email

შავი ჩაის დუღილის მეთოდები

Home > ჩაის წარმოების ცოდნაშავი ჩაის დუღილის მეთოდები

ცხელი პროდუქცია

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

2022-09-22 18:15:48

თანამედროვე დაწნეხილი ნამცხვარი მხარს უჭერს მეცნიერებას, რაც ადასტურებს, რომ დაწნეხილ ნამცხვარს უფრო მეტი უპირატესობა აქვს, ვიდრე ფხვიერ ჩაის ტრანსფორმაციის პროცესში.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

2022-09-22 18:08:30

ისტორიის შერჩევამ წარმოადგინა Pu'er ჩაის ნამცხვრები, მაგრამ Pu'er ჩაის უნიკალური ფორმა დღემდე შენარჩუნებულია მისი უნიკალური ჩაის არომატის გამო.

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი?

2022-09-09 15:31:27

სათანადო გაშრობამ შეიძლება სრულად ასახოს Wuyi როკის ჩაის არომატი საბოლოო ეტაპზე, აქ არის მეტი ინფორმაცია გაშრობის შესახებ.

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი? 1

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი? 1

2022-09-09 15:24:25

გახმობა და მწვანე რყევა არის Wuyi როკ ჩაის წარმოების ძირითადი საფეხურები. მიესალმეთ თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

შავი ჩაი არის სრულად ფერმენტირებული ჩაი, წარმოების პროცესის ყველაზე მნიშვნელოვანი ნაწილია დუღილი. დუღილი არის იმისათვის, რომ ბალახი სურნელოვანი იყოს ჩაის საფენში. შავი ჩაის შიგნით არსებული ნივთიერებები სრულ კონტაქტშია ჰაერთან. ტემპერატურისა და ტენიანობის შესაფერის პირობებში ჩაის პოლიფენოლის ნაერთები ფერმენტდება და იჟანგება თეაფლავინის, თეარუბინის და ა.შ. და ნება მიეცით შავი ჩაი გამოსცეს უნიკალური არომატი.

ჩვეულებრივ, შავი ჩაის დუღილის დრო არ უნდა იყოს ძალიან დიდი. რადგან გაშრობისას ჩაი გააგრძელებს დუღილს ტემპერატურის ზრდის ფაზაში.

ჩვეულებრივ, არსებობს დუღილის ორი მეთოდი, ბუნებრივი დუღილი და დუღილის მანქანა ფერმენტაცია (ფერმენტაციის ოთახის დუღილი).

1. ბუნებრივი დუღილი

იმის გამო, რომ შავი ჩაის დუღილი მოითხოვს ოდნავ მაღალ ტემპერატურას, მაღალ ტენიანობას და აღდგენილ ჟანგბადს, ბუნებრივი დუღილი ჩვეულებრივ შეირჩევა სასუნთქ კონტეინერში, როგორიცაა ბამბუკის კალათები და ხის ჩარჩოები. ჩაის საფარის სისქე არის დაახლოებით 10 სმ, დაასხით ცოტაოდენი სუფთა წყალი და შემდეგ გადააფარეთ თხელი საბანი, რომ შავი ჩაის დუღილის ტემპერატურა 30-35 გრადუსამდე იყოს. თუ დუღილის ტემპერატურა 40 გრადუსს აღემატება, ჩაის ფოთლები უნდა ავურიოთ, რათა სითბო არ გაიფანტოს, რათა დუღილი არ იყოს ძალიან ინტენსიური, ჩაის ფოთლების სურნელი გახდეს ღია და ფერი მუქი. მაღალტემპერატურულ ამინდში აუცილებელია ჩაის მდგომარეობის ხშირი დაკვირვება, რათა არ დაზიანდეს ჩაის ხარისხი. უპირატესობა: დაბალი ღირებულება, შავი ჩაის დამუშავება შესაძლებელია ზედმეტი ხარჯის გარეშე. მინუსი: ცხელი და ნოტიო გადამამუშავებელი გარემოს გამო ქვილთი დიდი ხნის განმავლობაში გამოიყენება ბაქტერიების გასამრავლებლად და ჩაიზე ზემოქმედების მიზნით; უფრო მეტიც, აუცილებელია ჩაის ფოთლის ცვლილებებზე გამუდმებით დაკვირვება, ჩაის ფოთლის ხარისხს ვერ აკონტროლებს და უხარისხო ჩაის ფოთლის დამზადება ადვილია. დროის კარგვა, ხელოვნურად ფლანგვა და ჩაის ფოთლის ფლანგვა.

ხელით ტიპის შავი ჩაის დუღილი
 

2. დუღილის მანქანა ფერმენტაცია

ჭკვიანი შავი ჩაი fermentiton აღჭურვილობა is mainly used for the fermentiton of black tea and dark tea. With advanced intelligent control box, it can intelligently adjust the temperature and humidity inside the machine, and the fermentation time can be controlled . It is an essential equipment for the production of high-end black tea! The inside of the machine is made of all stainless steel to ensure that black tea is not contaminated during the production process. With the advanced intelligent atomization system, it can ensure that every layer of tea can be fermentated evenly, and the quality of each batch of tea is the same. So that the production of high-end fine black tea can be accurately copied in batches! Advantage: The tea is evenly fermentated, the temperature and the humidity can be controlled, automatic alarm at the end of processing. The stainless steel structure is clean and hygienic, and the produced black tea has the same quality, which is an indispensable equipment for the high-end black tea.

8 ფენა 32 უჯრა ორმაგი კარის ტიპი შავი ჩაის დაჟანგვის აპარატი DL-6CFJ-80