email

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ

2021-04-22 17:34:02

ზოგადად, ახალი ფოთლების დამუშავება შეუძლებელია მოკრეფისთანავე და საჭიროა მათი გავრცელება გარკვეული პერიოდის განმავლობაშიგახმებული ფოთლები. ახალი ფოთლების ქარხანაში მიღების შემდეგ, ისინი ცალკე უნდა გავრცელდეს ჯიშის, წარმოშობის ადგილის, კრეფის დროისა და ფოთლის ახალი დონის მიხედვით. გავრცელების სისქე და დრო განსხვავდება ახალი ფოთლების მრავალფეროვნებით და სინაზით, წარმოების სეზონით, ჩაის გადამუშავებით, გადამამუშავებელი გარემოთი და ჩაის არეებით. მაგალითად, ნაყარი ახალი მწვანე ჩაის ფოთლები, გაშალეთ სისქე15 ~20 სმ ,დაახლოებით 20 კგ/ მ2 , დრო ზოგადად არის12 სთ შიგნით, ფოთლები სათანადოდ უნდა გადაიქცეს გავრცელების პროცესში, სითბოს დასაშლელად. ცნობილი ახალი მწვანე ჩაის ფოთლები, გავრცელებული ფოთლების სისქე ზოგადად არის2 ~3 სმ , 1 კგ/ მ2 გარშემო, გავრცელების დრო ზოგადად არის6 ~8 სთ , წვიმის ფოთლები სწორად არის გაშლილი და გავრცელების პროცესში ფოთლები სწორად უნდა გადაიქცეს, მაგრამ ფრთხილად უნდა იქნეს მოქცეული და ნაზად შერეული. რაც შეეხება წარმოების სეზონს, გაზაფხულზე, ტემპერატურა დაბალია და ტენიანობა მაღალი, ხოლო ახალი ფოთლის გაშლის დრო შეიძლება იყოს უფრო გრძელი, ხოლო ზაფხულში და შემოდგომაზე მაღალია და ტენიანობა დაბალია, ხოლო ახალი ფოთლის გაშლის დრო შეიძლება უფრო მოკლე იყოს. რაც შეეხება ჩაის არეს, ზოგადად, სამხრეთ ჩაის არეს აქვს ახალი ტენიანობის შემცველობა მტკნარ ფოთლებში და გავრცელების დრო უნდა იყოს უფრო გრძელი, ხოლო ფოთლების ახალი ტენიანობის შემცველობა ჩრდილოეთ ჩაის მიდამოში უფრო დაბალია და გავრცელების დრო უნდა იყოს უფრო მოკლე.

ახალი ფოთლების გავრცელების შემდეგ, ფოთლების ხარისხი ხდება რბილი, გამოყოფს დელიკატურ სუნამოს და ზოგადად ტენიანობა აღწევს70% დაახლოებით (უწონადობის მაჩვენებელი დაახლოებით15% ~20% ) ზომიერია და შეუძლია შემდეგ პროცესში შესვლა.