ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
მწვანე ჩაის ფიქსაციის დამუშავება არის მწვანე ჩაის დამუშავების გასაღები. ფიქსაციის მიზანია მაღალი ტემპერატურის გამოყენება ფერმენტების აქტივობის სწრაფად გასანადგურებლად, პოლიფენოლების დაჟანგვის თავიდან ასაცილებლად და მწვანე ფერის შესანარჩუნებლად; მეორე ხელი შეუწყოს დაბალი დუღილის არომატული ნივთიერებების არასტაბილურობას, ბალახოვანი არომატის გამოყოფას და არომატის განვითარებას; მესამე არის წყლის ნაწილის აორთქლება, რათა ფოთლები გახდეს რბილი ტექსტურა, გაძლიერებული სიმტკიცე, ადვილად მოსაზიდად და ფორმირებისთვის.
ტექნიკური წერტილები მწვანე ჩაის ფიქსაციის დამუშავებაში:
(1) "მაღალი ტემპერატურის დამაგრება, ჯერ გამოიყენეთ მაღალი ტემპერატურა და შემდეგ გამოიყენეთ დაბალი ტემპერატურა". ფიქსაციის საწყის ეტაპზე, ფერმენტების აქტივობის სწრაფად და დროულად ინაქტივაციის მიზნით, საჭიროა ფოთლის ტემპერატურის სწრაფი ზრდა 85 ° C– ზე ზემოთ 1–2 წუთის განმავლობაში, ხოლო მაქსიმალური დრო არ უნდა აღემატებოდეს 3–4 წუთს, წინააღმდეგ შემთხვევაში წითელი შეიძლება აღმოჩნდეს ღეროები და წითელი ფოთლები. ფერმენტის აქტივობის სრულად განადგურების შემდეგ, ფოთლის ტემპერატურა შემცირდება, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც გამაძლიერებელი ფოთლის წყლის შემცველობა დაახლოებით 60% -მდე შემცირდება, ფოთლის ტემპერატურა ძალიან მაღალია, რაც იწვევს დამწვრობის კიდეებს.
(2) "ახალგაზრდა ფოთლები იყენებენ მაღალ ტემპერატურას, ძველი ფოთლები იყენებენ დაბალ ტემპერატურას." ზოგადად რომ ვთქვათ, ახალგაზრდა ფოთლებს აქვთ მაღალი ტენიანობა და მაღალი ფერმენტული მოქმედება. დროს ტემპერატურა უფრო მაღალია მწვანე ჩაის გამოწვის პროცესი და დრო შედარებით უფრო გრძელია. ძველ ფოთლებს აქვთ დაბალი წყლის შემცველობა და ფერმენტების დაბალი აქტივობა. ტემპერატურა ჩაის გამოწვის ეტაპი შეიძლება შედარებით დაბალი იყოს და დროც საკმაოდ გრძელია.
(3) სწორად გაითვალისწინეთ ხარისხის ჩაის ფიქსაციის პროცესი. ნაყარი მწვანე ჩაის გადამუშავებისას, ჩვეულებრივ, საჭიროა ფიქსირებული ფოთლების წონის დაკარგვის სიჩქარე 30% -40% და ტენიანობის შემცველობა 60-62%, რაც ზომიერად აფიქსირებს. ცნობილი და მაღალი ხარისხის ჩაის დასამუშავებლად ჩაის ფოთლის ფიქსირებული შემცველობა 55% ~ 58%, საჭიროების შემთხვევაში. სენსორული თვალსაზრისით, ზომიერად შემწვარი ფოთლები მუქი მწვანე ფერისაა. ფოთლები შეხებისას რბილი და ოდნავ წებოვანია. ფუძეები შეიძლება იყოს მოხრილი და უწყვეტი, ხოლო შეფუთული ფოთლები ქმნიან მტევნებს. ისინი ოდნავ ელასტიურია და სიმწვანე ქრება.