DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 60 კგ-დან 400 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHZ-5 გამოიყენება ელექტრო გათბობით, გარე საცხობი საღებავი შიგნით არის უჟანგავი ფოლადის უჯრები, საშრობი ფართობი 5კვმ, მოცულობა 15-25 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CRT-65T-ს შეუძლია თითქმის ყველა სახის ჩაის დამუშავება, სპილენძის ტიპის, ჩაის შეხების ნაწილი დამზადებულია უჟანგავი ფოლადისგან, დოლის დიამეტრი 65 სმ, სიმაღლე 48 სმ, მოცულობა დაახლოებით 60 კგ თითო პარტიაში.
ცირკულარული ვიბრაციული ეკრანის გამყოფი ძირითადად ჩაის სხვადასხვა ზომის მტვრის/ფხვნილის/ფრაგმენტის დასალაგებლად, გამოიყენება CTC ჩაის ან სხვა დაქუცმაცებული ჩაის ფოთოლისთვის, სურვილისამებრ სხვადასხვა ეკრანები სხვადასხვა ზომის ჩაის მისაღებად.
100 კგ ახალი ფოთლების დამუშავება 25 კგ მზა ულონგის ჩაის 12 საათში, ეს გვერდი გირჩევთ მწვანე ჩაის წარმოების აღჭურვილობის სრულ კომპლექტს და გამოყენების მეთოდებს.
მატჩას ქვის წისქვილი დამზადებულია გრანიტისგან, რომელიც ერთ ნაწილადაა გაჭრილი. დაფქვის საწყისი პროცესის შემდეგ ქვის ფხვნილი ან წიდა არ იკარგება გამოყენებისას, რაც უზრუნველყოფს მატჩას ჩაის უსაფრთხოებასა და სისუფთავეს.
ელექტრო ბამბუკის დოლის საცხობი გალიის მთავარი ფუნქციაა ნახშირბადის საცხობი გალიის შეცვლა, რაც ჩაის გაშრობას უფრო ზუსტი და კონტროლირებადი ხდის.
მწვანე ჩაის ფიქსაციის დამუშავება არის მწვანე ჩაის დამუშავების გასაღები. ფიქსაციის მიზანია მაღალი ტემპერატურის გამოყენება ფერმენტების აქტივობის სწრაფად გასანადგურებლად, პოლიფენოლების დაჟანგვის თავიდან ასაცილებლად და მწვანე ფერის შესანარჩუნებლად; მეორე ხელი შეუწყოს დაბალი დუღილის არომატული ნივთიერებების არასტაბილურობას, ბალახოვანი არომატის გამოყოფას და არომატის განვითარებას; მესამე არის წყლის ნაწილის აორთქლება, რათა ფოთლები გახდეს რბილი ტექსტურა, გაძლიერებული სიმტკიცე, ადვილად მოსაზიდად და ფორმირებისთვის.
ტექნიკური წერტილები მწვანე ჩაის ფიქსაციის დამუშავებაში:
(1) "მაღალი ტემპერატურის დამაგრება, ჯერ გამოიყენეთ მაღალი ტემპერატურა და შემდეგ გამოიყენეთ დაბალი ტემპერატურა". ფიქსაციის საწყის ეტაპზე, ფერმენტების აქტივობის სწრაფად და დროულად ინაქტივაციის მიზნით, საჭიროა ფოთლის ტემპერატურის სწრაფი ზრდა 85 ° C– ზე ზემოთ 1–2 წუთის განმავლობაში, ხოლო მაქსიმალური დრო არ უნდა აღემატებოდეს 3–4 წუთს, წინააღმდეგ შემთხვევაში წითელი შეიძლება აღმოჩნდეს ღეროები და წითელი ფოთლები. ფერმენტის აქტივობის სრულად განადგურების შემდეგ, ფოთლის ტემპერატურა შემცირდება, განსაკუთრებით მაშინ, როდესაც გამაძლიერებელი ფოთლის წყლის შემცველობა დაახლოებით 60% -მდე შემცირდება, ფოთლის ტემპერატურა ძალიან მაღალია, რაც იწვევს დამწვრობის კიდეებს.
(2) "ახალგაზრდა ფოთლები იყენებენ მაღალ ტემპერატურას, ძველი ფოთლები იყენებენ დაბალ ტემპერატურას." ზოგადად რომ ვთქვათ, ახალგაზრდა ფოთლებს აქვთ მაღალი ტენიანობა და მაღალი ფერმენტული მოქმედება. დროს ტემპერატურა უფრო მაღალია მწვანე ჩაის გამოწვის პროცესი და დრო შედარებით უფრო გრძელია. ძველ ფოთლებს აქვთ დაბალი წყლის შემცველობა და ფერმენტების დაბალი აქტივობა. ტემპერატურა ჩაის გამოწვის ეტაპი შეიძლება შედარებით დაბალი იყოს და დროც საკმაოდ გრძელია.
(3) სწორად გაითვალისწინეთ ხარისხის ჩაის ფიქსაციის პროცესი. ნაყარი მწვანე ჩაის გადამუშავებისას, ჩვეულებრივ, საჭიროა ფიქსირებული ფოთლების წონის დაკარგვის სიჩქარე 30% -40% და ტენიანობის შემცველობა 60-62%, რაც ზომიერად აფიქსირებს. ცნობილი და მაღალი ხარისხის ჩაის დასამუშავებლად ჩაის ფოთლის ფიქსირებული შემცველობა 55% ~ 58%, საჭიროების შემთხვევაში. სენსორული თვალსაზრისით, ზომიერად შემწვარი ფოთლები მუქი მწვანე ფერისაა. ფოთლები შეხებისას რბილი და ოდნავ წებოვანია. ფუძეები შეიძლება იყოს მოხრილი და უწყვეტი, ხოლო შეფუთული ფოთლები ქმნიან მტევნებს. ისინი ოდნავ ელასტიურია და სიმწვანე ქრება.