email

როგორ მოვამზადოთ ულონის ჩაი მწვანე ფოთლებით და წითელი კიდეებით?

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიროგორ მოვამზადოთ ულონის ჩაი მწვანე ფოთლებით და წითელი კიდეებით?

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ მოვამზადოთ ულონის ჩაი მწვანე ფოთლებით და წითელი კიდეებით?

2022-03-26 15:52:44

ჩაის შერყევა არის პროცესი ოლონგის ჩაის პროცესში, ანუ შერყევის პროცესში. რხევის მექანიკური მოძრაობის ძალისა და მექანიკური ხახუნის ძალის სხვადასხვა კომბინირებული ტესტების მეშვეობით ინგ , რხევის სხვადასხვა მექანიკური ძალის გავლენა ინგ ფიზიკურ და ქიმიურ ცვლილებებზე ახალი ჩაი შეისწავლეს ფოთლები და ჩაის ხარისხი. შედეგებმა აჩვენა, რომ მექანიკური სავარჯიშო ძალა აძლიერებდა ფოთლის წვერის ქსოვილის გამტარ ფუნქციას, კოორდინაციას უწევდა ჩაის სუპის არომატულ ნივთიერებებს და ჰქონდა შინაგანი ეფექტი; მექანიკური ხახუნი იწვევდა ფოთლის უჯრედების დაზიანებას, ჩაის პოლიფენოლების ფერმენტულ დაჟანგვას, იწვევდა არომატს და ჰქონდა გარეგანი ეფექტი; ვარჯიში ძალა და ხახუნი უნდა იყოს კოორდინირებული, რათა ჩამოყალიბდეს ჩაის უნიკალური არომატი, მაღალი გემო და სასიამოვნო ხარისხი.

ოლონგის ჩაის მწვანე ფერის როლი:

1. ფოთლის კიდეების უჯრედების გახეხვა ფერმენტული დაჟანგვის დასაჩქარებლად;

2. ხელი შეუწყოს მწვანე ჩაის "გაუწყლოებას";

3. წყლის განაწილების წესის შეცვლა, ისე, რომ წყლის ნაწილი გადანაწილდეს დაზიანებული უჯრედებიდან;

4. უზრუნველყავით გარე ძალა ფოთლის სხვადასხვა ცვლილებებისთვის.

როგორ შეირყა ინგ ულუნის ჩაი?

ჩაის გამხმარ ფოთლებს ათავსებენ ბამბუკის საცერში და გაცრიან წინ და უკან, ისე რომ ფოთლის კიდეები იხეხება, ფოთლის კიდეები დაზიანდება და გაშრობის შემდეგ წყალი იკარგება და ფოთლებში პოლიფენოლები თანდათან იშლება. იჟანგება ობის მოქმედებით, აყალიბებს ჩაის უნიკალურ ხარისხს..შა მეფე ჩაის ფოთლები ჯერ მსუბუქი და შემდეგ უფრო მძიმე, რათა არ გატყდეს ყუნწები და არ გამოიწვიოს ჩაის ფოთლები მკვდარი.

შაკინი გ უნდა დაეუფლოს „ნაბიჯ ნაბიჯების“ პრინციპს. ბრუნვის სიჩქარე ჩაის საშრობი მანქანა იზრდება მცირედან მაღალზე, ძალა თანდათან იზრდება მსუბუქი ძალიდან, გავრცელება ტოვებს თხელიდან სქელამდე, დრო მოკლედან გრძელამდე და დუღილი მსუბუქია უფრო მძიმემდე. ახალი ფოთლები ნაზი და ბევრი წყალია, ამიტომ ისინი შესაფერისია მზის ზემოქმედებისა და ნაკლებად რხევისთვის.

ოლონგის ჩაის შერყევა უნდა დაეუფლოს „ნაბიჯ ნაბიჯების“ პრინციპს. The ოლონგის ჩაის საშრობი მანქანა ბრუნვის სიჩქარე გაიზარდა პატარადან დიდამდე, ძალა მსუბუქია და თანდათან იზრდება, გავრცელება ფოთლები თხელიდან სქელამდე, დრო მოკლედან გრძელამდე და დუღილი მსუბუქი უფრო მძიმემდე.