email

როგორ მშრალი შავი ჩაი?

ცხელი პროდუქცია

ჩაის მექანიკური ამოღება

ჩაის მექანიკური ამოღება

2022-06-18 15:36:09

მექანიკური ჩაის კრეფა უნდა გამოიყენოს სწორი მეთოდი, რათა ჩაის ხე უკეთ გაიზარდოს. ამასთან, კრეფის შემდეგ ახალი ფოთლები სათანადოდ უნდა იყოს დაზღვეული და შენახული.

ჩაის კრეფის შენიშვნები

ჩაის კრეფის შენიშვნები

2022-06-18 15:29:27

ჩაის ფოთლების უკეთესი ზრდისთვის, ჩაის კრეფის პროცესში ყურადღება უნდა მიექცეს ჩაის დაკრეფის ტექნიკას და კრეფის მეთოდებს.

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

სტანდარტი ჩაის მოსავლისთვის

2022-06-11 17:39:36

ჩაის კრეფის სტანდარტი უნდა შეესაბამებოდეს დამუშავებული ჩაის სტანდარტს, ფოთლების შეკავებისა და მოსავლის პრობლემების გათვალისწინებით.

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

რისკები და პრობლემები ჩაის კრეფაში

2022-06-11 17:04:57

ჩაის კრეფამ თავიდან უნდა აიცილოს მტაცებლური კრეფა, კრეფა ჩაის ფაქტობრივი მდგომარეობის მიხედვით და მაქსიმალურად დაიცვას ჩაი.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ მშრალი შავი ჩაი?

2021-08-04 16:08:21

საშრობი არის ბოლო პროცესი შავი ჩაის წარმოებაში და მჭიდროდ არის დაკავშირებული ჩაის ხარისხთან. საშრობი პროცესი არა მარტო ხსნის ტენიანობას, აღწევს საკმარის სიმშრალეს და მოსახერხებელია გრძელვადიანი სასმელების შენახვისთვის, არამედ ხელს უწყობს შავი ჩაის უნიკალურ ფერის, არომატის, გემოვნებისა და ფორმის ფორმირებას წინა პროცესის საფუძველზე.

საშრობი ძირითადი თვისება არის ფოთლების ტენიანობის ორთქლი. ამჟამად გამოყენებული საშრობი ყველა განკუთვნილია ცხელი ჰაერით, როგორც საშუალო სითბოს გაცვლისთვის. ანუ ჰაერი ცეცხლი გაცხელებულია, შემდეგ კი ცხელი ჰაერი გადადის sieve tray სადაც სველი ჩაის ვრცელდება სითბოს სველი ჩაი, ისე, რომ ტენიანობის არის vaporized და დაკარგა. , სანამ ის აღწევს ფეხით მშრალი.

შემდეგ ოთხი ფაქტორი გავლენას ახდენს ჩაის საშრობი.

პირველი არის გაშრობის ტემპერატურა. როდესაც Maocha გამხმარი, ტემპერატურა ცხელი ჰაერში საშრობი უნდა მიაღწიოს 110 ~ 115 ℃, და შიდა ფოთლის ტემპერატურა ღუმელი უნდა მიაღწიოს დაახლოებით 75 ℃, რათა განადგურება ფერმენტის საქმიანობა და შეწყვიტოს დუღილის პროცესი ფარგლებში გარკვეული დროის განმავლობაში. მაგრამ საშრობი ტემპერატურა არ უნდა იყოს ძალიან მაღალი, წინააღმდეგ შემთხვევაში, მაღალი ტემპერატურა გამოიწვევს დიდი რაოდენობით არომატული ნივთიერებების, რის შედეგადაც მაღალი ცეცხლი ჩაი ან თუნდაც დამწვარი ჩაი. აქედან გამომდინარე, ინლექსის ჰაერის ტემპერატურა უნდა იყოს 85 ~ 90 ℃.

მეორე არის საჰაერო მოცულობა. საჰაერო მოცულობა დიდია, გათბობის ინტენსივობა დიდია და წყლის ორთქლის ამოღების უნარი ძლიერია. მას სწრაფად შეუძლია გაზარდოს ფოთლის ტემპერატურა და სწრაფად ინარჩუნებს ფერმენტის აქტივობას მოკლე დროში. მაგრამ ქარის სიჩქარე არ უნდა იყოს ძალიან სწრაფად.

მაშინ არსებობს საშრობი დრო. მშრალი დროის ხანგრძლივობა უკავშირდება ტემპერატურის, საჰაერო მოცულობის, ფერმენტირებული ფოთლების ტემპერატურის, ტენიანობის შემცველობას და ფოთლების სისქეს, და უნდა იყოს მორგებული ფაქტობრივი პირობების შესაბამისად.

ბოლო არის გავრცელების ფოთლის სისქე. ზოგადად, უმჯობესია განზავდეს.

საშრობი ძირითადი ზემოქმედების ფაქტორების შემუშავება შესაძლებელია შავი ჩაის საშრობი სრულად და შავი ჩაის უნიკალურ თვისებებზე.