email

შავი ჩაის მჟავიანობის ერთ-ერთი ფაქტორი: ჩაის შენახვა

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიშავი ჩაის მჟავიანობის ერთ-ერთი ფაქტორი: ჩაის შენახვა

ცხელი პროდუქცია

როგორ მზადდება Dragon Ball Tea?2

როგორ მზადდება Dragon Ball Tea?2

2022-05-14 19:00:46

მრგვალი ტიპის ჩაის ბურთის დამზადებამდე, ნედლი ჩაის დამუშავება ჯერ კიდევ საჭიროა ჩაის გამხმარი მანქანით, ჩაის ფიქსაციის აპარატით, ჩაის როლიკებით და ჩაის საშრობით. შემდეგ ჩამოყალიბება დრაკონის ტე ბურთის ფორმირების აპარატით.

როგორ მზადდება Dragon Ball ჩაი?

როგორ მზადდება Dragon Ball ჩაი?

2022-05-14 17:47:32

დარგონის ჩაის ჩამოყალიბებამდე, უმი ჩაის ჯერ კიდევ საჭიროა ჩაის გახმობა, ჩაის ფიქსაცია, ჩაის გადახვევა და ჩაის გაშრობა.

გაზაფხულის ჩაის ბაღის მენეჯმენტი

გაზაფხულის ჩაის ბაღის მენეჯმენტი

2022-04-30 16:44:03

ჩაის ბაღის მენეჯმენტში კარგი სამუშაოს შესრულებამ შეიძლება გაზაფხულის ჩაის ღირებულება უფრო გააძლიეროს.

შავი ჩაის დუღილის დრო

შავი ჩაის დუღილის დრო

2022-04-29 15:35:56

შავი ჩაის ფერმენტაციას აქვს ტრადიციული დუღილი და მანქანური დუღილი, ხოლო მანქანური დუღილი გახდება შავი ჩაის დუღილის ტენდენცია.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.

თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

შავი ჩაის მჟავიანობის ერთ-ერთი ფაქტორი: ჩაის შენახვა

2022-03-05 14:03:27

როგორც ყველამ ვიცით, ჩაის ფოთლების გემო შენახვის შემდეგ უფრო სტაბილური იქნება, ხოლო ჩაის სურნელი და ჩაის გემო უფრო შესანიშნავი. როგორც დღეს შავ ჩაის ვუწოდებთ, ის მთლიანად ფერმენტირებული ჩაის კატეგორიას განეკუთვნება და ჩაის სუპის არომატი უკეთესია დალევამდე ექვსი თვის შენახვის შემდეგ.

მიუხედავად იმისა, რომ შავი ჩაი არ არის ისეთი ჩაი, რომელიც შეიძლება დიდხანს გაგრძელდეს თეთრ ჩაის და პუერ ჩაის შედარებით, შავი ჩაის შენახვის პროცესი უფრო ფრთხილად უნდა იყოს. შავი ჩაის შენახვის პროცესში აუცილებლად შეინახეთ ის ადგილიდან წყლის ორთქლითა და თავისებური სუნით.

თუ ის შემთხვევით დაბინძურებულია წყლის ორთქლით, ჩაი შთანთქავს წყალს და გახდება ნესტიანი, შემდეგ კი მოხდება „მეორადი დუღილი“, წარმოქმნის სუნის კომპონენტებს, როგორიცაა ძმარმჟავა და პროპიონის მჟავა, რაც საბოლოოდ გამოიწვევს ჩაის მჟავე გემოს. ამიტომ ხშირად გვესმის, რომ ჩაის მეგობრები ამბობენ, რომ რამდენიმე წლის განმავლობაში შენახულ შავ ჩაის ხელახლა მოდუღებისას მკაფიოდ მჟავე გემო ექნება, რაც არასწორი შენახვის შედეგია.

შავი ჩაი არ ჰგავს Pu-erh ჩაის, რომელიც არის პოსტფერმენტირებული ჩაი. მაშინაც კი, თუ ის ექვემდებარება გარკვეულ ტენიანობას შენახვის დროს, რამდენადაც იგი ჩაის შენახვისა და ტრანსფორმაციის გონივრულ დიაპაზონშია, ეს არ არის დიდი პრობლემა. სხვადასხვა ჯიშის ჩაის ფოთლებს განსხვავებული თვისებები აქვთ.

ამიტომ, შავი ჩაის გონივრულ შენახვამ შეიძლება თავიდან აიცილოს შავი ჩაის სუპის მჟავე გემო მოდუღების შემდეგ. შეინარჩუნეთ შავი ჩაის არომატი