email

განსხვავება შავ ჩაის და პუერ ჩაის შორის - სხვადასხვა წარმოების პროცესები

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიგანსხვავება შავ ჩაის და პუერ ჩაის შორის - სხვადასხვა წარმოების პროცესები

ცხელი პროდუქცია

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

2022-09-22 18:15:48

თანამედროვე დაწნეხილი ნამცხვარი მხარს უჭერს მეცნიერებას, რაც ადასტურებს, რომ დაწნეხილ ნამცხვარს უფრო მეტი უპირატესობა აქვს, ვიდრე ფხვიერ ჩაის ტრანსფორმაციის პროცესში.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

2022-09-22 18:08:30

ისტორიის შერჩევამ წარმოადგინა Pu'er ჩაის ნამცხვრები, მაგრამ Pu'er ჩაის უნიკალური ფორმა დღემდე შენარჩუნებულია მისი უნიკალური ჩაის არომატის გამო.

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი?

2022-09-09 15:31:27

სათანადო გაშრობამ შეიძლება სრულად ასახოს Wuyi როკის ჩაის არომატი საბოლოო ეტაპზე, აქ არის მეტი ინფორმაცია გაშრობის შესახებ.

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი? 1

როგორ დავამუშავოთ ვუი როკის ჩაი? 1

2022-09-09 15:24:25

გახმობა და მწვანე რყევა არის Wuyi როკ ჩაის წარმოების ძირითადი საფეხურები. მიესალმეთ თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

განსხვავება შავ ჩაის და პუერ ჩაის შორის - სხვადასხვა წარმოების პროცესები

2022-03-19 17:10:46

Pu'er-ის წარმოების პროცესი: კრეფა, გავრცელება , ფიქსაცია, გადახვევა, გაშრობა

შავი ჩაის წარმოების პროცესი: კრეფა, გახმობა, გადახვევა, დუღილი, გაშრობა

პროცესის შედარების გზით, ჩვენ შეგვიძლია ყველაზე ინტუიციურად დავინახოთ, რომ ყველაზე დიდი განსხვავება შავ ჩაისა და პუ-ერჰ ჩაის შორის არის დამაგრების, გაშრობის, დუღილისა და გაშრობის ოთხი რგოლი (გავრცელება გახმობის გზაა).

ფიქსაციის დამუშავება

Pu-erh ჩაი არის შემდგომი ფერმენტირებული ჩაი, რომელიც საჭიროებს ფიქსაციას ფერმენტების აქტივობის დასათრგუნად, რათა თავიდან იქნას აცილებული Pu-erh ჩაის სწრაფი დაჟანგვა და ფერმენტაცია ფერმენტების ბიოჟანგვის ქვეშ, რათა შემდგომში შენახვის ღირებულება Pu-erh ჩაი მცირდება ან თუნდაც იკარგება.

შავი ჩაი არის სრულად ფერმენტირებული ჩაი, რომელიც მოითხოვს ჩაის ფოთლებში აქტიური ფერმენტების მონაწილეობას სრული დუღილის დასასრულებლად. თუ ამის გაკეთება fixation processფერმენტის აქტივობა დაიკარგება და დუღილის პროცესი შეფერხდება და ძნელი შესასრულებელიც კი, ამიტომ ჩაის ფიქსაციას ვერ გააკეთებს.

საშრობი დამუშავება

შავი ჩაი უნდა იყოს მოხალული, რათა გაიზარდოს მისი არომატი.

Pu-erh ჩაის გაშრობა შეამცირებს მის შემდგომ ტრანსფორმაციის სივრცეს. ეს იმიტომ ხდება, რომ როდესაც პუ-ერ ჩაი ფიქსაციას ახდენს, ის მხოლოდ აფერხებს, ვიდრე ანადგურებს ჩაის ფერმენტების აქტივობას. გაშრობის შემთხვევაში ფერმენტების აქტივობა განადგურდება და პუ-ერ ჩაის ზოგიერთი აქტიური ორგანული ნივთიერება დაკარგავს თავის აქტივობას გამოცხობის დროს, რაც გამოიწვევს ნაკლებ აქტივობას. ფერმენტების და აქტიური ორგანული ნივთიერებების გვიანი ტრანსფორმაციის სივრცე ბუნებრივად მცირდება.

ფერმენტაციის დამუშავება

შავი ჩაი უნდა იყოს ფერმენტირებული, როგორც პროცესის რგოლი, რათა სრულად გაააქტიუროს მისი შინაარსი.

თუ Pu-erh ჩაი ფერმენტირებულია, ის შეამცირებს მის შემდგომ დაბერების ადგილს და შეამცირებს შენახვის ღირებულებას.