ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
შავი ჩაის ფოთლები შეიცავს მრავალფეროვან წყალში ხსნად ქიმიურ ნივთიერებებს, მათ შორის ჩაის პოლიფენოლები, კოფეინი, შაქრები, ამინომჟავები, ცილები, ხილის მჟავები, არომატული ნივთიერებები და ა.შ. შავი ჩაის წვნიანი ფერი არის წითელი წითელი ან ნარინჯისფერი-წითელი, რადგან კატექინები ჩაის ფერმენტაციის პროცესში გარდაიქმნება თეაფლავინებად და თარუბიგენებად. თეაფლავინი ყვითელია, ხოლო თარუბინი - წითელი. ამ პიგმენტის ნაწილი წყალში იხსნება და მწიფების შემდეგ ქმნის წითელ ჩაის წვნიანს, ნაწილი კი წყალში არ იხსნება და ფოთლებში გროვდება, ათი პირით ხდება წითელი, ქმნის წითელ წვნიანში შავი ჩაის წითელ ფოთლებს.
ახალი ფოთლები, რომლებიც ჩაის პირის ნედლეულია, არ შეიცავს მრავალი სახის არომატის კომპონენტს, მაგრამ დამუშავების შემდეგ, არომატის კომპონენტების ტიპები მნიშვნელოვნად იზრდება. მაგალითად, მწვანე ჩაის არომატის კომპონენტების სახეობები ორჯერ მეტია ვიდრე ახალი ფოთლებისა, 110 ტიპის არომატის კომპონენტებით. შავი ჩაი შეიცავს 6-ჯერ ახალ ფოთლების ტიპებს და აქვს 325 არომატის კომპონენტი.
ჩაის ფოთლები დუღილის დროს წარმოქმნის რთულ ქიმიურ ცვლილებებს, რის გამოც ჩაის მრავალი არომატული ნივთიერება წარმოქმნის, მათ შორის ძირითად კომპონენტებში, როგორიცაა ალდეჰიდები, სპირტები, კეტონები, ეთერები და ა.შ., ყველას აქვს ხილის ან ყვავილის არომატი, ამიტომ შავ ჩაის ხშირად აქვს ასეთი ტკბილი არომატი.კარგი ჩაის მქონე შავი ჩაის უნდა ჰქონდეს ძლიერი და სუფთა არომატი. მაგალითად, შავ ლაპანსგ სოუშუნის ჩაის აქვს ლონგანის არომატი. საერთოდ, შავი ჩაი ინდოეთიდან და ცეილონიდან (შრი-ლანკა) უფრო მდიდარი და მძაფრია, ხოლო ჩინურ შავ ჩაის უფრო მაღალი და ტკბილი არომატი აქვს. ამიტომ, ჩინელები ძირითადად შავ ჩაის სუფთა სასმელებით სვამენ, ხოლო დასავლელები ჩაის უმატებენ შაქარს და რძეს. ამდიდრებს გემოვნებას.
არსებობს შავი ჩაის სამი ძირითადი ტიპი: სოუშონგის შავი ჩაი, გონგფუს შავი ჩაი და გატეხილი შავი ჩაი.
სუჩონგის შავი ჩაი: ეს არის ერთგვარი შავი ჩაი, რომელიც მხოლოდ ფუჯიანის პროვინციაში არის დამახასიათებელი. წითელი წვნიანის ფოთლებს ფიჭვის კვამლის არომატი აქვს და გემო აქვს ლონგანის წვნიანს. ტონგმუს სოფელში, სინგუნის ქალაქი, ჩონგ "ქვეყნის ფუჯიანის პროვინციაში (ახლანდელი უუიშანი) ეწოდება" Zhengshan Souchong "და მის მიმდებარე ტერიტორიაზე წარმოებულს" Waishan Souchong ". Lapsang Souchong საუკეთესო ხარისხისაა სუჩონგის შავ ჩაის აქვს უნიკალური ფიჭვის კვამლის არომატი, რომელიც წარმოიქმნება ფიჭვის ხის დაწვის, მოწევის და გამოშრობისას, ხოლო ჩაის ფოთლები შთანთქავს დიდი რაოდენობით ფიჭვის კვამლს.
გონგფუს შავი ჩაი: იგი განვითარდა სუჩონგის შავი ჩაისგან. ძირითადი მწარმოებელი ადგილებია 10-ზე მეტი პროვინცია (რეგიონი), როგორიცაა ანჰუი, იუნანი, ფუჯიანი, ჰუბეი, ხუნანი, ჯიანქსი და სიჩუანი. მათ შორის, Qimen- ში, Anhui- ში წარმოებულ ცნობილ "Qihong" - ს მჭიდრო გარეგნობა და ვარდების მსგავსი სურნელი აქვს; იუნანში წარმოებულ "დიანს" აქვს სქელი იერი და ოქროსფერი ფერი წითელი წითელი წვნიანით.
გატეხილი შავი ჩაი: ის ყველაზე მეტად მოიხმარენ ჩაის საერთაშორისო ბაზარზე. იგი მზადდება ჩაის ფოთლების ჩაქრობით და მოზელვით, აპარატის გამოყენებით, მათ მარცვლოვან ფრაგმენტებად დაჭრისა და შემდეგ მათი დუღილისა და გაშრობის შედეგად. მას წვრილი ფორმის გამო შავი გატეხილი ჩაი ეწოდება. გატეხილი შავი ჩაი ძირითადად წარმოებულია ინდოეთში და შრი-ლანკაში. მას თანდათან ბაძავენ და განავითარებენ მას შემდეგ, რაც ინდოეთსა და შრი-ლანკაში შემოიტანეს ჩვენი ქვეყნის შავი ჩაის წარმოების ტექნოლოგია.