ელექტრო ბამბუკის დოლის საცხობი გალიის მთავარი ფუნქციაა ნახშირბადის საცხობი გალიის შეცვლა, რაც ჩაის გაშრობას უფრო ზუსტი და კონტროლირებადი ხდის.
დამალული მექანიკური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის ჩაის ჭიქის მანქანა, როგორც ნახევრად ავტომატური დალუქვისა და შესაფუთი მანქანა, შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის შესაფუთად. ის ათავსებს ჩაის ფინჯნებს ფორმებზე დაჭერისთვის, ზუსტი, სწრაფი, მარტივი და მარტივი გამოსაყენებლად და შეუძლია საათში საშუალოდ 500 ფინჯნის წარმოება.
DL-4CD-35N Electric Tea Picker-ს აქვს ჭრის სიგანე 35 სმ და აღჭურვილია 18V 5.2Ah უსადენო ლითიუმის ბატარეით ექსპლუატაციის დროს მავთულის ჩარევის აღმოსაფხვრელად. სამუშაო დრო შეიძლება იყოს 8 საათამდე და მას შეუძლია ერთ საათში 150 კილოგრამი ახალი ჩაის ფოთლის დაკრეფა.
DL-6CY1-15 ძირითადად გამოიყენება ნამცხვრის ჩაის, აგურის ჩაის, შოკოლადის ტიპის ჩაის დასაწურავად, წნევის და დროის რეგულირება შესაძლებელია, ჰიდრავლიკური კონტროლის გამოყენებით, ჩაის ფორმირება უკეთესია. მანქანას აქვს 1 სამუშაო სადგური, 1 მუშაკს შეუძლია აპარატის ერთდროულად მუშაობა, 1 საათში შეუძლია 35 კგ ნამცხვრის ჩაის დაწურვა.
მთავარი ფუნქციაა აზოტის გაზის შეყვანა შიდა ვაკუუმის შემდეგ, რაც საშუალებას აძლევს ჩაის დუღილის ანაერობულ გარემოში, წარმოქმნას მეტი ამინომჟავა (GABA არის გამა ამინობუტერინის მჟავა). GABA არის ბუნებრივი ქიმიური ნივთიერება, რომელიც აღჭურვილია სრულად ავტომატური ვაკუუმური ამოტუმბვით, აზოტის ინექციით და ჩაის დუღილის ფუნქციებით. ამავდროულად, მას შეუძლია რეალურ დროში აჩვენოს გაზის წნევა, აზოტის სისუფთავე და ა.შ.
ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
შავი ჩაის ფოთლები შეიცავს მრავალფეროვან წყალში ხსნად ქიმიურ ნივთიერებებს, მათ შორის ჩაის პოლიფენოლები, კოფეინი, შაქრები, ამინომჟავები, ცილები, ხილის მჟავები, არომატული ნივთიერებები და ა.შ. შავი ჩაის წვნიანი ფერი არის წითელი წითელი ან ნარინჯისფერი-წითელი, რადგან კატექინები ჩაის ფერმენტაციის პროცესში გარდაიქმნება თეაფლავინებად და თარუბიგენებად. თეაფლავინი ყვითელია, ხოლო თარუბინი - წითელი. ამ პიგმენტის ნაწილი წყალში იხსნება და მწიფების შემდეგ ქმნის წითელ ჩაის წვნიანს, ნაწილი კი წყალში არ იხსნება და ფოთლებში გროვდება, ათი პირით ხდება წითელი, ქმნის წითელ წვნიანში შავი ჩაის წითელ ფოთლებს.
ახალი ფოთლები, რომლებიც ჩაის პირის ნედლეულია, არ შეიცავს მრავალი სახის არომატის კომპონენტს, მაგრამ დამუშავების შემდეგ, არომატის კომპონენტების ტიპები მნიშვნელოვნად იზრდება. მაგალითად, მწვანე ჩაის არომატის კომპონენტების სახეობები ორჯერ მეტია ვიდრე ახალი ფოთლებისა, 110 ტიპის არომატის კომპონენტებით. შავი ჩაი შეიცავს 6-ჯერ ახალ ფოთლების ტიპებს და აქვს 325 არომატის კომპონენტი.
ჩაის ფოთლები დუღილის დროს წარმოქმნის რთულ ქიმიურ ცვლილებებს, რის გამოც ჩაის მრავალი არომატული ნივთიერება წარმოქმნის, მათ შორის ძირითად კომპონენტებში, როგორიცაა ალდეჰიდები, სპირტები, კეტონები, ეთერები და ა.შ., ყველას აქვს ხილის ან ყვავილის არომატი, ამიტომ შავ ჩაის ხშირად აქვს ასეთი ტკბილი არომატი.კარგი ჩაის მქონე შავი ჩაის უნდა ჰქონდეს ძლიერი და სუფთა არომატი. მაგალითად, შავ ლაპანსგ სოუშუნის ჩაის აქვს ლონგანის არომატი. საერთოდ, შავი ჩაი ინდოეთიდან და ცეილონიდან (შრი-ლანკა) უფრო მდიდარი და მძაფრია, ხოლო ჩინურ შავ ჩაის უფრო მაღალი და ტკბილი არომატი აქვს. ამიტომ, ჩინელები ძირითადად შავ ჩაის სუფთა სასმელებით სვამენ, ხოლო დასავლელები ჩაის უმატებენ შაქარს და რძეს. ამდიდრებს გემოვნებას.
არსებობს შავი ჩაის სამი ძირითადი ტიპი: სოუშონგის შავი ჩაი, გონგფუს შავი ჩაი და გატეხილი შავი ჩაი.
სუჩონგის შავი ჩაი: ეს არის ერთგვარი შავი ჩაი, რომელიც მხოლოდ ფუჯიანის პროვინციაში არის დამახასიათებელი. წითელი წვნიანის ფოთლებს ფიჭვის კვამლის არომატი აქვს და გემო აქვს ლონგანის წვნიანს. ტონგმუს სოფელში, სინგუნის ქალაქი, ჩონგ "ქვეყნის ფუჯიანის პროვინციაში (ახლანდელი უუიშანი) ეწოდება" Zhengshan Souchong "და მის მიმდებარე ტერიტორიაზე წარმოებულს" Waishan Souchong ". Lapsang Souchong საუკეთესო ხარისხისაა სუჩონგის შავ ჩაის აქვს უნიკალური ფიჭვის კვამლის არომატი, რომელიც წარმოიქმნება ფიჭვის ხის დაწვის, მოწევის და გამოშრობისას, ხოლო ჩაის ფოთლები შთანთქავს დიდი რაოდენობით ფიჭვის კვამლს.
გონგფუს შავი ჩაი: იგი განვითარდა სუჩონგის შავი ჩაისგან. ძირითადი მწარმოებელი ადგილებია 10-ზე მეტი პროვინცია (რეგიონი), როგორიცაა ანჰუი, იუნანი, ფუჯიანი, ჰუბეი, ხუნანი, ჯიანქსი და სიჩუანი. მათ შორის, Qimen- ში, Anhui- ში წარმოებულ ცნობილ "Qihong" - ს მჭიდრო გარეგნობა და ვარდების მსგავსი სურნელი აქვს; იუნანში წარმოებულ "დიანს" აქვს სქელი იერი და ოქროსფერი ფერი წითელი წითელი წვნიანით.
გატეხილი შავი ჩაი: ის ყველაზე მეტად მოიხმარენ ჩაის საერთაშორისო ბაზარზე. იგი მზადდება ჩაის ფოთლების ჩაქრობით და მოზელვით, აპარატის გამოყენებით, მათ მარცვლოვან ფრაგმენტებად დაჭრისა და შემდეგ მათი დუღილისა და გაშრობის შედეგად. მას წვრილი ფორმის გამო შავი გატეხილი ჩაი ეწოდება. გატეხილი შავი ჩაი ძირითადად წარმოებულია ინდოეთში და შრი-ლანკაში. მას თანდათან ბაძავენ და განავითარებენ მას შემდეგ, რაც ინდოეთსა და შრი-ლანკაში შემოიტანეს ჩვენი ქვეყნის შავი ჩაის წარმოების ტექნოლოგია.