email

პუერ ჩაის ფიქსაცია

ცხელი პროდუქცია

ჩაის მექანიკური ამოღება

ჩაის მექანიკური ამოღება

2022-06-18 15:36:09

მექანიკური ჩაის კრეფა უნდა გამოიყენოს სწორი მეთოდი, რათა ჩაის ხე უკეთ გაიზარდოს. ამასთან, კრეფის შემდეგ ახალი ფოთლები სათანადოდ უნდა იყოს დაზღვეული და შენახული.

ჩაის კრეფის შენიშვნები

ჩაის კრეფის შენიშვნები

2022-06-18 15:29:27

ჩაის ფოთლების უკეთესი ზრდისთვის, ჩაის კრეფის პროცესში ყურადღება უნდა მიექცეს ჩაის დაკრეფის ტექნიკას და კრეფის მეთოდებს.

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

2022-06-11 17:39:36

ჩაის კრეფის სტანდარტი უნდა შეესაბამებოდეს დამუშავებული ჩაის სტანდარტს, ფოთლების შეკავებისა და მოსავლის პრობლემების გათვალისწინებით.

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

2022-06-11 17:04:57

ჩაის კრეფამ თავიდან უნდა აიცილოს მტაცებლური კრეფა, კრეფა ჩაის ფაქტობრივი მდგომარეობის მიხედვით და მაქსიმალურად დაიცვას ჩაი.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

პუერ ჩაის ფიქსაცია

2022-01-11 15:17:23

(1) ჩაის ფიქსაცია ძირითადად ანადგურებს და პასივირებს ოქსიდაზას აქტივობას ახალ ფოთლებში მაღალი ტემპერატურის გამო, აფერხებს ჩაის პოლიფენოლების ფერმენტულ დაჟანგვას ახალ ფოთლებში, აორთქლდება ახალი ფოთლების ტენიანობის ნაწილი, აქცევს ჩაის რბილი, ადვილად დასახვევად და ფორმას. და ამავე დროს ასხივებს სინათლეს. მწვანე სუნი, ხელს უწყობს კარგი არომატის ფორმირებას.

(2) გამოყენების ტემპერატურა ჩაის ფიქსატონი ქოთანი არის 220-240°C. შეწვისას ქვაბად აიღეთ 5-8 კგ, შეწვით 50-60 წუთის განმავლობაში.

(3) განაცხადის მიზანი ჩაის ფიქსაციის ქვაბი რომ ფიქსაცია ძირითადად აქვს შემდეგი 4 ასპექტი:

ა. გამოიყენეთ მაღალი ტემპერატურა ახალ ფოთლებში ფერმენტების (ძირითადად პოლიფენოლოქსიდაზა PPO და პეროქსიდაზა POD) სწრაფად დენატურაციისა და ინაქტივაციისთვის, პოლიფენოლების დაჟანგვის თავიდან ასაცილებლად და ფოთლების გაწითლების თავიდან ასაცილებლად;

ბ. აორთქლდეს ფოთლების ტენიანობა, რათა ფოთლები რბილი იყოს და შეიქმნას პირობები გორგლვისთვის;

გ. მაღალი ტემპერატურით აორთქლდება ზოგიერთი არომატი და ცუდი სუნი დაბალი დუღილის წერტილით და წარმოიქმნება ახალი სპეციალური არომატები ჩაის ფოთლების არომატის გასაუმჯობესებლად;

დ. შეცვალოს ინგრედიენტების თვისებები და ხელი შეუწყოს მზეზე გამხმარი მწვანე ჩაის ხარისხის ფორმირებას.

რატომ არის უძველესი ხის ჩაი და Pu"er ჩაი საჭიროა ჩაის ხანგრძლივი ფიქსაცია?

თუ ჩაის ფიქსატონი არის ძალიან მსუბუქი, ანუ დროს ფიქსაცია პროცესი, ფიქსაცია დრო ძალიან მოკლეა და ტემპერატურა ძალიან დაბალი, რაც არ აკმაყოფილებს აქტიური ფერმენტების პასივაციისა და ჩაის ფოთლებში არომატული ნივთიერებების კარგი გამოყოფის მოთხოვნებს.

თუ ტემპერატურა კარგად არ არის კონტროლირებადი დროს ჩაის ფიქსაციის ქვაბი მუშაობს , ტემპერატურა ძალიან დაბალია ჩაის მოთხოვნილებების დასაკმაყოფილებლად ფიქსაცია , და ფიქსაცია დრო ძალიან მოკლეა, რაც გამოიწვევს ახალ ფოთლებში აქტიური ფერმენტების დათრგუნვას, მწვანე არომატს არ მოიშორებს სუფთად და ჩაის სურნელს არ გადმოიღვრება. ეს არ არის ხელსაყრელი შემდგომი გარდაქმნისთვის.

როგორი სუნი იგრძენით მასზე მუშაობისას?

დროს ფიქსაცია ჩაის ფოთლების პროცესი, დიდი რაოდენობით წყლის ორთქლის აორთქლებასთან ერთად გამოიყოფა დიდი რაოდენობით დაბალ დუღილის ნივთიერებები (ძირითადად მწვანე ფოთლის სპირტი და მწვანე ფოთლის ალდეჰიდი). როდესაც მწვანე ფოთლის ალკოჰოლის კონცენტრაცია მაღალია, მას აქვს ძლიერი ბალახის სუნი.

დასრულების შემდეგ ფიქსაცია მწვანე ფოთლის ალკოჰოლის კონცენტრაცია მცირდება და მისი ნაწილი წარმოქმნის ტრანსმწვანე ფოთლის ალკოჰოლს, ხოლო ტრანსმწვანე ფოთლის ალკოჰოლს აქვს მკაფიო სურნელი.

სხვა მაღალი დუღილის არომატული ნივთიერებები ასევე იწყებენ გამოვლენას, რაც იწვევს უნიკალურ არომატებს, როგორიცაა ყვავილოვანი და თაფლი.

ჩვენი კომპანია აწარმოებს კვლევას უძველესი ხის ჩაის და Pu"er ჩაის ჩაის მახასიათებლების შესახებ და ავითარებს ა ჩაის ფიქსაცია po ტ და ჩაის ფიქსაცია ჩაის დამუშავების მანქანა. აპარატის გამოყენებისას დაეუფლეთ გონივრულ დროს და ტემპერატურას, დააკვირდით ჩაის ფოთლების დამუშავების მდგომარეობას და შემდეგ დაამუშავეთ მანქანა კარგი ხარისხით.

XX