email

პუერ ჩაის ტემპერატურის დაფიქსირების უნარები

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიპუერ ჩაის ტემპერატურის დაფიქსირების უნარები

ცხელი პროდუქცია

ჩაის მექანიკური ამოღება

ჩაის მექანიკური ამოღება

2022-06-18 15:36:09

მექანიკური ჩაის კრეფა უნდა გამოიყენოს სწორი მეთოდი, რათა ჩაის ხე უკეთ გაიზარდოს. ამასთან, კრეფის შემდეგ ახალი ფოთლები სათანადოდ უნდა იყოს დაზღვეული და შენახული.

ჩაის კრეფის შენიშვნები

ჩაის კრეფის შენიშვნები

2022-06-18 15:29:27

ჩაის ფოთლების უკეთესი ზრდისთვის, ჩაის კრეფის პროცესში ყურადღება უნდა მიექცეს ჩაის დაკრეფის ტექნიკას და კრეფის მეთოდებს.

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

2022-06-11 17:39:36

ჩაის კრეფის სტანდარტი უნდა შეესაბამებოდეს დამუშავებული ჩაის სტანდარტს, ფოთლების შეკავებისა და მოსავლის პრობლემების გათვალისწინებით.

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

2022-06-11 17:04:57

ჩაის კრეფამ თავიდან უნდა აიცილოს მტაცებლური კრეფა, კრეფა ჩაის ფაქტობრივი მდგომარეობის მიხედვით და მაქსიმალურად დაიცვას ჩაი.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

პუერ ჩაის ტემპერატურის დაფიქსირების უნარები

2022-06-01 14:16:16

Pu-erh ჩაის დასრულება შეიძლება შეჯამდეს სამ სიტყვაში: სწრაფი, ერთგვაროვანი და მთლიანად.

"სწრაფი" გულისხმობს ფოთლის ტემპერატურის სწრაფად აწევას (ზოგადად 1-დან 2 წუთში) 85°C-მდე დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში, ვინაიდან 85°C არის კრიტიკული ტემპერატურა ფერმენტის ინაქტივაციისთვის.

„ერთგვაროვანი“ ნიშნავს, რომ ტემპერატურა მაქსიმალურად ერთგვაროვანია, ფიქსაცია კი ერთგვაროვანი.

"სულ" ნიშნავს ახალი ფოთლების საფუძვლიანად მოკვლას.

რაც შეეხება ჩაის აქტიურ ფერმენტებს, არსებობს ტემპერატურის ასეთი ნაკრები: როდესაც ტემპერატურა 35 °C-ს მიაღწევს, ფერმენტის კატალიზური ეფექტი გაორმაგდება ტემპერატურის ყოველი 10 °C მატებაზე; 52 °C ტემპერატურაზე პოლიფენოლ ოქსიდაზას აქტივობა ყველაზე მაღალია; 85 °C-ზე, ფერმენტის ინაქტივაცია.

ამიტომ ჩაის ფიქსაციის საუკეთესო საშუალებაა ტემპერატურის სწრაფად აწევა ისე, რომ ფოთლის ტემპერატურამ მიაღწიოს 85 °C-ს და tea fixing სრულდება მოკლე დროში, აქტიური ფერმენტები იღუპება რაც შეიძლება მალე, ხოლო Pu"er ჩაის დაბერების პოტენციალი შენარჩუნებულია მაქსიმალურად.

მაშ რა ხდება, როდესაც ტემპერატურა ძალიან მაღალი და ძალიან დაბალია?

თუ ტემპერატურა ძალიან მაღალია, ეს გამოიწვევს გლიკოზიდების უამრავ დაბზარვას, რაც ასევე შეამცირებს დაბერების პოტენციალს; თუ ტემპერატურა ძალიან დაბალია, არა მხოლოდ დაბალ დუღილის ბალახის არომატი არ აორთქლდება, არამედ გამოიწვევს წინასწარი დუღილის წარმოქმნას, რითაც ანადგურებს Pu-erh ჩაის დაბერების პოტენციალს.

ამიტომ, როდესაც ვამაგრებთ პუ-ერ ჩაის ახალ ფოთლებს, უმჯობესია ზუსტად ვაკონტროლოთ და დავაფიქსიროთ ფოთლის ტემპერატურა. ამ გზით წარმოებული Pu-erh ჩაის ხარისხი უფრო გარანტირებულია, განსაკუთრებით გვიან დაბერების პროცესში, გავლენა უფრო და უფრო დიდი იქნება.

XX