ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
ახალი ფოთლების კრეფა დაკავშირებულია არა მხოლოდ მზა ჩაის ხარისხთან, მოსავლიანობასთან და ეკონომიკურ სარგებელთან, არამედ ჩაის ხის ზრდასთან და ეკონომიკურ სიცოცხლესთან. ამიტომ ჩაის წარმოების პროცესში ახალი ჩაის კრეფას განსაკუთრებული მნიშვნელობა ენიჭება და კრეფა დროული უნდა იყოს.
ჩინელ ჩაის ფერმერებს აქვთ ანდაზა, რომ სამი დღის ადრეული მოსავალი განძია, ხოლო სამი დღის დაგვიანებული მოსავალი ბალახია. ანუ ჩაის ფურცლები დროულად უნდა დაკრიფოთ. ადრეული ფოთლების მიერ წარმოებული მზა ჩაი მაღალი ხარისხისაა და რაც უფრო გვიან მზადდება ახალი ჩაი, მით უფრო უარესია მზა ჩაის ხარისხი. გარდა ამისა, დროულმა კრეფამ შეიძლება ხელი შეუწყოს ჩაის ახალი ფოთლების დროულ აღმოცენებას, შეამციროს ინტერვალი, მნიშვნელოვნად გაზარდოს ჩაის კრეფის სიხშირე, მიაღწიოს წარმოების და შემოსავლის გაზრდის ეფექტს და ასევე შეამციროს ჩაის ფოთლების მავნებლები და დაავადებები.
მისი თქმით , მეთოდი კრეფა, ჩაის კრეფა როგორც წესი, იყოფა ხელით დაკრეფილი ჩაის და მექანიკური ჩაის კრეფა .
ხელით დაკრეფილი ჩაი ახალი ფოთლების კრეფის ყველაზე ტრადიციული მეთოდია. კრეფა უნდა მოხდეს ხელით და აკრიფოთ ახალი ჩაის ფურცლები სათითაოდ ცალკე ისე, რომ ყველა ხელით არ დაიჭიროთ.
უპირატესობები: ჩაის ფოთლის სტანდარტი ერთიანია (მაგალითად, მხოლოდ კვირტებს კრეფენ და მხოლოდ ერთ კვირტს და ორ ფოთოლს კრეფენ), რაც ადვილად აღსაქმელია.
ნაკლოვანებები: შრომატევადი და შრომატევადი, ჩაის კრეფის მაღალი ღირებულება. თუ ჩაის ბაღის ფართობი დიდია, დროულად არჩევა რთულია.
ამჟამად გამოიყენება ჩაის მექანიკური კრეფის რამდენიმე ტიპი:
1. ზურგჩანთის ტიპის მარტოხელა ჩაის კრეფა მანქანა . ძირითადად მცირე და საშუალო ზომის ჩაის ბაღებისთვის.
2. ორმაგი მამაკაცის ჩაის მოსავლის მანქანა ძირითადად განკუთვნილია საშუალო და დიდი ჩაის ბაღებისთვის.
3. ელექტრო ჩაის კრეფა მანქანა ძირითადად არის პატარა ჩაის ბაღებისთვის.