email

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებირისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

ცხელი პროდუქცია

ჩაის მექანიკური ამოღება

ჩაის მექანიკური ამოღება

2022-06-18 15:36:09

მექანიკური ჩაის კრეფა უნდა გამოიყენოს სწორი მეთოდი, რათა ჩაის ხე უკეთ გაიზარდოს. ამასთან, კრეფის შემდეგ ახალი ფოთლები სათანადოდ უნდა იყოს დაზღვეული და შენახული.

ჩაის კრეფის შენიშვნები

ჩაის კრეფის შენიშვნები

2022-06-18 15:29:27

ჩაის ფოთლების უკეთესი ზრდისთვის, ჩაის კრეფის პროცესში ყურადღება უნდა მიექცეს ჩაის დაკრეფის ტექნიკას და კრეფის მეთოდებს.

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

2022-06-11 17:39:36

ჩაის კრეფის სტანდარტი უნდა შეესაბამებოდეს დამუშავებული ჩაის სტანდარტს, ფოთლების შეკავებისა და მოსავლის პრობლემების გათვალისწინებით.

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

2022-06-11 17:04:57

ჩაის კრეფამ თავიდან უნდა აიცილოს მტაცებლური კრეფა, კრეფა ჩაის ფაქტობრივი მდგომარეობის მიხედვით და მაქსიმალურად დაიცვას ჩაი.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

2022-06-11 17:04:57

ჩაის კრეფა არის ჩაის ინდუსტრიის წარმოების დასაწყისი და ხიდი, რომელიც აკავშირებს სოფლის მეურნეობასა და ჩაის ინდუსტრიას.
ჩაის მოსავლის აღება არ ჰგავს სოფლის მეურნეობაში წარმოებულ ბრინჯის, ხორბლის, სიმინდის ან ხეხილის მოსავალს. არის მკაფიო მოსავლის ობიექტები და როდესაც ისინი მომწიფდებიან, შესაძლებელია მათი ერთჯერადი მოსავალი; ჩაის კრეფა არის მრავალ სეზონური, მრავალ პარტიული უწყვეტი პროცესი. წარმოების სასოფლო-სამეურნეო სამუშაოებს შედარებით დიდი შემთხვევითობა აქვს.
სასოფლო-სამეურნეო ანდაზა ამბობს: "სამი დღით ადრე კრეფა განძია და სამი დღით დაგვიანებით კრეფა ბალახი ხდება". ჩაის მოსავლის ობიექტი შეიძლება იყოს დიდი ან პატარა, ადრეული ან გვიანი, სქელი ან თხელი, გრძელი ან მოკლე... ეს შემთხვევითობა და გაურკვევლობა პირდაპირ გავლენას ახდენს ჩაის ხარისხზე.
ამიტომ, ჩინეთში ჩაის ბევრ რაიონში არის ფენომენი „მაღალი მოსავალი, მაგრამ არა კარგი მოსავალი“ ან „მაღალი მოსავალი, მაგრამ არა ხარისხიანი“. ჩვენთვის აუცილებელია სისტემატურად გავიგოთ ჩაის მოსავლის სამუშაოები მეცნიერული თვალსაზრისით.

რისკები და პრობლემები tea picking
უნდა ვაღიაროთ, რომ ყოველი ჩაის კრეფა ან ჩაის ხის მორთვა არის ჩაის ხის დაზიანება. ეს დაზიანება კონცენტრირებულია ორ ასპექტში:
პირველ რიგში, ის მკვეთრად ამცირებს ფოთლის ფართობს, კარგავს ჩაის ხეს ფოტოსინთეზური ორგანოების დიდ რაოდენობას, ასუსტებს ფოტოსინთეზურ შესაძლებლობებს, ხოლო ჩაის ხის ფიზიოლოგიური ფუნქცია გვიჩვენებს ხანმოკლე დაქვეითებას ან თუნდაც ამოწურვას.
მეორეც, ყოველ ჯერზე, როცა კრეფთ ან ჭრით, ჩაის ხის სხეულზე ბევრი ჭრილობა რჩება და ჩაის ხე აუცილებლად მოიხმარს დიდ ენერგიას ჭრილობის შეხორცებისა და მისი ფუნქციის აღსადგენად. არასწორი კრეფა არა მხოლოდ ვერ მიაღწევს „უფრო და მეტი კრეფის“ მიზანს, არამედ დააჩქარებს ჩაის ხის ფიზიოლოგიური ფუნქციის დაქვეითებას და გავლენას მოახდენს მთელი სასიცოცხლო ციკლის ხანგრძლივობაზეც კი.

XX