ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
ცეილონის სიმაღლეების შავი ჩაი ყველაზე ცნობილია უო ჩაით, რომელიც შრი-ლანკის მთიანი რაიონის აღმოსავლეთ მხარეს არის წარმოებული და ერთ – ერთია მსოფლიოში ოთხი მთავარი შავი ჩაისგან. შრიის აღმოსავლეთი მხარე ლანკის მთიანი მთელი წლის განმავლობაში ღრუბლებით სავსეა. ზამთარში ჩრდილო – აღმოსავლეთის მუსონების აფეთქება უფრო მეტ ნალექებს იწვევს (შემდეგი წლის ნოემბრიდან თებერვლამდე), რაც არახელსაყრელია ჩაის პლანტაციის წარმოებისთვის. ამიტომ, ჩაის საუკეთესო ხარისხი მიიღება ივლისიდან სექტემბრამდე. დასავლეთის მხრიდან, სამხრეთ – დასავლეთის მუსონური წვიმის გავლენის გამო ზაფხულში (მაისი – აგვისტო), წარმოებულია თინგბულას ჩაი და ნუვარა ელიას ჩაი საუკეთესოდ მიიღება იანვრიდან მარტამდე.
ასამის შავი ჩაი მზადდება ასამის ხეობაში, ასამ ჰიმალაის მთისწინეთში, ინდოეთის ჩრდილო-აღმოსავლეთში. ადგილობრივი მზიანი ძლიერია და საჭიროა კიდევ ერთი ხის დარგვა, რათა ჩაის ხეები ზომიერად იყოს ჩრდილში; უხვი ნალექის გამო, ხელს უწყობს ტროპიკული ასამის ჩაის ხეების აყვავებას. საუკეთესო ხარისხის კრეფა ივნისიდან ივლისამდე, მაგრამ შემოდგომის ჩაი ოქტომბრიდან ნოემბრამდე უფრო სურნელოვანია. ასამ შავი ჩაი, ჩაის ფორმა არის თხელი და ბრტყელი, ხოლო ფერი მუქი ყავისფერია; წვნიანი არის მუქი წითელი და ოდნავ ყავისფერი, მსუბუქი ალაოს და ვარდის სურნელით და ძლიერი გემოთი.