email

Oolong tea shaking methods (semi-fermented)

ცხელი პროდუქცია

თეთრი ჩაის საშრობი

თეთრი ჩაის საშრობი

2022-01-19 14:49:19

ჩაის გაშრობის პროცესი საბოლოოდ ჩაის დამუშავების ეტაპია. თეთრი ჩაის გასაშრობად საუკეთესო ხერხის არჩევა გააუმჯობესებს თეთრი ჩაის ხარისხს.

თეთრი ჩაი გახმება

თეთრი ჩაი გახმება

2022-01-19 14:31:14

ჩაის გაფუჭება არის ძალიან მნიშვნელოვანი პროცესი თეთრი ჩაის წარმოებაში. ფაქტობრივი სიტუაციიდან გამომდინარე, შეიძლება გამოყენებულ იქნას გახმობის სხვადასხვა მეთოდი.

პუერ ჩაის ფიქსაცია

პუერ ჩაის ფიქსაცია

2022-01-11 15:17:23

უნივერსალური ჩაის ფიქსაციის ჭურჭლის ხანგრძლივმა მაღალტემპერატურულ ფიქსაციას შეუძლია გამოავლინოს Pu'er ჩაის არომატი და გამოყოს სურნელოვანი არომატი.

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

2022-01-11 14:33:29

გამოიყენეთ ჩაის ბაღის მართვის ზომები, ჩაის ხის გასხვლა და ა.შ. ჩაის ბაღის მართვის მანქანები, განაყოფიერება და ა.შ. ჩაის ხეების ზრდისა და გაზაფხულის ჩაის ხარისხის გასაუმჯობესებლად.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

შერყევა და ხმობა დუღილის ორივე ნაწილია. ოლონგის ჩაის გახმობის პროცესში, რადგან ფოთლები მშვიდად არის მოთავსებული, ბევრი წყალი მხოლოდ ფოთლებიდან აორთქლდება, ხოლო ფოთლის ყუნწში წყალი არ იკარგება, რაც გამოიწვევს ჩაის ფოთლების სიმწარეს ძალიან ძლიერია. , რაც სერიოზულად აისახება ოლონგის ჩაის ხარისხზე. აუცილებელია შერყევა. შერყევის პროცესით ძლიერდება ფოთლების აქტივობა. ფოთლის ყუნწში წყალი აგრძელებს ფოთლებზე გადატანას, რაც საშუალებას აძლევს ფოთლებს წყლის ხელახლა აორთქლება. ოლონგის ჩაის ხარისხი.

The shaking methods of oolong tea,there are three common: hand shaking,  shaking machine, hor air tea leaf shaking machine

 

  1. Hand shaking

The hand-made round sieve is a round shaker tool with a small grid screen woven by bamboo craftsmen. The hand-made round sieve shaking can make the fresh leaves of tea leaves move up and down in the sieve. Jumping  left and right, and roll. Making the weak tea leaves like freshly picked tea leaves, let the fresh leaves of the tea leaves frement deeply again, and promote tea formation of excellent quality of oolong tea such as fragrance.There are some small grid on the sieve, when processing, it will filter out debris such as tea residue. Advantages and Disadvantages: This is the most primitive processing technology, and also a processing tool favored by tea masters. However, due to the small output, manual processing is very tiring, and it is gradually replaced by a mechanized shaker.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Shaking machine

The shaking drum is made of pure natural top layer bamboo skin, which is environmentally friendly and will not damage the tea leaves. Moreover, the shaking drum has small holes to filter out the debris falling on the leaves and play a cleaning role. The machine is equipped with a speed-adjusting device, which can adjust the speed of shaking, and a time control system is added. When the time is up, it automatically stops working. It is convenient to operate and saves time and effort. It is one of the indispensable equipment for high-end oolong tea production.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking
 

 

 

  1. Hor air tea leaf shaking machine

The hot air tea leaf tossing machine is one of the important equipment for producing high-end oolong tea. The drum is punched with galvanized plate, which is beautiful and generous. You can also choose all stainless steel plates for more sanitation and environmental protection. Through a highly integrated intelligent control panel, the speed, temperature, processing time, etc. can be adjusted, and heating can be selected from electric heating or wood and charcoal heating. Through the rotation and heating of the machine, the moisture in the tea leaves can be evenly distributed, while slowly fermenting, so that the taste of the finished tea is more fragrant. With the heating furnace, different wood or charcoal is used, which can make the tea have the aroma of different wood, and the flavor of the finished tea is unique! Different from ordinary traditional tea, let your tea sales be higher and better.

3 Kinds Different Methods Of Oolong Tea Shaking