email

როგორ გააკეთოს მწვანე ჩაი?

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიროგორ გააკეთოს მწვანე ჩაი?

ცხელი პროდუქცია

როგორ მოქმედებს ზაფხულის მაღალი ტემპერატურა ჩაის ფოთლის ზრდაზე

როგორ მოქმედებს ზაფხულის მაღალი ტემპერატურა ჩაის ფოთლის ზრდაზე

2022-07-23 15:48:13

ზაფხულის მაღალ ტემპერატურულ პერიოდში ყურადღება უნდა მიექცეს დაჩრდილვას, მზისგან დაცვას და მორწყვას, რათა უზრუნველყოფილი იყოს ჩაის ხეების ნორმალური ზრდა და განვითარება და უზრუნველყოფილი იყოს ჩაის ფოთლების ხარისხი.

სხვადასხვა ჩაის ხის ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართ

სხვადასხვა ჩაის ხის ტოლერანტობა დაბალი ტემპერატურის მიმართ

2022-07-23 15:41:42

ნორმალურ პირობებში, ბუჩქის ტიპის ჩაის ჯიშების ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე ხის ტიპის ჩაის ხეები, ხოლო საშუალო და პატარა ფოთლოვანი ჩაის ხეების დაბალი ტემპერატურის ტოლერანტობა უფრო ძლიერია, ვიდრე მსხვილფოთლიანი ჩაის ხეები.

ოპტიმალური ტემპერატურა ჩაის ხეების ზრდისთვის

ოპტიმალური ტემპერატურა ჩაის ხეების ზრდისთვის

2022-07-23 15:33:47

სწორი ტემპერატურა ხელს უწყობს ჩაის ხეების ჯანსაღ ზრდას, ვნახოთ მეტი!

ჩაის დუღილი, ბიოლოგიური დაჟანგვა

ჩაის დუღილი, ბიოლოგიური დაჟანგვა

2022-07-15 14:57:47

ჩაის დუღილი რეალურად არის ერთგვარი ბიოლოგიური დაჟანგვა და ჩაის ფოთლები სხვადასხვა ხარისხის დუღილით მიიღება შემავალი ნივთიერებების სხვადასხვა გარდაქმნით.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ გააკეთოს მწვანე ჩაი?

2021-06-23 15:57:09

მწვანე ჩაის დამუშავება შეიძლება უბრალოდ იყოფა სამ ნაბიჯად: ფიქსაცია, მოძრავი და საშრობი. გასაღები მდგომარეობს თავდაპირველი წარმოების პირველი პროცესში, ანუ ფიქსაცია. ახალი ფოთლები ინაქტივირებული და ფერმენტის საქმიანობა ინაქტივირდება. მასში არსებული სხვადასხვა ქიმიური კომპონენტები ძირითადად ფიზიკურ და ქიმიურ ცვლილებებს ექვემდებარებიან სიმტკიცის გავლენის ქვეშ, სითბოს მოქმედებით, რაც ქმნის მწვანე ჩაის ხარისხის მახასიათებლებს.

1. ფიქსაცია

მწვანე ჩაის ხარისხი გადამწყვეტ როლს ასრულებს. მაღალი ტემპერატურა ანიჭებს ფერმენტების თვისებებს სუფთა ფოთლებში და ხელს უშლის პოლიფენოლების ოქსიდაცია, რათა თავიდან იქნას აცილებული ფოთლები; ამავდროულად, ფოთლებში წყლის ნაწილი აორთქლდება ფოთლების არბილებს, მოძრავი და ჩამოყალიბების პირობებს ქმნის. წყლის აორთქლების, დაბალი მდუღარე არომატული ნივთიერებები ბალახის არომატით სუფთა ფოთლებით, გაქრეს და გაქრება, ისე, რომ ჩაის არომატი გაუმჯობესდა. გარდა სპეციალური ჩაის გარდა, ეს პროცესი ყველაფერს ახორციელებს ფიქსაციის მანქანა . ფაქტორები, რომლებიც გავლენას ახდენენ ფიქსაციის ხარისხზე, მოიცავს ფიქსაციის ტემპერატურას, ფოთლების რაოდენობას, ფიქსაციის მანქანას, დროსა და ფიქსაციის მეთოდს. ისინი მთელი და ურთიერთდაკავშირებული და შეზღუდულია ერთმანეთს.

2. Kneading (Rolling)

Twisting არის პროცესი ჩამოყალიბებაში ფორმის მწვანე ჩაი. გარე ძალის გამოყენებით, ჩაის ფოთლები გაანადგურა და გაჟღენთილია, ზოლში შემოვიდა, მოცულობა მცირდება და მწიფდება მოსახერხებელია. ამავდროულად, ჩაის წვენის ნაწილი, ფოთლის ზედაპირზე, რომელიც ასევე მნიშვნელოვან როლს ასრულებს ჩაის არომატის კონცენტრაციის გაზრდას. მწვანე ჩაის Kneading პროცესი დაყოფილია ცივი მოძრავი და ცხელი მოძრავი. ე.წ. ცივი kneading ეხება kneading მწვანე ფოთლები შემდეგ გავრცელების და მაგარი; ცხელი kneading ეხება kneading მწვანე ფოთლები, როდესაც ისინი ცხელი გარეშე გავრცელების ცივი. ახალგაზრდა ფოთლები ცივი უნდა იყოს ცივი ჭურჭლის შენარჩუნება ტენდერის მწვანე ფოთლების ბოლოში, და ძველი ფოთლები უნდა გაიზარდოს ცხელი, რათა ხელი შეუწყოს თოკის შებოჭვას და შეამცირონ ნამსხვრევები. ამჟამად, ცნობილი ჩაის სახელმძღვანელოს გარდა, ნაყარი მწვანე ჩაის მოძრავი ოპერაცია მექანიზირებული იყო თეა Rolling Machine.