დამალული მექანიკური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის ჩაის ჭიქის მანქანა, როგორც ნახევრად ავტომატური დალუქვისა და შესაფუთი მანქანა, შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის შესაფუთად. ის ათავსებს ჩაის ფინჯნებს ფორმებზე დაჭერისთვის, ზუსტი, სწრაფი, მარტივი და მარტივი გამოსაყენებლად და შეუძლია საათში საშუალოდ 500 ფინჯნის წარმოება.
DL-4CD-35N Electric Tea Picker-ს აქვს ჭრის სიგანე 35 სმ და აღჭურვილია 18V 5.2Ah უსადენო ლითიუმის ბატარეით ექსპლუატაციის დროს მავთულის ჩარევის აღმოსაფხვრელად. სამუშაო დრო შეიძლება იყოს 8 საათამდე და მას შეუძლია ერთ საათში 150 კილოგრამი ახალი ჩაის ფოთლის დაკრეფა.
DL-6CY1-15 ძირითადად გამოიყენება ნამცხვრის ჩაის, აგურის ჩაის, შოკოლადის ტიპის ჩაის დასაწურავად, წნევის და დროის რეგულირება შესაძლებელია, ჰიდრავლიკური კონტროლის გამოყენებით, ჩაის ფორმირება უკეთესია. მანქანას აქვს 1 სამუშაო სადგური, 1 მუშაკს შეუძლია აპარატის ერთდროულად მუშაობა, 1 საათში შეუძლია 35 კგ ნამცხვრის ჩაის დაწურვა.
მთავარი ფუნქციაა აზოტის გაზის შეყვანა შიდა ვაკუუმის შემდეგ, რაც საშუალებას აძლევს ჩაის დუღილის ანაერობულ გარემოში, წარმოქმნას მეტი ამინომჟავა (GABA არის გამა ამინობუტერინის მჟავა). GABA არის ბუნებრივი ქიმიური ნივთიერება, რომელიც აღჭურვილია სრულად ავტომატური ვაკუუმური ამოტუმბვით, აზოტის ინექციით და ჩაის დუღილის ფუნქციებით. ამავდროულად, მას შეუძლია რეალურ დროში აჩვენოს გაზის წნევა, აზოტის სისუფთავე და ა.შ.
ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
ზოგადად, ჩაის ხეები არ არის განსაკუთრებით ყინვაგამძლე. როდესაც ტემპერატურა მინუს 5 გრადუსზე დაბალია, ის ძირითადად განიცდის ძლიერ გაყინვას. თუმცა, ჯერ კიდევ არსებობს გარკვეული განსხვავებები სხვადასხვა ჯიშის ჩაის ტოლერანტობაში დაბალი ტემპერატურის მიმართ. აქ საუბარია მინიმალურ კრიტიკულ ტემპერატურაზე, რომელიც არის კონცეფცია სხვადასხვა ჯიშის დაბალი ტემპერატურის ტოლერანტობის გამორჩევის მიზნით.
ნორმალურ პირობებში, ბუჩქის ტიპის ჩაის ჯიშების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე ხის ტიპის ჩაის ხეები, ხოლო საშუალო და პატარა ფოთლოვანი ჩაის ხეების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე მსხვილფოთლიანი ჩაის ხეები. მაგალითად, ლონგჯინგის სახეობა და ბუჩქის ჯიმენის სახეობა ძირითადად უძლებს დაბალ ტემპერატურას მინუს 12-16 გრადუსამდე. და არბორის ტიპის მსხვილფოთლიანი სახეობები იუნანში განიცდის ძლიერ გაყინვას, სანამ ის მინუს 6 გრადუსზე დაბლა იქნება.
რა თქმა უნდა, ზრდის სხვადასხვა პერიოდში, ჩაის ხეების ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართაც განსხვავებულია. მარტივად რომ ვთქვათ, ჩაის ხეებს ყველაზე მეტად ეშინიათ ყინვის დაზიანების ჩითილის, ახალგაზრდა ასაკისა და დაბერების სტადიაზე, ხოლო მოზრდილ სტადიაზე ჩაის ხეები უფრო მდგრადია ყინვის დაზიანების მიმართ. ამავდროულად, ჩაის ხის ახალი ყლორტები და კვირტები ნაკლებად მგრძნობიარეა გაყინვის დაზიანების მიმართ, ხოლო ძველი ფოთლები უფრო მგრძნობიარეა გაყინვისგან. აქედან გამომდინარე, ჩვენ ვხედავთ, რომ ყოველწლიურად, სანამ საგაზაფხულო ჩაი ბაზარზე გამოვა, როგორც კი ყინვაგამძლე სერიოზული ზიანი მიადგება, ის დიდ გავლენას მოახდენს ჩაის ფოთლების ხარისხსა და მოსავლიანობაზე და დიდ ზარალს მიაყენებს ჩაის ფერმერებს.