დამალული მექანიკური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის ჩაის ჭიქის მანქანა, როგორც ნახევრად ავტომატური დალუქვისა და შესაფუთი მანქანა, შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის შესაფუთად. ის ათავსებს ჩაის ფინჯნებს ფორმებზე დაჭერისთვის, ზუსტი, სწრაფი, მარტივი და მარტივი გამოსაყენებლად და შეუძლია საათში საშუალოდ 500 ფინჯნის წარმოება.
DL-4CD-35N Electric Tea Picker-ს აქვს ჭრის სიგანე 35 სმ და აღჭურვილია 18V 5.2Ah უსადენო ლითიუმის ბატარეით ექსპლუატაციის დროს მავთულის ჩარევის აღმოსაფხვრელად. სამუშაო დრო შეიძლება იყოს 8 საათამდე და მას შეუძლია ერთ საათში 150 კილოგრამი ახალი ჩაის ფოთლის დაკრეფა.
DL-6CY1-15 ძირითადად გამოიყენება ნამცხვრის ჩაის, აგურის ჩაის, შოკოლადის ტიპის ჩაის დასაწურავად, წნევის და დროის რეგულირება შესაძლებელია, ჰიდრავლიკური კონტროლის გამოყენებით, ჩაის ფორმირება უკეთესია. მანქანას აქვს 1 სამუშაო სადგური, 1 მუშაკს შეუძლია აპარატის ერთდროულად მუშაობა, 1 საათში შეუძლია 35 კგ ნამცხვრის ჩაის დაწურვა.
მთავარი ფუნქციაა აზოტის გაზის შეყვანა შიდა ვაკუუმის შემდეგ, რაც საშუალებას აძლევს ჩაის დუღილის ანაერობულ გარემოში, წარმოქმნას მეტი ამინომჟავა (GABA არის გამა ამინობუტერინის მჟავა). GABA არის ბუნებრივი ქიმიური ნივთიერება, რომელიც აღჭურვილია სრულად ავტომატური ვაკუუმური ამოტუმბვით, აზოტის ინექციით და ჩაის დუღილის ფუნქციებით. ამავდროულად, მას შეუძლია რეალურ დროში აჩვენოს გაზის წნევა, აზოტის სისუფთავე და ა.შ.
ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
ჩინეთში მწვანე ჩაის დამზადების ისტორია ტანგის დინასტიამდეა. ჩაის ნამცხვარი ნახსენები ლუ იუ "ჩაის კლასიკაში" ტანგის დინასტიაში, სინამდვილეში უძველესი ორთქლზე მომზადებული მწვანე ჩაია. მწვანე ჩაის დამუშავების ტექნოლოგიამ გაიარა ხანგრძლივი პროცესი მზეზე გაშრობიდან ფიქსაციამდე, შეწვასა და გაშრობამდე. , მაღალი ხარისხის ცნობილი ჩაის შესაქმნელად სხვადასხვა ფორმებით, როგორიცაა ფანტელები, ფხვნილი, ნემსები, წარბები, ლოკოკინები და მძივები.
Მათ შორის, needle-shaped green tea არის ზოგადი ტერმინი ჩაის ფოთლებისთვის, რომლებიც ნემსის მსგავსი გრძელი ფორმისაა. სხვადასხვა ნედლეულისა და დამუშავების ტექნიკის გამო, ამ ტიპის ჩაი შეიძლება დაიყოს კვირტის ფოთლის ტიპის ფიჭვის ნემსისებურ ჩაიდ, რომლებიც იყენებენ ერთ კვირტს, როგორც ნედლეულს და მუშავდება ძირითადი პროცესებით, როგორიცაა გახმობა, ფიქსაცია, გადახვევა, ფორმირება. და გაშრობა.
ფორმირების პროცესში, ზოლები განუწყვეტლივ იხეხება ნემსის ტიპის ჩაის ფორმირების აპარატით, რათა ჩაის ფოთლები იყოს მჭიდრო, მრგვალი, სწორი და გლუვი, და პეკო გამოდის. ამავდროულად, გასწორების პროცესში, ჩაის ფოთლებში წყლის შემცველობა გახურების ფუნქციით მცირდება მინიმუმამდე. ბოლოს ჩაის ფოთლებს აშრობენ გაშრობით.