email

პუერ ჩაის ტემპერატურის დაფიქსირების უნარები

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიპუერ ჩაის ტემპერატურის დაფიქსირების უნარები

ცხელი პროდუქცია

შესავალი ავტომატური მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის ფხვნილის შეფუთვის მანქანაში

შესავალი ავტომატური მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის ფხვნილის შეფუთვის მანქანაში

2024-04-18 11:10:42

ავტომატური პატარა მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის ყავის პუდრის ფხვნილის შესაფუთი მანქანა არის უახლესი შესაფუთი ხსნარი, რომელიც შექმნილია მცირე მრგვალი ფორმის ფილტრის ჩაის, ყავის ნაჭრებისა და ფხვნილის შეფუთვის პროცესის გასამარტივებლად. ამ სტატიაში მოცემულია ამ ინოვაციური აპარატის მიმოხილვა, მისი მახასიათებლების, უპირატესობებისა და აპლიკაციების ჩათვლით.

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთის დალუქვის ავტომატური ყინულის საკონდიტრო ჩანთის შემავსებელი შეფუთვის მანქანის ევოლუცია და გამოყენება

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთის დალუქვის ავტომატური ყინულის საკონდიტრო ჩანთის შემავსებელი შეფუთვის მანქანის ევოლუცია და გამოყენება

2024-04-18 10:36:42

სარეცხი ფხვნილის ყავის ჩანთა დალუქვის ავტომატური ყინულის კანფეტის ტომრის შემავსებელი შეფუთვის მანქანამ განიცადა მნიშვნელოვანი განვითარება წლების განმავლობაში, რათა დააკმაყოფილოს მზარდი მოთხოვნა ეფექტური და ავტომატიზირებული შეფუთვის გადაწყვეტილებებზე.

პატარა ჩაის ყუთის შესაფუთი მანქანის ევოლუცია და სარგებელი

პატარა ჩაის ყუთის შესაფუთი მანქანის ევოლუცია და სარგებელი

2024-04-15 17:26:49

გაეცანით ისტორიას, გამოყენების მეთოდებს, გამოყენების სცენარებს და ავტორის შეფასებას ჩაის დალუქვის მცირე დანადგარების უპირატესობების შესახებ

მოკლე შესავალი შავი ჩაის სხვადასხვა ტიპებზე

მოკლე შესავალი შავი ჩაის სხვადასხვა ტიპებზე

2023-11-29 09:00:13

შავი ჩაი, რომელიც ასევე ცნობილია როგორც წითელი ჩაი ჩინეთში, არის პოპულარული სასმელი, რომელსაც მიირთმევენ მთელ მსოფლიოში. ეს სტატია მიზნად ისახავს მოკლე მიმოხილვას შავი ჩაის სხვადასხვა სახეობისა და მათი მახასიათებლების შესახებ.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

პუერ ჩაის ტემპერატურის დაფიქსირების უნარები

2022-06-01 14:16:16

Pu-erh ჩაის დასრულება შეიძლება შეჯამდეს სამ სიტყვაში: სწრაფი, ერთგვაროვანი და მთლიანად.

"სწრაფი" გულისხმობს ფოთლის ტემპერატურის სწრაფად აწევას (ზოგადად 1-დან 2 წუთში) 85°C-მდე დაახლოებით 3 წუთის განმავლობაში, ვინაიდან 85°C არის კრიტიკული ტემპერატურა ფერმენტის ინაქტივაციისთვის.

„ერთგვაროვანი“ ნიშნავს, რომ ტემპერატურა მაქსიმალურად ერთგვაროვანია, ფიქსაცია კი ერთგვაროვანი.

"სულ" ნიშნავს ახალი ფოთლების საფუძვლიანად მოკვლას.

რაც შეეხება ჩაის აქტიურ ფერმენტებს, არსებობს ტემპერატურის ასეთი ნაკრები: როდესაც ტემპერატურა 35 °C-ს მიაღწევს, ფერმენტის კატალიზური ეფექტი გაორმაგდება ტემპერატურის ყოველი 10 °C მატებაზე; 52 °C ტემპერატურაზე პოლიფენოლ ოქსიდაზას აქტივობა ყველაზე მაღალია; 85 °C-ზე, ფერმენტის ინაქტივაცია.

ამიტომ ჩაის ფიქსაციის საუკეთესო საშუალებაა ტემპერატურის სწრაფად აწევა ისე, რომ ფოთლის ტემპერატურამ მიაღწიოს 85 °C-ს და tea fixing სრულდება მოკლე დროში, აქტიური ფერმენტები იღუპება რაც შეიძლება მალე, ხოლო Pu"er ჩაის დაბერების პოტენციალი შენარჩუნებულია მაქსიმალურად.

მაშ რა ხდება, როდესაც ტემპერატურა ძალიან მაღალი და ძალიან დაბალია?

თუ ტემპერატურა ძალიან მაღალია, ეს გამოიწვევს გლიკოზიდების უამრავ დაბზარვას, რაც ასევე შეამცირებს დაბერების პოტენციალს; თუ ტემპერატურა ძალიან დაბალია, არა მხოლოდ დაბალ დუღილის ბალახის არომატი არ აორთქლდება, არამედ გამოიწვევს წინასწარი დუღილის წარმოქმნას, რითაც ანადგურებს Pu-erh ჩაის დაბერების პოტენციალს.

ამიტომ, როდესაც ვამაგრებთ პუ-ერ ჩაის ახალ ფოთლებს, უმჯობესია ზუსტად ვაკონტროლოთ და დავაფიქსიროთ ფოთლის ტემპერატურა. ამ გზით წარმოებული Pu-erh ჩაის ხარისხი უფრო გარანტირებულია, განსაკუთრებით გვიან დაბერების პროცესში, გავლენა უფრო და უფრო დიდი იქნება.