email

შავი ჩაის მახასიათებლები და ტიპები

ცხელი პროდუქცია

პუერ ჩაის ფიქსაცია

პუერ ჩაის ფიქსაცია

2022-01-11 15:17:23

უნივერსალური ჩაის ფიქსაციის ჭურჭლის ხანგრძლივმა მაღალტემპერატურულ ფიქსაციას შეუძლია გამოავლინოს Pu'er ჩაის არომატი და გამოყოს სურნელოვანი არომატი.

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

2022-01-11 14:33:29

გამოიყენეთ ჩაის ბაღის მართვის ზომები, ჩაის ხის გასხვლა და ა.შ. ჩაის ბაღის მართვის მანქანები, განაყოფიერება და ა.შ. ჩაის ხეების ზრდისა და გაზაფხულის ჩაის ხარისხის გასაუმჯობესებლად.

გამოსასწორებელი ზომები ჩაის ბაღის გაყინვის დაზიანების შემდეგ

გამოსასწორებელი ზომები ჩაის ბაღის გაყინვის დაზიანების შემდეგ

2022-01-03 13:27:44

გასხვლის გონივრული მეთოდების გამოყენება, განაყოფიერების მეთოდები და ხეების გვირგვინების გაშენება შეიძლება სწრაფად აღადგინოს დანაკარგი გაყინვის დაზიანების შემდეგ. გააკეთეთ ჩაის ხე სწრაფად აღიდგინოს სიცოცხლისუნარიანობა.

პრევენციული ღონისძიებები ჩაის ბაღებში გაყინვის დაზიანების წინააღმდეგ

პრევენციული ღონისძიებები ჩაის ბაღებში გაყინვის დაზიანების წინააღმდეგ

2022-01-03 13:17:53

ჩაის ხეების ჯანსაღი ზრდის ხელშეწყობისთვის სხვადასხვა ჩაის ბაღის გაშენებისა და მართვის ტექნიკის გონივრული გამოყენება შეიძლება გააუმჯობესოს ჩაის ხეების სიცივის წინააღმდეგობა. სიცივისა და ყინვის დაზიანების შემთხვევაში, სხვადასხვა გაყინვის საწინააღმდეგო ზომების გამოყენება გარკვეულ გავლენას ახდენს სიცივისა და ყინვის დაზიანების ხარისხის შემცირებაზე და კონტროლზე.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

შავი ჩაის მახასიათებლები და ტიპები

2021-04-22 17:35:01

შავი ჩაის ფოთლები შეიცავს მრავალფეროვან წყალში ხსნად ქიმიურ ნივთიერებებს, მათ შორის ჩაის პოლიფენოლები, კოფეინი, შაქრები, ამინომჟავები, ცილები, ხილის მჟავები, არომატული ნივთიერებები და ა.შ. შავი ჩაის წვნიანი ფერი არის წითელი წითელი ან ნარინჯისფერი-წითელი, რადგან კატექინები ჩაის ფერმენტაციის პროცესში გარდაიქმნება თეაფლავინებად და თარუბიგენებად. თეაფლავინი ყვითელია, ხოლო თარუბინი - წითელი. ამ პიგმენტის ნაწილი წყალში იხსნება და მწიფების შემდეგ ქმნის წითელ ჩაის წვნიანს, ნაწილი კი წყალში არ იხსნება და ფოთლებში გროვდება, ათი პირით ხდება წითელი, ქმნის წითელ წვნიანში შავი ჩაის წითელ ფოთლებს.

ახალი ფოთლები, რომლებიც ჩაის პირის ნედლეულია, არ შეიცავს მრავალი სახის არომატის კომპონენტს, მაგრამ დამუშავების შემდეგ, არომატის კომპონენტების ტიპები მნიშვნელოვნად იზრდება. მაგალითად, მწვანე ჩაის არომატის კომპონენტების სახეობები ორჯერ მეტია ვიდრე ახალი ფოთლებისა, 110 ტიპის არომატის კომპონენტებით. შავი ჩაი შეიცავს 6-ჯერ ახალ ფოთლების ტიპებს და აქვს 325 არომატის კომპონენტი.

ჩაის ფოთლები დუღილის დროს წარმოქმნის რთულ ქიმიურ ცვლილებებს, რის გამოც ჩაის მრავალი არომატული ნივთიერება წარმოქმნის, მათ შორის ძირითად კომპონენტებში, როგორიცაა ალდეჰიდები, სპირტები, კეტონები, ეთერები და ა.შ., ყველას აქვს ხილის ან ყვავილის არომატი, ამიტომ შავ ჩაის ხშირად აქვს ასეთი ტკბილი არომატი.კარგი ჩაის მქონე შავი ჩაის უნდა ჰქონდეს ძლიერი და სუფთა არომატი. მაგალითად, შავ ლაპანსგ სოუშუნის ჩაის აქვს ლონგანის არომატი. საერთოდ, შავი ჩაი ინდოეთიდან და ცეილონიდან (შრი-ლანკა) უფრო მდიდარი და მძაფრია, ხოლო ჩინურ შავ ჩაის უფრო მაღალი და ტკბილი არომატი აქვს. ამიტომ, ჩინელები ძირითადად შავ ჩაის სუფთა სასმელებით სვამენ, ხოლო დასავლელები ჩაის უმატებენ შაქარს და რძეს. ამდიდრებს გემოვნებას.

არსებობს შავი ჩაის სამი ძირითადი ტიპი: სოუშონგის შავი ჩაი, გონგფუს შავი ჩაი და გატეხილი შავი ჩაი.

სუჩონგის შავი ჩაი: ეს არის ერთგვარი შავი ჩაი, რომელიც მხოლოდ ფუჯიანის პროვინციაში არის დამახასიათებელი. წითელი წვნიანის ფოთლებს ფიჭვის კვამლის არომატი აქვს და გემო აქვს ლონგანის წვნიანს. ტონგმუს სოფელში, სინგუნის ქალაქი, ჩონგ "ქვეყნის ფუჯიანის პროვინციაში (ახლანდელი უუიშანი) ეწოდება" Zhengshan Souchong "და მის მიმდებარე ტერიტორიაზე წარმოებულს" Waishan Souchong ". Lapsang Souchong საუკეთესო ხარისხისაა სუჩონგის შავ ჩაის აქვს უნიკალური ფიჭვის კვამლის არომატი, რომელიც წარმოიქმნება ფიჭვის ხის დაწვის, მოწევის და გამოშრობისას, ხოლო ჩაის ფოთლები შთანთქავს დიდი რაოდენობით ფიჭვის კვამლს.

გონგფუს შავი ჩაი: იგი განვითარდა სუჩონგის შავი ჩაისგან. ძირითადი მწარმოებელი ადგილებია 10-ზე მეტი პროვინცია (რეგიონი), როგორიცაა ანჰუი, იუნანი, ფუჯიანი, ჰუბეი, ხუნანი, ჯიანქსი და სიჩუანი. მათ შორის, Qimen- ში, Anhui- ში წარმოებულ ცნობილ "Qihong" - ს მჭიდრო გარეგნობა და ვარდების მსგავსი სურნელი აქვს; იუნანში წარმოებულ "დიანს" აქვს სქელი იერი და ოქროსფერი ფერი წითელი წითელი წვნიანით.

გატეხილი შავი ჩაი: ის ყველაზე მეტად მოიხმარენ ჩაის საერთაშორისო ბაზარზე. იგი მზადდება ჩაის ფოთლების ჩაქრობით და მოზელვით, აპარატის გამოყენებით, მათ მარცვლოვან ფრაგმენტებად დაჭრისა და შემდეგ მათი დუღილისა და გაშრობის შედეგად. მას წვრილი ფორმის გამო შავი გატეხილი ჩაი ეწოდება. გატეხილი შავი ჩაი ძირითადად წარმოებულია ინდოეთში და შრი-ლანკაში. მას თანდათან ბაძავენ და განავითარებენ მას შემდეგ, რაც ინდოეთსა და შრი-ლანკაში შემოიტანეს ჩვენი ქვეყნის შავი ჩაის წარმოების ტექნოლოგია.