right, and roll. Making the weak tea leaves like freshly picked tea leaves, let the fresh leaves of the tea leaves frement deeply again, and promote tea formation of excellent quality of oolong tea such as fragrance.There are some small grid on the sieve, when processing, it will filter out debris such as tea residue. Advantages and Disadvantages: This is the most primitive processing technology, and also a processing tool favored by tea masters. However, due to the small output, manual processing is very tiring, and it is gradually replaced by a mechanized shaker.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Shaking machine

The shaking drum is made of pure natural top layer bamboo skin, which is environmentally friendly and will not damage the tea leaves. Moreover, the shaking drum has small holes to filter out the debris falling on the leaves and play a cleaning role. The machine is equipped with a speed-adjusting device, which can adjust the speed of shaking, and a time control system is added. When the time is up, it automatically stops working. It is convenient to operate and saves time and effort. It is one of the indispensable equipment for high-end oolong tea production.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Hor air tea leaf shaking machine

The hot air tea leaf tossing machine is one of the important equipment for producing high-end oolong tea. The drum is punched with galvanized plate, which is beautiful and generous. You can also choose all stainless steel plates for more sanitation and environmental protection. Through a highly integrated intelligent control panel, the speed, temperature, processing time, etc. can be adjusted, and heating can be selected from electric heating or wood and charcoal heating. Through the rotation and heating of the machine, the moisture in the tea leaves can be evenly distributed, while slowly fermenting, so that the taste of the finished tea is more fragrant. With the heating furnace, different wood or charcoal is used, which can make the tea have the aroma of different wood, and the flavor of the finished tea is unique! Different from ordinary traditional tea, let your tea sales be higher and better.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

The step of fixation is mainly used for the production of various unfermented or semi-fermented teas. The activity of the enzyme in the fresh leaves is reduced by high temperature, the tea polyphenols in the fresh leaves are stopped for oxidative fermentation, and the odor of the grass is removed, the aroma of the tea leaves is excited, and the moisture in the fresh leaves is evaporated. The fresh leaves become softer, which is conducive to the subsequent rolling process, and the tea leaves are not easily damaged.

After fixation, the green tea need to be cooled. Let the temperature of the tea leaves lower and distribute moisture to prevent high-temperature moisture from smothering tea.

When tea fixation, pay attention to "young leaves with high temperature and faster, old leaves with lower temperature and slower", which means that the young leaves need high temperature to fixation quickly, killing the enzymes in the tea faster, while fixation for a short time, will not damage the tea. Old leaves need to fixation at low temperature and slow speed. The leaves of old leaves are thicker, if high temperature is used, the heat cannot be transferred to the inside. The leaves on the outside are scorched and the leaves on the inside are not yet cooked. Such tea leaves are useless.

Tea fixation is also known as , Tea Steaming, Tea Roasting .etc, although the names are different, but the functions are the same. The most mainstream fixation method currently uses roasting fixaion process, which makes the tea taste more fragrant.

The method of tea fixation, the common ones are steam fixation, roasting fixation, hot wind fixation