email

ჩაის კრეფის შენიშვნები

ცხელი პროდუქცია

როგორ მოქმედებს ზაფხულის მაღალი ტემპერატურა ჩაის ფოთლის ზრდაზე

როგორ მოქმედებს ზაფხულის მაღალი ტემპერატურა ჩაის ფოთლის ზრდაზე

2022-07-23 15:48:13

ზაფხულის მაღალ ტემპერატურულ პერიოდში ყურადღება უნდა მიექცეს დაჩრდილვას, მზისგან დაცვას და მორწყვას, რათა უზრუნველყოფილი იყოს ჩაის ხეების ნორმალური ზრდა და განვითარება და უზრუნველყოფილი იყოს ჩაის ფოთლების ხარისხი.

სხვადასხვა ჩაის ხის ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართ

სხვადასხვა ჩაის ხის ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართ

2022-07-23 15:41:42

ნორმალურ პირობებში, ბუჩქის ტიპის ჩაის ჯიშების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე ხის ტიპის ჩაის ხეები, ხოლო საშუალო და პატარა ფოთლოვანი ჩაის ხეების დაბალი ტემპერატურის ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე მსხვილფოთლიანი ჩაის ხეები.

ოპტიმალური ტემპერატურა ჩაის ხეების ზრდისთვის

ოპტიმალური ტემპერატურა ჩაის ხეების ზრდისთვის

2022-07-23 15:33:47

სწორი ტემპერატურა ხელს უწყობს ჩაის ხეების ჯანსაღ ზრდას, ვნახოთ მეტი!

ჩაის დუღილი, ბიოლოგიური დაჟანგვა

ჩაის დუღილი, ბიოლოგიური დაჟანგვა

2022-07-15 14:57:47

ჩაის დუღილი რეალურად არის ერთგვარი ბიოლოგიური დაჟანგვა და ჩაის ფოთლები სხვადასხვა ხარისხის დუღილით მიიღება შემავალი ნივთიერებების სხვადასხვა გარდაქმნით.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

ჩაის კრეფის შენიშვნები

2022-06-18 15:29:27

პირველი არის tea picking method.
ჩაის კრეფის მეთოდი, როგორც წესი, არის სახელურით კრეფა, რომელიც გულისხმობს ახალგაზრდა კვირტებისა და ფოთლების საჩვენებელი თითით და ცერა თითით ნაზად გადაჯაჭვებას და ზევით აწევას.
დღესდღეობით, კრეფის მრავალი მეთოდი არასწორია, და ისეთი არასწორი მეთოდები, როგორიცაა გახეხვა, მოზიდვა, გადახვევა და დაჭერა, თავიდან უნდა იქნას აცილებული. იმის გამო, რომ ეს ტექნიკა გაზრდის ჭრილობის ფართობს კრეფის ადგილზე, რაც არა მხოლოდ ზრდის ჩაის ხის სხეულის ჭრილობის ფართობს, არამედ მას შემდეგ, რაც ჩაის ფოთლები დამუშავდება ახალი ყლორტებისთვის, გაწითლებული კვალი გვხვდება მზა ღეროს ფუძესთან. ჩაი, ამზადებს ფოთლებს სხვადასხვა ფსკერს.
მეორეა, ყურადღება მიაქციოთ ჩაის დალევის გზას.
ჩვენ მხარს ვუჭერთ დროულ მაინინგს და ცხენოსნობის მოპოვებას. ანუ სწრაფი უნდა იყოს. პარტიების განმასხვავებელი ნიშნით ყურადღება უნდა გავამახვილოთ გულმოდგინე მაინინგზე, ხოლო პარტიები უნდა განვასხვავოთ გულმოდგინე მაინინგის საფუძველზე.
"თმას შეჭრის" მსგავსად ერთ დროს წინ ნუ წაიწევთ, თორემ წინა ტოტები ნაზი გახდება და უკანა ტოტები დაბერდება. ეს არის მიზეზი იმისა, რომ მაღალი მოსავალი არ არის კარგი მოსავალი და მაღალი მოსავალი არ არის მაღალი ხარისხის.
მესამე, ყურადღება მიაქციეთ „შუაზე დაჭერას ორივე მხარის დასაწინაურებლად“.
Რას ნიშნავს? ჩაის აქვს ზევით ზრდის მახასიათებლები, უფრო ძლიერი ცენტრალური დომინირებით და შედარებით ძლიერი აპიკალური დომინირებით. ხშირად, ხის შუაში ზრდის ტემპი აღემატება ხის ორ მხარეს. შუა ნაწილი შეიძლება უფრო მძიმედ მოიკრიფოს, ხოლო ორი მხარე სათანადოდ უნდა იყოს დაცული.
„შუაზე დაჭერისა და ორივე მხარის დაწინაურების“ მეთოდით, ტილო უფრო და უფრო მკვრივი გახდება.