დამალული მექანიკური ელექტრო ფილტრის ქაღალდის ჩაის ჭიქის მანქანა, როგორც ნახევრად ავტომატური დალუქვისა და შესაფუთი მანქანა, შესაფერისია სხვადასხვა სახის ჩაის შესაფუთად. ის ათავსებს ჩაის ფინჯნებს ფორმებზე დაჭერისთვის, ზუსტი, სწრაფი, მარტივი და მარტივი გამოსაყენებლად და შეუძლია საათში საშუალოდ 500 ფინჯნის წარმოება.
DL-4CD-35N Electric Tea Picker-ს აქვს ჭრის სიგანე 35 სმ და აღჭურვილია 18V 5.2Ah უსადენო ლითიუმის ბატარეით ექსპლუატაციის დროს მავთულის ჩარევის აღმოსაფხვრელად. სამუშაო დრო შეიძლება იყოს 8 საათამდე და მას შეუძლია ერთ საათში 150 კილოგრამი ახალი ჩაის ფოთლის დაკრეფა.
DL-6CY1-15 ძირითადად გამოიყენება ნამცხვრის ჩაის, აგურის ჩაის, შოკოლადის ტიპის ჩაის დასაწურავად, წნევის და დროის რეგულირება შესაძლებელია, ჰიდრავლიკური კონტროლის გამოყენებით, ჩაის ფორმირება უკეთესია. მანქანას აქვს 1 სამუშაო სადგური, 1 მუშაკს შეუძლია აპარატის ერთდროულად მუშაობა, 1 საათში შეუძლია 35 კგ ნამცხვრის ჩაის დაწურვა.
მთავარი ფუნქციაა აზოტის გაზის შეყვანა შიდა ვაკუუმის შემდეგ, რაც საშუალებას აძლევს ჩაის დუღილის ანაერობულ გარემოში, წარმოქმნას მეტი ამინომჟავა (GABA არის გამა ამინობუტერინის მჟავა). GABA არის ბუნებრივი ქიმიური ნივთიერება, რომელიც აღჭურვილია სრულად ავტომატური ვაკუუმური ამოტუმბვით, აზოტის ინექციით და ჩაის დუღილის ფუნქციებით. ამავდროულად, მას შეუძლია რეალურ დროში აჩვენოს გაზის წნევა, აზოტის სისუფთავე და ა.შ.
ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
მაღალი ხარისხის მწვანე ჩაი აქვს იგივე გამოჩენა მოთხოვნები. ყველა მოითხოვს ზოლების გამოჩენა მჭიდრო, სწორი, მაშინაც კი, მკვეთრი ნერგების, არ გატეხილი, მწვანე ფერის, შეესაბამება ჰარმონიაში, და კარგი სიწმინდე; შიდა ხარისხი მოითხოვს გრძელვადიან სუნამოს, სასურველია მწიფე წაბლის სუნის, ნათელი წვნიანი, ნათელი ყვითელი და მწვანე; გასინჯოთ მდიდარი და გამაგრილებელი, თავიდან აცილების მწარე და astringent გემო; ქვედა ფოთოლი არის ნათელი და მწვანე, თავიდან აცილების წითელი ფუძეთა, წითელი ფოთლები, დამწვარი ლაქები, მწვანე და stuffy ყვითელი ფოთლები.
მომხმარებელთა ყოველთვის ჰქონდა მკაცრი მოთხოვნები მწვანე ჩაის გამოჩენაზე, ვიდრე სხვა ჩაი, არა მხოლოდ ესთეტიკის, არამედ სისრულისთვის. აქედან გამომდინარე, ფორმა მწვანე ჩაის ეკონომიკური ღირებულების ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი ფაქტორია. მას შემდეგ, რაც მანქანა გამოიყენება წარმოების, თუ ეს არ არის დაცული სწორად, მოკლე დარღვევის მაჩვენებელი გაიზრდება, რაც გავლენას მოახდენს გადამამუშავებელი კურსით. აქედან გამომდინარე, ლამაზი გარეგნობა და გატეხილი განაკვეთის შემცირება ასევე არის მწვანე ჩაის ხარისხის გაუმჯობესების ერთ-ერთი ასპექტი.
ნივთიერებების შინაარსი, რომელიც გავლენას ახდენს ჩაის, როგორიცაა ცელულოზა, ჰემიელულოზა, ლიგინი და ა.შ., ძირითადად, არ შეიცვლება თავდაპირველი წარმოების დროს და მათი შინაარსი განისაზღვრება ახალი ფოთლების ნედლეულის ასაკისა და სინაზის მიხედვით. Pectin არის წებოვანი, ეს ხდება უფრო ბლანტი, როდესაც მწვავე, და ხდება ნაკლებად ბლანტი, როდესაც ცივი. მწვანე ჩაის თავდაპირველი გათბობის პროცესში პექტინმა გარკვეული როლი ჩაის გარე ფორმის აფიქსირებაში ითამაშა. გარდა ამისა, წყლის შემცველობის ოდენობა უფრო დიდ გავლენას ახდენს ჩაის ფორმაზე. თუ წყლის შინაარსი ძალიან მაღალია, ეს არ არის ადვილი, რათა დააფიქსიროს ფორმა; თუ წყლის შინაარსი ძალიან დაბალია, ფოთლის ხარისხი არის crisp და ადვილად შესვენება.