email

ჩაის კრეფის რამდენიმე მეთოდი

Home > ჩაის წარმოების ცოდნაჩაის კრეფის რამდენიმე მეთოდი

ცხელი პროდუქცია

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

2022-09-22 18:15:48

თანამედროვე დაწნეხილი ნამცხვარი მხარს უჭერს მეცნიერებას, რაც ადასტურებს, რომ დაწნეხილ ნამცხვარს უფრო მეტი უპირატესობა აქვს, ვიდრე ფხვიერ ჩაის ტრანსფორმაციის პროცესში.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

2022-09-22 18:08:30

ისტორიის შერჩევამ წარმოადგინა Pu'er ჩაის ნამცხვრები, მაგრამ Pu'er ჩაის უნიკალური ფორმა დღემდე შენარჩუნებულია მისი უნიკალური ჩაის არომატის გამო.

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი?

2022-09-09 15:31:27

სათანადო გაშრობამ შეიძლება სრულად ასახოს Wuyi როკის ჩაის არომატი საბოლოო ეტაპზე, აქ არის მეტი ინფორმაცია გაშრობის შესახებ.

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი? 1

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი? 1

2022-09-09 15:24:25

გახმობა და მწვანე რყევა არის Wuyi როკ ჩაის წარმოების ძირითადი საფეხურები. მიესალმეთ თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

ახალი ფოთლების კრეფა დაკავშირებულია არა მხოლოდ მზა ჩაის ხარისხთან, მოსავლიანობასთან და ეკონომიკურ სარგებელთან, არამედ ჩაის ხის ზრდასთან და ეკონომიკურ სიცოცხლესთან. ამიტომ ჩაის წარმოების პროცესში ახალი ჩაის კრეფას განსაკუთრებული მნიშვნელობა ენიჭება და კრეფა დროული უნდა იყოს.

ჩინელ ჩაის ფერმერებს აქვთ ანდაზა, რომ სამი დღის ადრეული მოსავალი განძია, ხოლო სამი დღის დაგვიანებული მოსავალი ბალახია. ანუ ჩაის ფურცლები დროულად უნდა დაკრიფოთ. ადრეული ფოთლების მიერ წარმოებული მზა ჩაი მაღალი ხარისხისაა და რაც უფრო გვიან მზადდება ახალი ჩაი, მით უფრო უარესია მზა ჩაის ხარისხი. გარდა ამისა, დროულმა კრეფამ შეიძლება ხელი შეუწყოს ჩაის ახალი ფოთლების დროულ აღმოცენებას, შეამციროს ინტერვალი, მნიშვნელოვნად გაზარდოს ჩაის კრეფის სიხშირე, მიაღწიოს წარმოების და შემოსავლის გაზრდის ეფექტს და ასევე შეამციროს ჩაის ფოთლების მავნებლები და დაავადებები.


 

მისი თქმით , მეთოდი კრეფა, ჩაის კრეფა როგორც წესი, იყოფა ხელით დაკრეფილი ჩაის და მექანიკური ჩაის კრეფა .

 

1. ხელით მოკრეფილი ჩაი

ხელით დაკრეფილი ჩაი ახალი ფოთლების კრეფის ყველაზე ტრადიციული მეთოდია. კრეფა უნდა მოხდეს ხელით და აკრიფოთ ახალი ჩაის ფურცლები სათითაოდ ცალკე ისე, რომ ყველა ხელით არ დაიჭიროთ.

უპირატესობები: ჩაის ფოთლის სტანდარტი ერთიანია (მაგალითად, მხოლოდ კვირტებს კრეფენ და მხოლოდ ერთ კვირტს და ორ ფოთოლს კრეფენ), რაც ადვილად აღსაქმელია.

ნაკლოვანებები: შრომატევადი და შრომატევადი, ჩაის კრეფის მაღალი ღირებულება. თუ ჩაის ბაღის ფართობი დიდია, დროულად არჩევა რთულია.

 


 

2. მექანიკური ჩაის პიკინი


ზურგჩანთის ტიპის ერთ კაციანი ჩაის კრეფის მანქანა

 

ამჟამად გამოიყენება ჩაის მექანიკური კრეფის რამდენიმე ტიპი:

1.  ზურგჩანთის ტიპის მარტოხელა ჩაის კრეფა მანქანა . ძირითადად მცირე და საშუალო ზომის ჩაის ბაღებისთვის.

 


 

2.  ორმაგი მამაკაცის ჩაის მოსავლის მანქანა ძირითადად განკუთვნილია საშუალო და დიდი ჩაის ბაღებისთვის.

 


 

3.  ელექტრო ჩაის კრეფა მანქანა ძირითადად არის პატარა ჩაის ბაღებისთვის.