email

ცხელი პროდუქცია

თეთრი ჩაის საშრობი

თეთრი ჩაის საშრობი

2022-01-19 14:49:19

ჩაის გაშრობის პროცესი საბოლოოდ ჩაის დამუშავების ეტაპია. თეთრი ჩაის გასაშრობად საუკეთესო ხერხის არჩევა გააუმჯობესებს თეთრი ჩაის ხარისხს.

თეთრი ჩაი გახმება

თეთრი ჩაი გახმება

2022-01-19 14:31:14

ჩაის გაფუჭება არის ძალიან მნიშვნელოვანი პროცესი თეთრი ჩაის წარმოებაში. ფაქტობრივი სიტუაციიდან გამომდინარე, შეიძლება გამოყენებულ იქნას გახმობის სხვადასხვა მეთოდი.

პუერ ჩაის ფიქსაცია

პუერ ჩაის ფიქსაცია

2022-01-11 15:17:23

უნივერსალური ჩაის ფიქსაციის ჭურჭლის ხანგრძლივმა მაღალტემპერატურულ ფიქსაციას შეუძლია გამოავლინოს Pu'er ჩაის არომატი და გამოყოს სურნელოვანი არომატი.

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

ჩაის ბაღის მართვა გაზაფხულის ჩაის წინ

2022-01-11 14:33:29

გამოიყენეთ ჩაის ბაღის მართვის ზომები, ჩაის ხის გასხვლა და ა.შ. ჩაის ბაღის მართვის მანქანები, განაყოფიერება და ა.შ. ჩაის ხეების ზრდისა და გაზაფხულის ჩაის ხარისხის გასაუმჯობესებლად.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ მშრალი შავი ჩაი?

2021-08-04 16:08:21

საშრობი არის ბოლო პროცესი შავი ჩაის წარმოებაში და მჭიდროდ არის დაკავშირებული ჩაის ხარისხთან. საშრობი პროცესი არა მარტო ხსნის ტენიანობას, აღწევს საკმარის სიმშრალეს და მოსახერხებელია გრძელვადიანი სასმელების შენახვისთვის, არამედ ხელს უწყობს შავი ჩაის უნიკალურ ფერის, არომატის, გემოვნებისა და ფორმის ფორმირებას წინა პროცესის საფუძველზე.

საშრობი ძირითადი თვისება არის ფოთლების ტენიანობის ორთქლი. ამჟამად გამოყენებული საშრობი ყველა განკუთვნილია ცხელი ჰაერით, როგორც საშუალო სითბოს გაცვლისთვის. ანუ ჰაერი ცეცხლი გაცხელებულია, შემდეგ კი ცხელი ჰაერი გადადის sieve tray სადაც სველი ჩაის ვრცელდება სითბოს სველი ჩაი, ისე, რომ ტენიანობის არის vaporized და დაკარგა. , სანამ ის აღწევს ფეხით მშრალი.

შემდეგ ოთხი ფაქტორი გავლენას ახდენს ჩაის საშრობი.

პირველი არის გაშრობის ტემპერატურა. როდესაც Maocha გამხმარი, ტემპერატურა ცხელი ჰაერში საშრობი უნდა მიაღწიოს 110 ~ 115 ℃, და შიდა ფოთლის ტემპერატურა ღუმელი უნდა მიაღწიოს დაახლოებით 75 ℃, რათა განადგურება ფერმენტის საქმიანობა და შეწყვიტოს დუღილის პროცესი ფარგლებში გარკვეული დროის განმავლობაში. მაგრამ საშრობი ტემპერატურა არ უნდა იყოს ძალიან მაღალი, წინააღმდეგ შემთხვევაში, მაღალი ტემპერატურა გამოიწვევს დიდი რაოდენობით არომატული ნივთიერებების, რის შედეგადაც მაღალი ცეცხლი ჩაი ან თუნდაც დამწვარი ჩაი. აქედან გამომდინარე, ინლექსის ჰაერის ტემპერატურა უნდა იყოს 85 ~ 90 ℃.

მეორე არის საჰაერო მოცულობა. საჰაერო მოცულობა დიდია, გათბობის ინტენსივობა დიდია და წყლის ორთქლის ამოღების უნარი ძლიერია. მას სწრაფად შეუძლია გაზარდოს ფოთლის ტემპერატურა და სწრაფად ინარჩუნებს ფერმენტის აქტივობას მოკლე დროში. მაგრამ ქარის სიჩქარე არ უნდა იყოს ძალიან სწრაფად.

მაშინ არსებობს საშრობი დრო. მშრალი დროის ხანგრძლივობა უკავშირდება ტემპერატურის, საჰაერო მოცულობის, ფერმენტირებული ფოთლების ტემპერატურის, ტენიანობის შემცველობას და ფოთლების სისქეს, და უნდა იყოს მორგებული ფაქტობრივი პირობების შესაბამისად.

ბოლო არის გავრცელების ფოთლის სისქე. ზოგადად, უმჯობესია განზავდეს.

საშრობი ძირითადი ზემოქმედების ფაქტორების შემუშავება შესაძლებელია შავი ჩაის საშრობი სრულად და შავი ჩაის უნიკალურ თვისებებზე.