ელექტრო ბამბუკის დოლის საცხობი გალიის მთავარი ფუნქციაა ნახშირბადის საცხობი გალიის შეცვლა, რაც ჩაის გაშრობას უფრო ზუსტი და კონტროლირებადი ხდის.
დამალული მექანიკური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის ჩაის ჭიქის მანქანა, როგორც ნახევრად ავტომატური დალუქვისა და შესაფუთი მანქანა, შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის შესაფუთად. ის ათავსებს ჩაის ფინჯნებს ფორმებზე დაჭერისთვის, ზუსტი, სწრაფი, მარტივი და მარტივი გამოსაყენებლად და შეუძლია საათში საშუალოდ 500 ფინჯნის წარმოება.
DL-4CD-35N Electric Tea Picker-ს აქვს ჭრის სიგანე 35 სმ და აღჭურვილია 18V 5.2Ah უსადენო ლითიუმის ბატარეით ექსპლუატაციის დროს მავთულის ჩარევის აღმოსაფხვრელად. სამუშაო დრო შეიძლება იყოს 8 საათამდე და მას შეუძლია ერთ საათში 150 კილოგრამი ახალი ჩაის ფოთლის დაკრეფა.
DL-6CY1-15 ძირითადად გამოიყენება ნამცხვრის ჩაის, აგურის ჩაის, შოკოლადის ტიპის ჩაის დასაწურავად, წნევის და დროის რეგულირება შესაძლებელია, ჰიდრავლიკური კონტროლის გამოყენებით, ჩაის ფორმირება უკეთესია. მანქანას აქვს 1 სამუშაო სადგური, 1 მუშაკს შეუძლია აპარატის ერთდროულად მუშაობა, 1 საათში შეუძლია 35 კგ ნამცხვრის ჩაის დაწურვა.
მთავარი ფუნქციაა აზოტის გაზის შეყვანა შიდა ვაკუუმის შემდეგ, რაც საშუალებას აძლევს ჩაის დუღილის ანაერობულ გარემოში, წარმოქმნას მეტი ამინომჟავა (GABA არის გამა ამინობუტერინის მჟავა). GABA არის ბუნებრივი ქიმიური ნივთიერება, რომელიც აღჭურვილია სრულად ავტომატური ვაკუუმური ამოტუმბვით, აზოტის ინექციით და ჩაის დუღილის ფუნქციებით. ამავდროულად, მას შეუძლია რეალურ დროში აჩვენოს გაზის წნევა, აზოტის სისუფთავე და ა.შ.
ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
ფიქსაციის საფეხური ძირითადად გამოიყენება სხვადასხვა დაუდუღარი ან ნახევრად ფერმენტირებული ჩაის დასამზადებლად. ფერმენტის აქტივობა ახალ ფოთლებში მცირდება მაღალი ტემპერატურით, ჩაის პოლიფენოლები ახალ ფოთლებში ჩერდება ჟანგვითი დუღილისთვის და ბალახის სუნი იხსნება, ჩაის ფოთლების არომატი აღფრთოვანებულია და ტენიანობა. ახალი ფოთლები აორთქლებულია. ახალი ფოთლები რბილდება, რაც ხელს უწყობს შემდგომ დახვევის პროცესს და ჩაის ფოთლები ადვილად არ ზიანდება.
ფიქსაციის შემდეგ მწვანე ჩაი უნდა გაცივდეს. დაე, ჩაის ფოთლების ტემპერატურა დაწიოს და გადაანაწილოს ტენიანობა, რათა მაღალი ტემპერატურის ტენიანობა არ დაახშოს ჩაის.
ჩაის ფიქსაციისას ყურადღება მიაქციეთ „ახალგაზრდა ფოთლებს მაღალი ტემპერატურისა და უფრო სწრაფად, ძველ ფოთლებს დაბალი ტემპერატურით და ნელა“, რაც ნიშნავს, რომ ახალგაზრდა ფოთლებს სჭირდებათ მაღალი ტემპერატურა სწრაფად ფიქსაციისთვის, კლავს ჩაის ფერმენტებს უფრო სწრაფად, ხოლო ფიქსაცია მოკლე დროში, არ დააზიანებს ჩაის. ძველ ფოთლებს სჭირდებათ ფიქსაცია დაბალ ტემპერატურაზე და ნელი სიჩქარით. ძველი ფოთლების ფოთლები უფრო სქელია, მაღალი ტემპერატურის გამოყენების შემთხვევაში სითბოს შიგნით გადატანა შეუძლებელია. გარედან ფოთლები დამწვარია, შიგნიდან კი ჯერ არ არის მოხარშული. ასეთი ჩაის ფოთლები უსარგებლოა.
ჩაის ფიქსაცია ასევე ცნობილია, როგორც ჩაის ორთქლზე მოხარშვა, ჩაის გამოწვა და ა.შ. თუმცა სახელები განსხვავებულია, მაგრამ ფუნქციები იგივეა. ფიქსაციის ყველაზე გავრცელებული მეთოდი ამჟამად იყენებს მოხალვის ფიქსაციის პროცესს, რაც ჩაის უფრო არომატულ გემოს ხდის.
The method of tea fixation, the common ones are steam fixation, roasting fixation, hot wind fixation
როგორც სახელი გულისხმობს, მწვანე ჩაის ორთქლზე მოხარშვა არის ორთქლის გამოყენება ჩაის ფოთლების დასაფიქსირებლად. ჩინეთი ჩაის სამშობლოა. მწვანე ჩაის ყველაზე ორიგინალური ფიქსაციის პროცესი ორთქლზე მოხარშვაა. ჩინური მწვანე ჩაი იაპონიაში ტანგის დინასტიის დროს შემოიტანეს. ამჟამად იაპონიაში მწვანე ჩაის ფიქსაციის ძირითადი მეთოდი ორთქლზე მოყვანაა.
უპირატესობა: ორთქლზე ფიქსაციისას, ჩაის ფოთლები უფრო ერთგვაროვანი ფიქსაციაა, ფერი უფრო მომწვანოა და ქლოროფილის დაზიანება ნაკლებია. ამავდროულად, დამუშავებისას წნევა არ არის, ამიტომ ორთქლზე მოხარშული მწვანე ჩაის ფერი და ჩაის სუპის ფერი მწვანეა და გარეგნობა უკეთესია.
მინუსი: ჩაის უფრო მსუბუქი და შემკვრელი გემო აქვს, ასევე აქვს ბალახოვანი გემო, რომელიც არ შეესაბამება ადამიანების უმეტესობის გემოვნებას. უფრო მეტიც, მწვანე ჩაის ორთქლზე მომზადების პროცესი ძალიან ძველია და ჩინეთში ის თითქმის აღმოფხვრილია. დაახლოებით 600 წლის წინ (დაახლოებით 1400 წელს, ჩინეთის მინგის დინასტიის დროს), ჭკვიანმა და შრომისმოყვარე ჩინელმა ჩაის ფერმერებმა გამოიგონეს შემწვარი მწვანე ჩაი. იმის გამო, რომ მოხალული მწვანე ჩაის გემო ბევრჯერ სჯობს ორთქლზე მოხარშულ მწვანე ჩაის და გემო უფრო ძლიერია, შემწვარი მწვანე ჩაი თანდათან ჩაანაცვლა ორთქლზე მოხარშულ მწვანე ჩაის. დღეისათვის ორთქლზე მომზადებული მწვანე ჩაის წარმოება ძალიან მცირეა, ძირითადად კონცენტრირებულია იაპონიასა და ჰუბეი ენშიში.
შემწვარი ჩაი ფიქსაციის ყველაზე პოპულარული საშუალებაა მსოფლიოში. ჩაის ფურცლები მაღალტემპერატურულ ქვაბის კედელს შევეხოთ და ჩაის ფოთლები მაღალ ტემპერატურაზე შევწვათ. დაახლოებით 600 წლის წინ, ჩინელებმა გამოიგონეს შემწვარი მწვანე და თანდათან გაავრცელეს იგი მთელ ქვეყანაში. დღეისათვის შემწვარი მწვანე ჩაის წარმოება შეადგენს მწვანე ჩაის მთლიანი რაოდენობის 90%-ზე მეტს.
რკინის ქოთანი, შემდეგ ააგეთ ღუმელი აგურით და ცემენტით და დაწვით შეშა ან ნახშირი ბოლოში. ეს არის ფიქსაციის უძველესი გზა და ასევე მაღალი დონის მწვანე ჩაის ფიქსაციის გზა. თუ მუშებს აქვთ დიდი გამოცდილება, მაშინ ამ მეთოდით წარმოებული მწვანე ჩაი უმაღლესი ხარისხისაა.
უპირატესობა: მცირე კვალი და ოპერაცია მარტივია. თუ მწარმოებელი გამოცდილია, მწვანე ჩაის ხარისხი უაღრესად მაღალია და გემო უფრო სურნელოვანი.
მინუსი: ხის გათბობის გამოყენების გამო ტემპერატურის კონტროლი რთულია. მაღალი მოთხოვნები მწარმოებლის გამოცდილებაზე, თუ ტემპერატურა მაღალია, ადვილად იწვება. ხოლო თუ ტემპერატურა დაბალია, ადვილი არ არის საკმარისი არომატის მიღება, რაც გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.
ელექტრო გათბობით, ხის ძირით, შეიძლება დამუშავდეს სხვადასხვა სიმაღლეზე, მარტივი გამოსაყენებელი, საშუალო ან მაღალი ხარისხის მწვანე ჩაის ძირითადი წარმოების მოწყობილობა. თუ მუშებს აქვთ დიდი გამოცდილება, მაშინ ამ მეთოდით წარმოებული მწვანე ჩაი უმაღლესი ხარისხისაა.
უპირატესობა: მცირე ნაკვალევი, ადვილად აკონტროლებს გათბობის ტემპერატურას, ადვილად მუშაობს. თუ მწარმოებელი გამოცდილია, მწვანე ჩაის ხარისხი უაღრესად მაღალია და გემო უფრო სურნელოვანი.
მინუსი: მაღალი მოთხოვნები მწარმოებლის გამოცდილებაზე. თუ ტემპერატურა მაღალია, ადვილად იწვება. ხოლო თუ ტემპერატურა დაბალია, ადვილი არ არის საკმარისი არომატის მიღება, რაც გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.
ელექტრო გათბობის გამოყენებით ლაქოვანი ფოლადის ბაზა, რეგულირებადი სიმაღლე, ერგონომიული, მარტივი გამოსაყენებელი. საშუალო ან მაღალი ხარისხის მწვანე ჩაის ძირითადი წარმოების მოწყობილობა. თუ მუშებს აქვთ დიდი გამოცდილება, მაშინ ამ მეთოდით წარმოებული მწვანე ჩაი უმაღლესი ხარისხისაა.
უპირატესობა: მცირე ნაკვალევი, ადვილად აკონტროლებს გათბობის ტემპერატურას, ადვილად მუშაობს. თუ მწარმოებელი გამოცდილია, მწვანე ჩაის ხარისხი უაღრესად მაღალია და გემო უფრო სურნელოვანი.
მინუსი: მაღალი მოთხოვნები მწარმოებლის გამოცდილებაზე. თუ ტემპერატურა მაღალია, ადვილად იწვება. ხოლო თუ ტემპერატურა დაბალია, ადვილი არ არის საკმარისი არომატის მიღება, რაც გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.
დოლის ტიპის ჩაის ფიქსაციის მანქანას შეუძლია გაცხელოს გაზი ან ელექტრო. გათბობა მაღალი ეფექტურობით, გარემოს დაცვა და სანიტარული, კარგი ფიქსაციის ეფექტი; გამონაბოლქვი ფუნქციით, მას შეუძლია გამოწუროს ცხელი და ნოტიო ჰაერი აპარატის შიგნით; ჩაის აქვს კარგი ფერი, სრული სურნელი, სრული ფოთლები და არ კარგავს საკვებ ნივთიერებებს. ამჟამად ის ყველაზე ხშირად გამოყენებული მოწყობილობაა ბაზარზე. და სხვადასხვა მანქანების მორგება შესაძლებელია სხვადასხვა პროდუქტის მიხედვით, რაც დააკმაყოფილებს მწვანე ჩაის წარმოების საჭიროებებს უმეტეს რეგიონებსა და ხალხში.
უპირატესობა: გაზის/ელექტროსადგურის გათბობის ეფექტურობა მაღალია, ტემპერატურა სწრაფად მატულობს; ჩაის ფერი კარგია, სურნელი უფრო საკმარისია და მანქანა შეიძლება მორგებული იყოს სხვადასხვა რეგიონში ჩაის წარმოების სხვადასხვა მოთხოვნილებების დასაკმაყოფილებლად. ამ აპარატით დამზადებული მწვანე ჩაის ხარისხი საშუალო ან მაღალი ხარისხისაა.
მინუსი: თუ გამომავალი ძალიან დიდია, ეს მანქანა არ იქნება შესაფერისი.
ეს გაზზე გაცხელებული ქაოტური ქოთნის მკვლელი მანქანა ძლიერ ბაძავს ხელით შემწვარი ჩაის პროცესს. ჩვენი აპარატის ქოთნის კორპუსი 360 გრადუსით ბრუნავს, ეს პირველ რიგში ინდუსტრიაა. ჩაის ფოთლები თბება ჩიხების გარეშე და ფიქსაცია უფრო ერთგვაროვანია. ჩვენ ვართ ინდუსტრიაში პირველები, ვინც დავამონტაჟეთ ცხელი ჰაერის მილი ქოთნის კორპუსზე და შეგვიძლია დამოუკიდებლად ავირჩიოთ, ჩავბეროთ თუ არა ცხელი ჰაერი მანქანაში. ქვაბში წყლის ორთქლი შეიძლება სწრაფად დაიწიოს, რათა არ მოხდეს ჩაის ფოთლების გაყვითლება და გავლენა მოახდინოს ჩაის ფოთლების ხარისხზე. მიღებულია დაპატენტებული გიდის ზოლი და ქოთნის კორპუსის კონუსური, რომელიც დიდად მიბაძავს ოსტატის ხელით შემწვარ ჩაის და შესანიშნავად უახლოვდება ხელნაკეთი ჩაის ხარისხს. ჩვენი მანქანა იკავებს ბაზრის დიდ ნაწილს მაღალი დონის Pu'er ჩაის წარმოების არეალში!
უპირატესობა: დაპატენტებული ქოთნის დიზაინი იდეალურად უახლოვდება ხელით შემწვარი ჩაის მეთოდს. მზა ჩაის ფოთლების ხარისხი არის უმაღლესი ხარისხის, რაც ერთადერთი არჩევანია მაღალი ხარისხის ჩაის ავტომატური შეწვისთვის.
მინუსი: ფასი ოდნავ მაღალია, ხოლო ჩაის დამუშავების დრო ოდნავ უფრო გრძელია, რაც იწვევს არც თუ ისე მაღალ მოსავალს.
უწყვეტი ბარაბანი ფიქსაციის აპარატებს აქვთ მსგავსი ფუნქციები, როგორც ცალკე დრამის ფიქსაციის აპარატები. უწყვეტი ბარაბანი მკვლელობის მანქანები ასევე ძალიან პოპულარულია ბაზარზე და მათი გაცხელება შესაძლებელია ელექტროენერგიით / შეშით / გაზით, რათა დააკმაყოფილოს ხალხის წარმოების მოთხოვნები სხვადასხვა რეგიონში.
უპირატესობები: დამუშავების მაღალი ეფექტურობა და შრომის დაზოგვა.
ნაკლოვანებები: დიდი ნაკვალევი, არ არის შესაფერისი პატარა სახლის სახელოსნოებისთვის, წარმოებული ჩაის გემო არ არის ისეთივე კარგი, როგორც ცალკე აღჭურვილობა.