ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
ჩაის ფოთლებში იგივე მწვანე ფოთოლი მუშავდება მწვანე ჩაის, შავი ჩაის, ოლონგის ჩაის და ა.შ. ბიოლოგიური დაჟანგვის კონტროლით, პროცესს, რომელსაც ასევე არასწორად უწოდებენ ფერმენტაციას.
ეს პროცესი უფრო ჰგავს ფერმენტული რეაქციების სერიას, შესაძლოა უფრო ცნობილი როგორც ბიოლოგიური დაჟანგვა. ჩაის ბიოოქსიდაცია არის კატექინების ჟანგვის პროცესების სერია, რომლებიც ხელს უწყობს ოქსიდაზას უჯრედის კედელში უჯრედის კედლის დაზიანების შემდეგ.
ჩაის უჯრედებში კატეხინები გვხვდება უჯრედის სითხეში, ოქსიდაზა კი ძირითადად უჯრედის კედელშია და არა ძირითადად მიკროორგანიზმებში, ამიტომ უჯრედის კედელი უნდა დაზიანდეს. ეს ასევე ბუნებრივად ხსნის რატომ fermented tea საჭიროა მოზელვა. პოლიფენოლების დაჟანგვის ხარისხის მიხედვით იგი ასევე იყოფა სრულ ფერმენტაციად, ნახევრად დუღილად და მსუბუქ ფერმენტაციად.
შავ ჩაიში პოლიფენოლების დაჟანგვის ხარისხი ძალიან მაღალია, რასაც სრულ ფერმენტაციას უწოდებენ; ოლონგის ჩაიში პოლიფენოლების დაჟანგვის ხარისხი დაახლოებით ნახევარია, რასაც ნახევრად დუღილი ეწოდება.
მაგალითად, შავი ჩაის გადამუშავებისას დუღილის მიზანია ფოთლებში შემავალი კატეხინების დაჟანგვა. ფოთლის ფერი იცვლება მწვანედან სპილენძის წითლამდე, რის შედეგადაც შავი ჩაის უნიკალური ფერი მოდის. ჩაის თხევადი უჯრედის მემბრანის დაზიანების შემდეგ ვაკუოლში არსებული პოლიფენოლები, ამინომჟავები და სხვა ნივთიერებები თანდათან იჟანგება. ამასთან, კატეხინების დაჟანგვის გამო, ფოთლებში შემავალი ზოგიერთი ნივთიერება განიცდის ქიმიურ მოქმედებას, რის შედეგადაც შავი ჩაის უნიკალური ფერი, არომატი და ხარისხი მოდის.
ზემოთ ჩამოთვლილი არის ჩინურ ჩაის დუღილის ძირითადი მნიშვნელობა.
ჩინეთში ჩაის მრავალფეროვნების გამო, დამუშავების ტექნიკა და წარმოების მეთოდები მდიდარი და ფერადია, ხოლო ხარისხის ფორმირების განმარტება განსხვავებულია. ზოგიერთი ჩაის წარმოებისა და ხარისხის ფორმირების პროცესში, გარდა ზემოაღნიშნული დუღილისა ბიოჟანგვის გაგებით, გარდა საკუთარი ფერმენტული რეაქციისა, ზოგიერთ რგოლში მიკროორგანიზმებიც მონაწილეობენ.
მაგალითად, გარდა ფერმენტული ეფექტისა, მიკროორგანიზმები ასევე მონაწილეობენ მოხარშული Pu-erh ჩაის დაწყობის დუღილის პროცესში.
გამოყოფისა და კვლევის შემდეგ ძირითადი მიკროორგანიზმებია Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Aspergillus claudin, Aspergillus griseus, Rhizopus, რძემჟავა ბაქტერიები და საფუარი. მიუხედავად ამისა, ჩვენთვის ჯერ კიდევ აუცილებელია მკაფიოდ განვასხვავოთ მიკროორგანიზმების მონაწილე დუღილი დუღილისგან ბიოჟანგვის გაგებით. წინააღმდეგ შემთხვევაში, კონცეპტუალური გაურკვევლობა ადვილად გამოიწვევს ჩაის ხარისხის ფორმირების მექანიზმის არასწორ ინტერპრეტაციას.