ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
როგორც უკვე აღვნიშნეთ, დაბალი ტემპერატურის ზემოქმედება ჩაის ხეებზე ძირითადად გაყინვის ზიანს აყენებს, რის შედეგადაც მცირდება ჩაის წარმოება და ხარისხი. როდესაც ჩაის ხე ხვდება უწყვეტ მაღალ ტემპერატურას, ეს ასევე იმოქმედებს მის ზრდასა და განვითარებაზე. მეცნიერული კვლევების თანახმად, მაქსიმალური ტემპერატურა, რომელსაც ჩაის ხეები უძლებენ, არის დაახლოებით 35-დან 40 გრადუსამდე ნორმალურ პირობებში, ხოლო გადარჩენის კრიტიკული წერტილი არის 45 გრადუსი. ბუნებრივ გარემოში, თუ დღის საშუალო დღიური ტემპერატურა 30 გრადუსზე მაღალია, ჩაის ხის ყლორტების ზრდა შენელდება ან შეჩერდება კიდეც. თუ მაღალი ტემპერატურა მუდმივად აჭარბებს 35 გრადუსს, ჩაის ხის ყლორტები შრება და კვდება. მას შემდეგ, რაც ეს გრძელვადიანი მაღალი ტემპერატურის ამინდი გაგრძელდება 10-დან 15 დღემდე, შეიძლება გამოიწვიოს ჩაის ხის მთლიანი გაშრობა და სიკვდილი, რაც გამოიწვევს ჩაის წარმოების შემცირებას და მოსავლის ნაკლებობას.
მაღალი ტემპერატურაც რომ არ გაგრძელდეს, ზაფხულში წარმოებული ჩაის ხარისხიც შედარებით დაბალია. იმის გამო, რომ ტემპერატურა ძალიან მაღალია, ის დააჩქარებს ნახშირბადის მეტაბოლიზმს ჩაის ხეში, რაც დააჩქარებს პოლიფენოლების კონვერტაციის სიჩქარეს, რაც გამოიწვევს პოლიფენოლების მაღალ შემცველობას, ჩაის ძლიერ კონცენტრაციას, აშკარა სიმწარეს, არომატს და ახალ გემოს. ქრებოდა.
ამიტომ ჩაის ხის ზრდის პროცესში ის უნდა იყოს კონტროლირებადი და მორგებული ისე, რომ ჩაის ხე გაიზარდოს მაქსიმალურად შესაფერის ტემპერატურულ დიაპაზონში. ზამთარში დაბალ ტემპერატურულ სეზონზე უნდა მივიღოთ ზომები სიცივის თავიდან ასაცილებლად და დათბობის მიზნით, ხოლო ზაფხულის მაღალტემპერატურულ პერიოდში ყურადღება უნდა მივაქციოთ დაჩრდილვას, მზისგან დაცვას და მორწყვას, რათა უზრუნველვყოთ ნორმალური ზრდა და განვითარება. ჩაის ხეების და უზრუნველყოს ჩაის ფოთლების ხარისხი.