ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
კარგი ფინჯანი ჩაის დაბადება კრეფით იწყება.
როგორც ამბობენ, "მარტის დღე, ბავშვის სახე".
გაზაფხულის ჩაის კრეფის სეზონი ხშირად წვიმიანია, რაც საგაზაფხულო ჩაის კრეფას უხერხულობას უქმნის.
დახრილ ქარსა და წვიმაში ჩაის ბევრი ფერმერი კვლავ შრომისმოყვარეობს ჩაის ბაღში.
როგორ გავუმკლავდეთ ამ დაკრეფილ ახალ ჩაის ფოთლებს?
როგორც ყველამ ვიცით, tea leaf picking ტექნიკური სამუშაოა და უნარები, კონცენტრაცია და მოთმინება შეუცვლელია. წვიმიანი დღეები უდავოდ გახდის თავდაპირველ ციცაბო მთის გზას უფრო მოლიპულს და ჩაის ბაღის ნიადაგს უფრო ტალახიანს. კონცენტრაციის შენარჩუნების გარდა, ჩაის მკრეფებმა ყურადღება უნდა მიაქციონ ფეხების უსაფრთხოებას, რაც სირთულეებს და უხერხულობას უქმნის ახალი ფოთლის კრეფას.
წვიმიან დღეებში მოკრეფილ ახალ ფოთლებს „წვიმის წყლის ფოთოლს“ უწოდებენ, ხოლო სუფთა ფოთლებში წყლის შემცველობის ზრდამ პრაქტიკულად გაზარდა ჩაის მკრეფების დატვირთვა ჩაის ფოთლების ტრანსპორტირებისთვის. გარდა ამისა, წვიმის წყლის ფოთლების მაღალი ტენიანობა გაზრდის შემდგომ შეწვის სირთულეს. ამიტომ, ზოგადად არ არის რეკომენდებული წვიმის ახალი ჩაის ფოთლების მოკრეფა.
მართალია წვიმის წყლის ფოთოლი შრომატევადი და შრომატევადია, მზა ჩაის ხარისხი არ არის სტაბილური, მაგრამ საგაზაფხულო ჩაი დღითიდღე სხვანაირად იზრდება. თუ დროულად არ იქნა მოკრეფილი, კრეფის ოპტიმალური პერიოდის გასვლის შემდეგ, ეს არა მარტო ჩაის წარმოებაზე აისახება, არამედ კარგ ფასშიც ვერ გაყიდის. წარმოების მხრივ ზარალი კიდევ უფრო დიდია. წვიმის წყლის ფოთლებისთვის, რომლებიც დაკრეფილია, ზოგადად, ჩაის ტენიანობა შეიძლება შემცირდეს ახალი ჩაის ფოთლის გავრცელების დროის გაგრძელებით. ახალი ჩაის ზედაპირზე ჭარბი წყალი შეიძლება ბუნებრივად აორთქლდეს მისი გავრცელებით, მაგრამ აუცილებელია ახალი ჩაის თხლად გავრცელება, რათა წვიმის წყლის ახალი ჩაის ფოთოლი თანაბრად დატენიანდეს, რათა თავიდან იქნას აცილებული ჩაის ფოთლები. წებოვანა და ტემპერატურა ძალიან მაღალია, რომ წარმოქმნას ჭუჭყიანი სუნი.