email

როგორ არის უნიკალური სუნამო შავი ჩაის წარმოებული?

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიროგორ არის უნიკალური სუნამო შავი ჩაის წარმოებული?

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ არის უნიკალური სუნამო შავი ჩაის წარმოებული?

2021-07-29 15:52:16

შავი ჩაის დუღილის არსი ის არის, რომ ახალი ფოთლის უჯრედის ქსოვილის დაზიანება დაზიანებულია. უნდა იყოს ზუსტი, დაზარალებული ვაკუუმის მემბრანა დაზიანებულია. პოლიფენოლებს შეუძლიათ კონტაქტში ენდოგენური ოქსიდებით, რაც იწვევს პოლიფენოლების ფერმენტულ ოქსიდატურულ პოლიმერიზაციას. თეფოფინის, თერბინინის როლი და სხვა ფერადი ნივთიერებები. ამავდროულად, დაწყვილება აწარმოებს შეიცავს ნივთიერებების ქიმიურ რეაქციებს, რითაც ქმნის შავი ჩაის უნიკალური არომატის ნივთიერებებს. შავი ჩაის დუღილი არ არის მიკრობული ფერმენტაცია და არც მარტივი ქიმიური ოქსიდი, მაგრამ ეყრდნობა ენდოგენური ფერმენტების ფერმენტულ ჟანგვებს სუფთა ფოთლებში.

ფერმენტაცია არის შავი ჩაის მიღების ძირითადი პროცესი. გარეშე თეა დუღილი, შავი ჩაის ხარისხის მახასიათებლები არ შეიძლება ჩამოყალიბდეს. თუ დუღილი არანორმალურია, შავი ჩაის ხარისხი შემცირდება.

დუღილის პროცესში სხვადასხვა შიდა კომპონენტებმა განიცადეს ღრმა ცვლილებები, როგორიცაა პოლიფენოლების ოქსიდიტაცია, ქლოროფილის განადგურება, ცილებისა და ნახშირწყლების ჰიდროლიზი და არომატული ნივთიერებების ცვლილებები, რომელთა შორის ყველაზე მნიშვნელოვანი გავლენა მოახდინა შავი ჩაი პოლიფენოლების ოქსიდაციაა.

ჩაის შემცველი ნივთიერებები თანდათანობით გარდაიქმნება ფერმენტაციის პროცესში, რაც შავი ჩაის უნიკალური არომატი ეტაპობრივად გამოჩნდება.