email

რატომ პუერ ნედლი ჩაის მწვანე ბალახის არომატი?

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებირატომ პუერ ნედლი ჩაის მწვანე ბალახის არომატი?

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

რატომ პუერ ნედლი ჩაის მწვანე ბალახის არომატი?

2022-06-01 11:30:56

ახლახან მოკრეფილ ახალ ფოთლებს აშკარა მწვანე ბალახის გაზი აქვს. ამ მწვანე ბალახის გაზს აქვს პროფესიული ტერმინი, რომელსაც ეწოდება მწვანე ფოთლის ალკოჰოლი. მწვანე ფოთლის ალკოჰოლს აქვს ძალიან აშკარა თვისება: დაბალი დუღილის წერტილი.
როდესაც მწვანე ფოთლები ფიქსირდება, მწვანე ფოთლის სპირტის უმეტესი ნაწილი ტემპერატურის მატებასთან ერთად აორთქლდება და მისი მცირე ნაწილი გაივლის იზომერიზაციას და გახდება სურნელოვანი არომატული ნივთიერება.
მაშასადამე, Pu'er ნედლეულ ჩაის აქვს მძიმე მწვანე ბალახის არომატი, რაც ნიშნავს, რომ მწვანე ფოთლის ალკოჰოლი მთლიანად არ აორთქლდება, როდესაც ის მწვანეა და ის რჩება ჩაის ფოთლებში, რის შედეგადაც მიიღება ძლიერი მწვანე ბალახის არომატი.
ასე რომ, მწვანე ფოთლის სპირტი მთლიანად არ არის გაცხელებული, რა არის მიზეზი? პასუხი არის ის, რომ ახალი ფოთლები არ იყო ჩაის საფუძვლიანად ფიქსაცია, როდესაც ისინი მწვანე იყო.
ეს გულისხმობს ახალი ფოთლების მეთოდს და ტემპერატურას. თუ ტემპერატურა არ არის საკმარისი, ბუნებრივია, ვერ შეძლებს მის სრულ ფიქსაციას და ფიქსაციას; თუ დამაგრების დრო არასაკმარისია, მოხარშული და ჩაის სრულყოფილად ფიქსაცია ვერ მოხერხდება.
ბევრ წინა სტატიაში ჩვენ განვმარტეთ. Pu-erh ჩაის გამწვანების დაფიქსირების გასაღები არის ფოთლის ტემპერატურის სწრაფად გაზრდა აქტიური ფერმენტის პასივაციის კრიტიკულ ტემპერატურამდე 85°C 1-დან 2 წუთში, და დაახლოებით 3 წუთი სჭირდება მის სრულად შემწვარს.
თუ ფოთლის ტემპერატურა არ აღწევს 85°C, მაგრამ უფრო დაბალია, მაგალითად 80°C, ხანგრძლივობა უნდა გაიზარდოს დაახლოებით 10 წუთამდე. თუ ტემპერატურა დაბალია, ეს მიეკუთვნება დაბალ ტემპერატურას და ხანგრძლივ შეწვას, რაც გამოიწვევს ახალი ფოთლების გაჩენამდე დუღილს და შეასუსტებს დაბერების პოტენციალს.
მხოლოდ აქტიური ფერმენტების რაც შეიძლება მალე მოკვლით და რაც შეიძლება მეტი გლიკოზიდის შენარჩუნებით შეიძლება იყოს მატერიალურად გარანტირებული უმი ჩაის შემდგომი დაბერება.
თუ შეგიძლიათ მიაღწიოთ სტანდარტს tea fixation, თანაბრად და საფუძვლიანად, მწვანე არომატი ბუნებრივად გაქრება.