email

შავი ჩაის მჟავიანობის ერთ-ერთი ფაქტორი: ჩაის შენახვა

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიშავი ჩაის მჟავიანობის ერთ-ერთი ფაქტორი: ჩაის შენახვა

ცხელი პროდუქცია

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების სხვადასხვა მოდელების შედარება

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების სხვადასხვა მოდელების შედარება

2024-09-28 11:14:14

გაანალიზეთ და შეადარეთ ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი აპარატების სხვადასხვა მოდელები, რათა დაგეხმაროთ ინფორმირებული გადაწყვეტილების მიღებაში.

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების მაგია: ჩაის სიახლის შენარჩუნება

ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების მაგია: ჩაის სიახლის შენარჩუნება

2024-09-28 10:47:41

გამოიკვლიეთ ვაკუუმური ჩაის შესაფუთი მანქანების სასწაულები და როგორ თამაშობენ ისინი გადამწყვეტ როლს ჩაის სიახლის შენარჩუნებაში.

ელექტრო საცხობი გალიის გახსნა ბამბუკის კალათით ჩაის არომატის გასაუმჯობესებლად

ელექტრო საცხობი გალიის გახსნა ბამბუკის კალათით ჩაის არომატის გასაუმჯობესებლად

2024-09-27 18:15:21

აღმოაჩინეთ ბამბუკის კალათით ელექტრო საცხობი გალიის მუშაობის პრინციპი, გამოყენების მეთოდი და სიფრთხილის ზომები ჩაის არომატის გასაძლიერებლად.

როგორ ავირჩიოთ ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლელი

როგორ ავირჩიოთ ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლელი

2024-09-04 13:49:04

ეს სტატია გვაწვდის ინსტრუქციას ბენზინის ძრავის ჩაის მოსავლის არჩევის შესახებ ისეთი ფაქტორების გათვალისწინებით, როგორიცაა საველე პირობები, შესრულების საჭიროებები, ხარისხი და გამძლეობა, ექსპლუატაციისა და მოვლის სიმარტივე და ღირებულება.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

შავი ჩაის მჟავიანობის ერთ-ერთი ფაქტორი: ჩაის შენახვა

2022-03-05 14:03:27

როგორც ყველამ ვიცით, ჩაის ფოთლების გემო შენახვის შემდეგ უფრო სტაბილური იქნება, ხოლო ჩაის სურნელი და ჩაის გემო უფრო შესანიშნავი. როგორც დღეს შავ ჩაის ვუწოდებთ, ის მთლიანად ფერმენტირებული ჩაის კატეგორიას განეკუთვნება და ჩაის სუპის არომატი უკეთესია დალევამდე ექვსი თვის შენახვის შემდეგ.

მიუხედავად იმისა, რომ შავი ჩაი არ არის ისეთი ჩაი, რომელიც შეიძლება დიდხანს გაგრძელდეს თეთრ ჩაის და პუერ ჩაის შედარებით, შავი ჩაის შენახვის პროცესი უფრო ფრთხილად უნდა იყოს. შავი ჩაის შენახვის პროცესში აუცილებლად შეინახეთ ის ადგილიდან წყლის ორთქლითა და თავისებური სუნით.

თუ ის შემთხვევით დაბინძურებულია წყლის ორთქლით, ჩაი შთანთქავს წყალს და გახდება ნესტიანი, შემდეგ კი მოხდება „მეორადი დუღილი“, წარმოქმნის სუნის კომპონენტებს, როგორიცაა ძმარმჟავა და პროპიონის მჟავა, რაც საბოლოოდ გამოიწვევს ჩაის მჟავე გემოს. ამიტომ ხშირად გვესმის, რომ ჩაის მეგობრები ამბობენ, რომ რამდენიმე წლის განმავლობაში შენახულ შავ ჩაის ხელახლა მოდუღებისას მკაფიოდ მჟავე გემო ექნება, რაც არასწორი შენახვის შედეგია.

შავი ჩაი არ ჰგავს Pu-erh ჩაის, რომელიც არის პოსტფერმენტირებული ჩაი. მაშინაც კი, თუ ის ექვემდებარება გარკვეულ ტენიანობას შენახვის დროს, რამდენადაც იგი ჩაის შენახვისა და ტრანსფორმაციის გონივრულ დიაპაზონშია, ეს არ არის დიდი პრობლემა. სხვადასხვა ჯიშის ჩაის ფოთლებს განსხვავებული თვისებები აქვთ.

ამიტომ, შავი ჩაის გონივრულ შენახვამ შეიძლება თავიდან აიცილოს შავი ჩაის სუპის მჟავე გემო მოდუღების შემდეგ. შეინარჩუნეთ შავი ჩაის არომატი