email

როგორ განვახორციელოთ მწვანე ჩაის გადამუშავების

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიროგორ განვახორციელოთ მწვანე ჩაის გადამუშავების

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ განვახორციელოთ მწვანე ჩაის გადამუშავების

2021-04-22 17:34:13

ჩაის დახვევის ეტაპის მიზანია თავიდან ფორმის შექმნა და ფოთლის უჯრედების გატეხვა მზა ჩაის გემოვნების კონცენტრაციის გასაუმჯობესებლად. მწვანე ჩაის გადამუშავების პროცესში, გარდა რამდენიმე ცნობილი მწვანე ჩაისა, დახვევა, ძირითადად, შეუცვლელი პროცესია.

Orthodox Green/Black/Oolong Tea Rolling Machine

მოძრავი ტექნიკური წერტილებია:

(1) "მოზილეთ ძველი ფოთლები ცხელი და ახალგაზრდა ფოთლები ცივი". ძველი ფოთლები უხარისხოა. ფოთლის უფრო მაღალი ტემპერატურის შემთხვევაში, მათ აქვთ კარგი პლასტიურობა, ხოლო ცხელი ცურვა კარგია ზოლებისთვის. ახალგაზრდა ფოთლები კარგი ხარისხისაა და ფოთლების გაცივების შემდეგ იხვევა, რაც ხელს უწყობს კარგი ფერისა და არომატის შენარჩუნებას.

DL-6CRT-25-Tea-Leaves-Kneading-Machine/Tea-Leaf-Kneader-Kneading-Machine-Equipment-For-Kneading-Tea

(2) ზეწოლა „მსუბუქი, მძიმე და მსუბუქი“ ასათვისებლად. იმისათვის, რომ თავიდან იქნას აცილებული ფხვიერი ჩაის ზოლები და დამსხვრეული ბრტყელი ზოლები არ წარმოიქმნას, წნევა უნდა დაიცვას პრინციპით "ჯერ მსუბუქი და შემდეგ მძიმე, თანდათანობით ზეწოლა, ცვალებადი მსუბუქი და მძიმე და ბოლოს არ მოხდეს ზეწოლა". ზოგადად, წნევისა და გამოყოფის დროის თანაფარდობაა 2-დან 1-მდე ან 3-დან 1-მდე, მაგალითად, ზეწოლა 10 წუთის განმავლობაში და გამოთავისუფლების წნევა 5 წუთის განმავლობაში, ან წნევა 15 წუთის განმავლობაში და წნევა 5 წუთის განმავლობაში.

DL-6CRT-45-Tea-Leaf-Rolling-Machine/Orthodox-BlackGreen-Tea-Leaf-Rolling-Process-Machine-Price

(3) დალაგების დრო და ფოთლების რაოდენობა უნდა იყოს შესაბამისი. ახალგაზრდა ფოთლების მოზელის დრო შეიძლება იყოს მოკლე, ხოლო ძველი ფოთლები უფრო გრძელია; ფოთლის სროლის რაოდენობა მჭიდრო კავშირშია საფქვავი დრამის მოცულობასთან. იმის გამო, რომ ახალგაზრდა ფოთლების მოცულობა დიდია და ძველი ფოთლების ნაყარი სიმჭიდროვე მცირეა, ახალგაზრდა ფოთლები შეიძლება უფრო შესაფერისი იყოს, ხოლო ძველი ფოთლები - ნაკლებად. მაგალითისთვის აიღეთ შემწვარი მწვანე ჩაი, 55 ტიპის მბრწყინავი და მბრუნავი აპარატის, პირველი და მეორე კლასის ახალი ფოთლების გამოყენებით, ზოგადად ფოთლების გადაყრა 30-35 კგ-ზე და მოძრავი 40-45 წუთის განმავლობაში. გადახვევის ხარისხი მოითხოვს, რომ ჩამოშორების სიჩქარე 80% -ზე მეტია, ხოლო ფოთლის უჯრედის ქსოვილის განადგურების მაჩვენებელი 45% -დან 55% -მდე.

DL-6CRT-65-Kneading-Tea-Machinery/650Mm-Stainless-Steel-Tea-Kneading-Table-Machine-Machinery