email

სუფთა უძველესი ხის შავი ჩაის დამუშავების ტექნოლოგია

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებისუფთა უძველესი ხის შავი ჩაის დამუშავების ტექნოლოგია

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

სუფთა უძველესი ხის შავი ჩაის დამუშავების ტექნოლოგია

2022-04-08 16:04:56

(1) კრეფა

კრეფა არის ახალგაზრდა ყუნწის შუა ფოთლებს შორის საჩვენებელი თითით და ცერით დაჭერით და ორი თითის ელასტიურობით ჩაის ფოთლების მოსაჭრელად.

(2) გახმობა

მოკრეფილი უძველესი ხეების ახალ ფოთლებს ათავსებენ მზეზე, ან ცხელ ჰაერს იყენებენ ახალი ფოთლების ტენის ზომიერად აორთქლებისთვის, რათა შემცირდეს უჯრედების ტენიანობა, შეამციროს მათი აქტივობა და ამოიღოს ნახევრად გამტარიანობა. უჯრედის მემბრანა, რათა ფოთლები იყოს რბილი, პლასტიკური და ადვილად ფორმირებადი. თუ კარგი ამინდია, გახმობა შეიძლება გაკეთდეს როგორც შიდა, ასევე გარეთ, გამხმარი თაროებით; თუ მოსავლიანობა დიდია და ვენტილაცია არ არის კარგი, ჩაის გამხმარი მანქანა შეიძლება გამოყენებულ იქნას სწრაფი ხმობისთვის.

(3) ზელვა

ჩაასხით მასში გამხმარი ჩაის ფოთლები tea rolling machine, გააბრტყელეთ ისინი და ჩამოაყალიბეთ კულულები. დაწნეხვის გამო წვენის ნაწილი იწურება და ეწებება ზედაპირს, ისე რომ ადვილად იხსნება ხარშვისას. ჩაის წვნიანში, სხვადასხვა ჩაის აქვს სხვადასხვა ხარისხის მოხვევა.

(4) დუღილი

ჩაის ფერის, არომატისა და გემოს ხარისხის განსაზღვრის გასაღები. დუღილი იწყება გორვადან. გორგოლაჭის ზეწოლის გამო ზიანდება ფოთლის უჯრედები, პროოქსიდაციისას ზიანდება პოლიფენოლური ყალიბები, აჩქარებულია პოლიმერიზაცია და იწყება დუღილი. The black tea fermentation machine გამოიყენება დუღილისთვის, ხოლო სამანქანო დუღილის ტემპერატურა, ტენიანობა და დრო შეიძლება დარეგულირდეს ჩაის ფოთლების მდგომარეობის მიხედვით, საკმარისი დუღილის მისაღწევად.

(5) გაშრობა

გაშრობა არის საშრობი საშრობის გამოყენება, რათა გაშრეს და დაატრიალოთ იგი ცხელი ჰაერით, რათა წყლის შემცველობა 4%-ზე ნაკლები იყოს, რაც ხელს უწყობს შენახვის, ტრანსპორტირებისა და გაყიდვისთვის, როგორც წესი, შიდა და გარე საშრობი თანმიმდევრული იყოს;

პირველი ეტაპი: წყლის აორთქლება, ნაოჭების გამაძლიერებელი ეფექტის თავიდან აცილება, წყლის სწრაფად დაკარგვა და წყლის შემცველობის შემცირება დაახლოებით 60%-დან დაახლოებით 47%-მდე, რაც ხელს უწყობს უცხო სუნის მოცილებას, ტემპერატურის გაზრდას და ვენტილაციის გაზრდას.

მეორე ეტაპი: ფორმირება (მორევა), წყლის შემცველობა მცირდება დაახლოებით 18%-მდე.

მესამე ეტაპი: ფეხი მშრალია, წყლის შემცველობა დაახლოებით 5%.