email

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებირისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

ცხელი პროდუქცია

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების სხვადასხვა მოდელების შედარება

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების სხვადასხვა მოდელების შედარება

2024-09-28 11:14:14

გაანალიზეთ და შეადარეთ ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი აპარატების სხვადასხვა მოდელები, რათა დაგეხმაროთ ინფორმირებული გადაწყვეტილების მიღებაში.

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების მაგია: ჩაის სიახლის შენარჩუნება

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების მაგია: ჩაის სიახლის შენარჩუნება

2024-09-28 10:47:41

გამოიკვლიეთ ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების სასწაულები და როგორ თამაშობენ ისინი გადამწყვეტ როლს ჩაის სიახლის შენარჩუნებაში.

ელექტრო საცხობი გალიის გახსნა ბამბუკის კალათით ჩაის არომატის გასაუმჯობესებლად

ელექტრო საცხობი გალიის გახსნა ბამბუკის კალათით ჩაის არომატის გასაუმჯობესებლად

2024-09-27 18:15:21

აღმოაჩინეთ ბამბუკის კალათით ელექტრო საცხობი გალიის მუშაობის პრინციპი, გამოყენების მეთოდი და სიფრთხილის ზომები ჩაის არომატის გასაძლიერებლად.

როგორ ავირჩიოთ ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლელი

როგორ ავირჩიოთ ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლელი

2024-09-04 13:49:04

ეს სტატია გვაწვდის ინსტრუქციას ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლის არჩევის შესახებ ისეთი ფაქტორების გათვალისწინებით, როგორიცაა საველე პირობები, შესრულების საჭიროებები, ხარისხი და გამძლეობა, ექსპლუატაციისა და მოვლის სიმარტივე და ღირებულება.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

2022-06-11 17:04:57

ჩაის კრეფა არის ჩაის ინდუსტრიის წარმოების დასაწყისი და ხიდი, რომელიც აკავშირებს სოფლის მეურნეობასა და ჩაის ინდუსტრიას.
ჩაის მოსავლის აღება არ ჰგავს სოფლის მეურნეობაში წარმოებულ ბრინჯის, ხორბლის, სიმინდის ან ხეხილის მოსავალს. არის მკაფიო მოსავლის ობიექტები და როდესაც ისინი მომწიფდებიან, შესაძლებელია მათი ერთჯერადი მოსავალი; ჩაის კრეფა არის მრავალ სეზონური, მრავალ პარტიული უწყვეტი პროცესი. წარმოების სასოფლო-სამეურნეო სამუშაოებს შედარებით დიდი შემთხვევითობა აქვს.
სასოფლო-სამეურნეო ანდაზა ამბობს: "სამი დღით ადრე კრეფა განძია და სამი დღით დაგვიანებით კრეფა ბალახი ხდება". ჩაის მოსავლის ობიექტი შეიძლება იყოს დიდი ან პატარა, ადრეული ან გვიანი, სქელი ან თხელი, გრძელი ან მოკლე... ეს შემთხვევითობა და გაურკვევლობა პირდაპირ გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.
ამიტომ, ჩინეთში ჩაის ბევრ რაიონში არის ფენომენი „მაღალი მოსავალი, მაგრამ არა კარგი მოსავალი“ ან „მაღალი მოსავალი, მაგრამ არა ხარისხიანი“. ჩვენთვის აუცილებელია სისტემატურად გავიგოთ ჩაის მოსავლის სამუშაოები მეცნიერული თვალსაზრისით.

რისკები და პრობლემები tea picking
უნდა ვაღიაროთ, რომ ყოველი ჩაის კრეფა ან ჩაის ხის მორთვა არის ჩაის ხის დაზიანება. ეს დაზიანება კონცენტრირებულია ორ ასპექტში:
პირველ რიგში, ის მკვეთრად ამცირებს ფოთლის ფართობს, კარგავს ჩაის ხეს ფოტოსინთეზური ორგანოების დიდ რაოდენობას, ასუსტებს ფოტოსინთეზურ შესაძლებლობებს, ხოლო ჩაის ხის ფიზიოლოგიური ფუნქცია გვიჩვენებს ხანმოკლე დაქვეითებას ან თუნდაც ამოწურვას.
მეორეც, ყოველ ჯერზე, როცა კრეფთ ან ჭრით, ჩაის ხის სხეულზე ბევრი ჭრილობა რჩება და ჩაის ხე აუცილებლად მოიხმარს დიდ ენერგიას ჭრილობის შეხორცებისა და მისი ფუნქციის აღსადგენად. არასწორი კრეფა არა მხოლოდ ვერ მიაღწევს „უფრო და მეტი კრეფის“ მიზანს, არამედ დააჩქარებს ჩაის ხის ფიზიოლოგიური ფუნქციის დაქვეითებას და გავლენას მოახდენს მთელი სასიცოცხლო ციკლის ხანგრძლივობაზეც კი.