email

განსხვავებული გემო და განწყობა პუერ ჩაისა და შავ ჩაის შორის

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიგანსხვავებული გემო და განწყობა პუერ ჩაისა და შავ ჩაის შორის

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

განსხვავებული გემო და განწყობა პუერ ჩაისა და შავ ჩაის შორის

2022-03-25 19:54:39

განსხვავებული გემო
შავი ჩაი და Pu"er ჩაი მიეკუთვნება ჩაის ორ განსხვავებულ სახეობას. ჩაის სხვადასხვა ტიპები სხვადასხვა გემოს ნიშნავს. მაგალითად, Dianhong და Pu"er ორივე მზადდება იუნანის მსხვილფოთლიანი ჩაისგან, მაგრამ გემო სრულიად განსხვავებულია. დალევის თვალსაზრისით, ეს სინამდვილეში სხვა არაფერია, თუ არა "გემო ძვირფასია". ზოგს მოსწონს ტკბილი და ტკბილი შავი ჩაი, ზოგს მოსწონს Pu'er ძლიერი ძველი სურნელით.

Pu-erh ჩაის ძველი სურნელი და ძველი გემო უნდა მიაღწიოს გარკვეულ გვიან შენახვის დროს, რათა გამოჩნდეს, ხოლო მისი გემო და ღირებულება გაუმჯობესდება სწორი და გონივრული შენახვით; შავი ჩაის დალევისას მისი ძლიერი არომატისა და სიტკბოსკენ სწრაფვაა. , ხანგრძლივად შენახვა გამოიწვევს შავი ჩაის მდიდარ არომატს გაფანტავს, გემოს სუსტდება და დაკარგავს შავი ჩაის სასმელის ღირებულებას, ამიტომ ჩაის მოყვარულებს შავი ჩაის დალევა რეკომენდებულია 2-დან 3 წლამდე.

სასმელის განსხვავებული განწყობა
ძველი ჩაის გემო მეორეა და უფრო მეტი ის ხიბლი, რომელსაც დრო ჰქვია, რომელიც წარსულს და ზრდას ეკუთვნის! და შავი ჩაის სიტკბო და სიტკბო არის დღევანდელი მომენტის აღქმა. ეს ფინჯანი შავი ჩაი ამ წუთში ყველაზე ტკბილი და ტკბილია. თუ გამოტოვებ, დაკარგავ!

მოკლედ: ამ ორის წარმოების პროცესი განსხვავებულია და პუერ ჩაის მოგვიანებით შენახვა და ტრანსფორმაცია ასევე მისი პროცესის ნაწილია; შავი ჩაის და პუერ ჩაის გემო განსხვავებულია და გემოვნების ღირებულება. შავი ჩაი დროთა განმავლობაში მცირდება. Pu-erh ჩაი ბერდება და დროთა განმავლობაში უმჯობესდება; Pu-erh შესაფერისია წარსულის გახსენებისთვის და ცვლილებების მოწმეებისთვის, ამიტომ პუ-ერ ჩაის არ აქვს მკაფიო შენახვის ვადა, ხოლო შავი ჩაი შესაფერისია აწმყოს ტკბობისა და მომენტისთვის, ამიტომ შავ ჩაის აქვს შენახვის ვადა.