დამალული მექანიკური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის ჩაის ჭიქის მანქანა, როგორც ნახევრად ავტომატური დალუქვისა და შესაფუთი მანქანა, შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის შესაფუთად. ის ათავსებს ჩაის ფინჯნებს ფორმებზე დაჭერისთვის, ზუსტი, სწრაფი, მარტივი და მარტივი გამოსაყენებლად და შეუძლია საათში საშუალოდ 500 ფინჯნის წარმოება.
DL-4CD-35N Electric Tea Picker-ს აქვს ჭრის სიგანე 35 სმ და აღჭურვილია 18V 5.2Ah უსადენო ლითიუმის ბატარეით ექსპლუატაციის დროს მავთულის ჩარევის აღმოსაფხვრელად. სამუშაო დრო შეიძლება იყოს 8 საათამდე და მას შეუძლია ერთ საათში 150 კილოგრამი ახალი ჩაის ფოთლის დაკრეფა.
DL-6CY1-15 ძირითადად გამოიყენება ნამცხვრის ჩაის, აგურის ჩაის, შოკოლადის ტიპის ჩაის დასაწურავად, წნევის და დროის რეგულირება შესაძლებელია, ჰიდრავლიკური კონტროლის გამოყენებით, ჩაის ფორმირება უკეთესია. მანქანას აქვს 1 სამუშაო სადგური, 1 მუშაკს შეუძლია აპარატის ერთდროულად მუშაობა, 1 საათში შეუძლია 35 კგ ნამცხვრის ჩაის დაწურვა.
მთავარი ფუნქციაა აზოტის გაზის შეყვანა შიდა ვაკუუმის შემდეგ, რაც საშუალებას აძლევს ჩაის დუღილის ანაერობულ გარემოში, წარმოქმნას მეტი ამინომჟავა (GABA არის გამა ამინობუტერინის მჟავა). GABA არის ბუნებრივი ქიმიური ნივთიერება, რომელიც აღჭურვილია სრულად ავტომატური ვაკუუმური ამოტუმბვით, აზოტის ინექციით და ჩაის დუღილის ფუნქციებით. ამავდროულად, მას შეუძლია რეალურ დროში აჩვენოს გაზის წნევა, აზოტის სისუფთავე და ა.შ.
ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
როგორც უკვე აღვნიშნეთ, დაბალი ტემპერატურის ზემოქმედება ჩაის ხეებზე ძირითადად გაყინვის ზიანს აყენებს, რის შედეგადაც მცირდება ჩაის წარმოება და ხარისხი. როდესაც ჩაის ხე ხვდება უწყვეტ მაღალ ტემპერატურას, ეს ასევე იმოქმედებს მის ზრდასა და განვითარებაზე. მეცნიერული კვლევების თანახმად, მაქსიმალური ტემპერატურა, რომელსაც ჩაის ხეები უძლებენ, არის დაახლოებით 35-დან 40 გრადუსამდე ნორმალურ პირობებში, ხოლო გადარჩენის კრიტიკული წერტილი არის 45 გრადუსი. ბუნებრივ გარემოში, თუ დღის საშუალო დღიური ტემპერატურა 30 გრადუსზე მაღალია, ჩაის ხის ყლორტების ზრდა შენელდება ან შეჩერდება კიდეც. თუ მაღალი ტემპერატურა მუდმივად აჭარბებს 35 გრადუსს, ჩაის ხის ყლორტები შრება და კვდება. მას შემდეგ, რაც ეს გრძელვადიანი მაღალი ტემპერატურის ამინდი გაგრძელდება 10-დან 15 დღემდე, შეიძლება გამოიწვიოს ჩაის ხის მთლიანი გაშრობა და სიკვდილი, რაც გამოიწვევს ჩაის წარმოების შემცირებას და მოსავლის ნაკლებობას.
მაღალი ტემპერატურაც რომ არ გაგრძელდეს, ზაფხულში წარმოებული ჩაის ხარისხიც შედარებით დაბალია. იმის გამო, რომ ტემპერატურა ძალიან მაღალია, ის დააჩქარებს ნახშირბადის მეტაბოლიზმს ჩაის ხეში, რაც დააჩქარებს პოლიფენოლების კონვერტაციის სიჩქარეს, რაც გამოიწვევს პოლიფენოლების მაღალ შემცველობას, ჩაის ძლიერ კონცენტრაციას, აშკარა სიმწარეს, არომატს და ახალ გემოს. ქრებოდა.
ამიტომ ჩაის ხის ზრდის პროცესში ის უნდა იყოს კონტროლირებადი და მორგებული ისე, რომ ჩაის ხე გაიზარდოს მაქსიმალურად შესაფერის ტემპერატურულ დიაპაზონში. ზამთარში დაბალ ტემპერატურულ სეზონზე უნდა მივიღოთ ზომები სიცივის თავიდან ასაცილებლად და დათბობის მიზნით, ხოლო ზაფხულის მაღალტემპერატურულ პერიოდში ყურადღება უნდა მივაქციოთ დაჩრდილვას, მზისგან დაცვას და მორწყვას, რათა უზრუნველვყოთ ნორმალური ზრდა და განვითარება. ჩაის ხეების და უზრუნველყოს ჩაის ფოთლების ხარისხი.