email

ჩაის დუღილი, ბიოლოგიური დაჟანგვა

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიჩაის დუღილი, ბიოლოგიური დაჟანგვა

ცხელი პროდუქცია

  • ჩინეთი Bamboo Drum Manual Tea Baking Drying Machine DL-6CHBL-70 - COPY - v4v5nd მწარმოებელი

    Bamboo Drum Manual Tea Baking Drying Machine DL-6CHBL-70 - COPY - v4v5nd

    ელექტრო ბამბუკის დოლის საცხობი გალიის მთავარი ფუნქციაა ნახშირბადის საცხობი გალიის შეცვლა, რაც ჩაის გაშრობას უფრო ზუსტი და კონტროლირებადი ხდის.

  • ჩინეთი ნახევრად ავტომატური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის დამალული ჭიქის მანქანა ჩაისთვის DL-DYCB-12 მწარმოებელი

    ნახევრად ავტომატური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის დამალული ჭიქის მანქანა ჩაისთვის DL-DYCB-12

    დამალული მექანიკური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის ჩაის ჭიქის მანქანა, როგორც ნახევრად ავტომატური დალუქვისა და შესაფუთი მანქანა, შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის შესაფუთად. ის ათავსებს ჩაის ფინჯნებს ფორმებზე დაჭერისთვის, ზუსტი, სწრაფი, მარტივი და მარტივი გამოსაყენებლად და შეუძლია საათში საშუალოდ 500 ფინჯნის წარმოება.

  • ჩინეთი 18V 5.2Ah ლითიუმის ბატარეით მომუშავე ჯაგრისების გარეშე მინი ჩაის მოსავლელი (უკაბელო ბატარეა) DL-4CD-35N მწარმოებელი

    18V 5.2Ah ლითიუმის ბატარეით მომუშავე ჯაგრისების გარეშე მინი ჩაის მოსავლელი (უკაბელო ბატარეა) DL-4CD-35N

    DL-4CD-35N Electric Tea Picker-ს აქვს ჭრის სიგანე 35 სმ და აღჭურვილია 18V 5.2Ah უსადენო ლითიუმის ბატარეით ექსპლუატაციის დროს მავთულის ჩარევის აღმოსაფხვრელად. სამუშაო დრო შეიძლება იყოს 8 საათამდე და მას შეუძლია ერთ საათში 150 კილოგრამი ახალი ჩაის ფოთლის დაკრეფა.

  • ჩინეთი 1 სადგური 15 ტონა წნევის ჩაის ნამცხვრის პრესის ჩამოსხმის მანქანა DL-6CY1-15 მწარმოებელი

    1 სადგური 15 ტონა წნევის ჩაის ნამცხვრის პრესის ჩამოსხმის მანქანა DL-6CY1-15

    DL-6CY1-15 ძირითადად გამოიყენება ნამცხვრის ჩაის, აგურის ჩაის, შოკოლადის ტიპის ჩაის დასაწურავად, წნევის და დროის რეგულირება შესაძლებელია, ჰიდრავლიკური კონტროლის გამოყენებით, ჩაის ფორმირება უკეთესია. მანქანას აქვს 1 სამუშაო სადგური, 1 მუშაკს შეუძლია აპარატის ერთდროულად მუშაობა, 1 საათში შეუძლია 35 კგ ნამცხვრის ჩაის დაწურვა.

  • ჩინეთი 200 კგ Intelligence Electric GABA ჩაის ჟანგბადის გარეშე ფერმენტაციის ავზი DL-6CFJT-15070 მწარმოებელი

    200 კგ Intelligence Electric GABA ჩაის ჟანგბადის გარეშე ფერმენტაციის ავზი DL-6CFJT-15070

    მთავარი ფუნქციაა აზოტის გაზის შეყვანა შიდა ვაკუუმის შემდეგ, რაც საშუალებას აძლევს ჩაის დუღილის ანაერობულ გარემოში, წარმოქმნას მეტი ამინომჟავა (GABA არის გამა ამინობუტერინის მჟავა). GABA არის ბუნებრივი ქიმიური ნივთიერება, რომელიც აღჭურვილია სრულად ავტომატური ვაკუუმური ამოტუმბვით, აზოტის ინექციით და ჩაის დუღილის ფუნქციებით. ამავდროულად, მას შეუძლია რეალურ დროში აჩვენოს გაზის წნევა, აზოტის სისუფთავე და ა.შ.

  • ჩინეთი ჩაის ტენიანობის საზომი, გამხმარი და სველი ჩაის ტენიანობის ანალიზატორი DL-SFY-120 მწარმოებელი

    ჩაის ტენიანობის საზომი, გამხმარი და სველი ჩაის ტენიანობის ანალიზატორი DL-SFY-120

    ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის

  • ჩინეთი ბრტყელი ფორმის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა DL-6CBC-891ZD მწარმოებელი

    ბრტყელი ფორმის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა DL-6CBC-891ZD

    ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი

  • ჩინეთი დიდი ორმაგი მოქმედების ჩაის ფოთლის ტრიალი მანქანა DL-6CRT-75 მწარმოებელი

    დიდი ორმაგი მოქმედების ჩაის ფოთლის ტრიალი მანქანა DL-6CRT-75

    DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.

როგორ ავირჩიოთ ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლელი

როგორ ავირჩიოთ ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლელი

2024-09-04 13:49:04

ეს სტატია გვაწვდის ინსტრუქციას ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლის არჩევის შესახებ ისეთი ფაქტორების გათვალისწინებით, როგორიცაა საველე პირობები, შესრულების საჭიროებები, ხარისხი და გამძლეობა, ექსპლუატაციისა და მოვლის სიმარტივე და ღირებულება.

საწვავზე მომუშავე ჩაის მოსავლის უპირატესობები და მოსაზრებები

საწვავზე მომუშავე ჩაის მოსავლის უპირატესობები და მოსაზრებები

2024-09-04 11:59:23

ეს ბლოგი იკვლევს საწვავზე მომუშავე ჩაის კომბაინების მახასიათებლებსა და აპლიკაციებს, ხაზს უსვამს მათ უპირატესობებს დიდ ჩაის ბაღებში და ასევე განიხილავს ზოგიერთ მოსაზრებას მათი გამოყენების შესახებ. ჩაის მოსავლის სამყაროში საწვავზე მომუშავე ჩაის კომბაინები მნიშვნელოვან როლს თამაშობენ, განსაკუთრებით ჩაის ფართომასშტაბიან პლანტაციებში.

ჩაის მოსავლის სახეები

ჩაის მოსავლის სახეები

2024-09-04 11:54:50

ეს ბლოგპოსტი განიხილავს ჩაის სხვადასხვა ტიპებს, რომლებიც კლასიფიცირდება ენერგიის წყაროს, მოსავლის მეთოდისა და მუშაობის რეჟიმის მიხედვით. ის უზრუნველყოფს თითოეული ტიპის მახასიათებლებისა და აპლიკაციების მიმოხილვას, რათა დაეხმაროს ჩაის მწარმოებლებსა და ენთუზიასტებს გაიგონ ჩაის მოსავლის ხელმისაწვდომი ვარიანტები.

ჩაის გახმობის სხვადასხვა მეთოდი.

ჩაის გახმობის სხვადასხვა მეთოდი.

2024-08-21 17:06:53

Wither არის მნიშვნელოვანი რგოლი ჩაის წარმოების პროცესში. მთავარი მიზანია ჩაის ფოთლებში ტენის ზომიერად გაფანტვა, ფოთლების დარბილება და შემდგომი დამუშავების გაადვილება. ქვემოთ მოცემულია შესავალი გამხმარი ჩაის შესახებ

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

ჩაის დუღილი, ბიოლოგიური დაჟანგვა

2022-07-15 14:57:47

ჩაის ფოთლებში იგივე მწვანე ფოთოლი მუშავდება მწვანე ჩაის, შავი ჩაის, ოლონგის ჩაის და ა.შ. ბიოლოგიური დაჟანგვის კონტროლით, პროცესს, რომელსაც ასევე არასწორად უწოდებენ ფერმენტაციას.

ეს პროცესი უფრო ჰგავს ფერმენტული რეაქციების სერიას, შესაძლოა უფრო ცნობილი როგორც ბიოლოგიური დაჟანგვა. ჩაის ბიოოქსიდაცია არის კატექინების ჟანგვის პროცესების სერია, რომლებიც ხელს უწყობს ოქსიდაზას უჯრედის კედელში უჯრედის კედლის დაზიანების შემდეგ.

ჩაის უჯრედებში კატეხინები გვხვდება უჯრედის სითხეში, ოქსიდაზა კი ძირითადად უჯრედის კედელშია და არა ძირითადად მიკროორგანიზმებში, ამიტომ უჯრედის კედელი უნდა დაზიანდეს. ეს ასევე ბუნებრივად ხსნის რატომ fermented tea საჭიროა მოზელვა. პოლიფენოლების დაჟანგვის ხარისხის მიხედვით იგი ასევე იყოფა სრულ ფერმენტაციად, ნახევრად დუღილად და მსუბუქ ფერმენტაციად.

შავ ჩაიში პოლიფენოლების დაჟანგვის ხარისხი ძალიან მაღალია, რასაც სრულ ფერმენტაციას უწოდებენ; ოლონგის ჩაიში პოლიფენოლების დაჟანგვის ხარისხი დაახლოებით ნახევარია, რასაც ნახევრად დუღილი ეწოდება.

მაგალითად, შავი ჩაის გადამუშავებისას დუღილის მიზანია ფოთლებში შემავალი კატეხინების დაჟანგვა. ფოთლის ფერი იცვლება მწვანედან სპილენძის წითლამდე, რის შედეგადაც შავი ჩაის უნიკალური ფერი მოდის. ჩაის თხევადი უჯრედის მემბრანის დაზიანების შემდეგ ვაკუოლში არსებული პოლიფენოლები, ამინომჟავები და სხვა ნივთიერებები თანდათან იჟანგება. ამასთან, კატეხინების დაჟანგვის გამო, ფოთლებში შემავალი ზოგიერთი ნივთიერება განიცდის ქიმიურ მოქმედებას, რის შედეგადაც შავი ჩაის უნიკალური ფერი, არომატი და ხარისხი მოდის.

ზემოთ ჩამოთვლილი არის ჩინურ ჩაის დუღილის ძირითადი მნიშვნელობა.

ჩინეთში ჩაის მრავალფეროვნების გამო, დამუშავების ტექნიკა და წარმოების მეთოდები მდიდარი და ფერადია, ხოლო ხარისხის ფორმირების განმარტება განსხვავებულია. ზოგიერთი ჩაის წარმოებისა და ხარისხის ფორმირების პროცესში, გარდა ზემოაღნიშნული დუღილისა ბიოჟანგვის გაგებით, გარდა საკუთარი ფერმენტული რეაქციისა, ზოგიერთ რგოლში მიკროორგანიზმებიც მონაწილეობენ.

მაგალითად, გარდა ფერმენტული ეფექტისა, მიკროორგანიზმები ასევე მონაწილეობენ მოხარშული Pu-erh ჩაის დაწყობის დუღილის პროცესში.

გამოყოფისა და კვლევის შემდეგ ძირითადი მიკროორგანიზმებია Aspergillus niger, Aspergillus oryzae, Aspergillus claudin, Aspergillus griseus, Rhizopus, რძემჟავა ბაქტერიები და საფუარი. მიუხედავად ამისა, ჩვენთვის ჯერ კიდევ აუცილებელია მკაფიოდ განვასხვავოთ მიკროორგანიზმების მონაწილე დუღილი დუღილისგან ბიოჟანგვის გაგებით. წინააღმდეგ შემთხვევაში, კონცეპტუალური გაურკვევლობა ადვილად გამოიწვევს ჩაის ხარისხის ფორმირების მექანიზმის არასწორ ინტერპრეტაციას.