ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
ზოგადად, ჩაის ხეები არ არის განსაკუთრებით ყინვაგამძლე. როდესაც ტემპერატურა მინუს 5 გრადუსზე დაბალია, ის ძირითადად განიცდის ძლიერ გაყინვას. თუმცა, ჯერ კიდევ არსებობს გარკვეული განსხვავებები სხვადასხვა ჯიშის ჩაის ტოლერანტობაში დაბალი ტემპერატურის მიმართ. აქ საუბარია მინიმალურ კრიტიკულ ტემპერატურაზე, რომელიც არის კონცეფცია სხვადასხვა ჯიშის დაბალი ტემპერატურის ტოლერანტობის გამორჩევის მიზნით.
ნორმალურ პირობებში, ბუჩქის ტიპის ჩაის ჯიშების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე ხის ტიპის ჩაის ხეები, ხოლო საშუალო და პატარა ფოთლოვანი ჩაის ხეების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე მსხვილფოთლიანი ჩაის ხეები. მაგალითად, ლონგჯინგის სახეობა და ბუჩქის ჯიმენის სახეობა ძირითადად უძლებს დაბალ ტემპერატურას მინუს 12-16 გრადუსამდე. და არბორის ტიპის მსხვილფოთლიანი სახეობები იუნანში განიცდის ძლიერ გაყინვას, სანამ ის მინუს 6 გრადუსზე დაბლა იქნება.
რა თქმა უნდა, ზრდის სხვადასხვა პერიოდში, ჩაის ხეების ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართაც განსხვავებულია. მარტივად რომ ვთქვათ, ჩაის ხეებს ყველაზე მეტად ეშინიათ ყინვის დაზიანების ჩითილის, ახალგაზრდა ასაკისა და დაბერების სტადიაზე, ხოლო მოზრდილ სტადიაზე ჩაის ხეები უფრო მდგრადია ყინვის დაზიანების მიმართ. ამავდროულად, ჩაის ხის ახალი ყლორტები და კვირტები ნაკლებად მგრძნობიარეა გაყინვის დაზიანების მიმართ, ხოლო ძველი ფოთლები უფრო მგრძნობიარეა გაყინვისგან. აქედან გამომდინარე, ჩვენ ვხედავთ, რომ ყოველწლიურად, სანამ საგაზაფხულო ჩაი ბაზარზე გამოვა, როგორც კი ყინვაგამძლე სერიოზული ზიანი მიადგება, ის დიდ გავლენას მოახდენს ჩაის ფოთლების ხარისხსა და მოსავლიანობაზე და დიდ ზარალს მიაყენებს ჩაის ფერმერებს.