ჰალოგენური სწრაფი ტენიანობის ანალიზატორი ძირითადად გამოიყენება ჩაისა და სხვა საკვების წყლის შემცველობის გასაზომად, სიზუსტით 0,01%. ტენიანობის მრიცხველი არის მცირე ზომის და სწრაფი გაზომვით, რომელიც შესაფერისია სხვადასხვა ჩაის მცენარისთვის
ბრტყელი ტიპის ჩაის პრესის ჩამოყალიბების მანქანა ძირითადად LongJing ჩაისთვის, კომპიუტერული კონტროლის პროგრამის მეშვეობით, მექანიკური მუშაობის პროცესები, როგორიცაა ჩაის კვება, ფიქსაცია, ბრტყელი ჩამოყალიბება, გაპრიალება, გადადის კომპიუტერულ კონტროლში, ისე, რომ ჩაის თითოეული პარტიის თანაბარობა შეიძლება დარეგულირდეს. და კონტროლირებადი
DL-6CRT-75 ჩაის მოძრავი მანქანა აქვს ორმაგი მოქმედება, ძირითადად ჩაის მოსახვევისთვის, დოლის დიამეტრი 75 სმ, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CQFJ-70, რომელიც გამოიყენება ჩაის მოსავლის მიერ მოკრეფილი ახალი ფოთლის დასალაგებლად, შეუძლია გამოყოს სხვადასხვა ზომის ჩაი მზა ჩაის სხვადასხვა კლასის წარმოებისთვის.
DL-CRQ-20Z CTC შავი ჩაი HRS Gyrovane rotorvane მანქანა ძირითადად გამოიყენება CTC შავი ჩაის დასამუშავებლად.
DL-6CYQT-90250 ძირითადად გამოიყენება Oolong ჩაის დასამუშავებლად, ბამბუკისგან დამზადებული ბარაბანი, გამხმარი ჩაის აქტივობა გაიზარდა შერყევის შედეგად, მას შეუძლია ჩაის გემო უფრო სურნელოვანი გახადოს, მოცულობა დაახლოებით 120 კგ თითო პარტიაში.
DL-6CHL-RQ10 არის პატარა ტიპის ჩაის საშრობი მანქანა, შეუძლია გაშრობა ყველა სახის ჩაისთვის, გამოიყენება გაზის გათბობა, სიმძლავრე 40 კგ-დან 600 კგ-მდე საათში, ტემპერატურისა და სიჩქარის რეგულირება, უსაფრთხოება, ენერგიის დაზოგვა და გარემოს დაცვა.
DL-6CHZ-9QB არის სრული უჟანგავი ფოლადის ჩაის დეჰიდრატორი, ელექტრო გათბობა, საშრობი ფართობი დაახლოებით 10 კვმ, მოცულობა 27-45 კგ თითო პარტიაში.
შავი ჩაის გაცვეთა გულისხმობს პროცესს, როდესაც მცენარეში შესული ახალი ფოთლები კარგავენ წყალს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, ისე, რომ გარკვეული მყარი და მყიფე ღეროები და ფოთლები გახმება და გახმება. გაცვეთა არის არა მხოლოდ წყლის ფიზიკური დაკარგვა, არამედ შეიცავს ნივთიერებების ქიმიური ცვლილებების პროცესს. ეს არის შავი ჩაის საწყისი წარმოების პირველი პროცესი და ასევე ეს არის შავი ჩაის ხარისხის ფორმირების ძირითადი პროცესი.
გაცვეთა არის წყლის ნაწილის აორთქლება, ჩაის უჯრედების დაძაბულობის შემცირება, ფოთლის ყუნწების გახდომა და რბილობა, კვირტებისა და ფოთლების სიმკვრივის გაზრდა და ზოლებად გადაქცევა; მეორე არის ჩაის რჩევების შიდა ნაწილის გამოწვევა წყლის დაკარგვის გამო. ქიმიური ცვლილებების სერია, რომელიც შეიცავს ნივთიერებებს, საფუძველს უყრის მატერიალურ ცვლილებებს და ქმნის სპეციალურ ხარისხს შავი ჩაის ფერისა და სუნამოს.
დახურული ბუნებრივი გაცვეთა არის ახალი ფოთლების გაშლა გაცვეთილ საკიდზე გასაქრობად. თითოეული ხმელი თარო დაყოფილია 8-12 ფენად, თითოეული ფენა დაახლოებით 20 სმ დაშორებულია და თითოეულ ფენას ბამბუკისგან ნაქსოვი გამშრალი ფარდა აყრიან. ფარდის ფართობი ზოგადად 1,5 კვადრატული მეტრია, ხოლო კვადრატულ მეტრზე საჭიროა 0,5-0,6 კგ ფოთლები. გახშირების პროცესი ხშირად უნდა შემოწმდეს და დროულად უნდა მიექცეს გაცვევების ერთგვაროვნება. საერთოდ, ზედა და ქვედა ფენების ტემპერატურა განსხვავებულია. ზედა ფარდა 1-2 ℃ მაღალია. ფარდის ჩარჩო უკეთესი ვენტილაციით კარებსა და ფანჯრებზე უფრო სწრაფად კარგავს წყალს, ამიტომ იგი სქლად უნდა გავრცელდეს. დროულად გახსენით ფანჯრები და კარები მზიან დღეებში, რომ დააჩქაროთ გაბრწყინება, ხოლო სწორად დახუროთ კარები და ფანჯრები მოღრუბლულ და წვიმიან დღეებში, შიდა ტემპერატურის შესანარჩუნებლად. გაცვევების დრო მნიშვნელოვნად იცვლება სეზონის, ფოთლების ასაკისა და ამინდის გამო. საგაზაფხულო ჩაი მზიანია, 1-2 ხარისხის ახალი ფოთლები შეიძლება გახმეს 15-20 საათში, ზოგჯერ კი შეიძლება გადაიდოს წვიმიან დღეებში 36-48 საათამდე. ამიტომ, შიდა ბუნებრივი გაცვეთა რთულია ადაპტირება მექანიზირებული ჩაის დამზადებაში დღეს. 1960-იანი წლების დასაწყისში თანდათანობით აღმოიფხვრა შიდა ბუნებრივი გაცვეთა და გამოყენებული იქნა ჩაქრობის ღარები.
გაცვეთილი ხილი არის მეთოდი, რომლის დროსაც ახალი ფოთლები მოთავსებულია სავენტილაციო ღარში და თბება ჰაერით, რომ დააჩქაროს გაცვეთა პროცესი. მოსასვლელი ღარი შედგება ორი ნაწილისგან: ღარის ძარისა და სავენტილაციო მოწყობილობებისგან. საერთოდ, ღარის სიგრძეა 10 მეტრი, სიგანე 11,5 მეტრი და სიმაღლე 80 სმ. ღარის ფსკერზე არის ერთიანი ტემპერატურის დახრილი და გამათბობელი ასაფეთქებელი მოწყობილობა. ღარის ზედაპირს აქვს რკინის ან ბამბუკისგან ნაქსოვი ფოთლის ფარდას (ყუთს) კვადრატულ მეტრზე შეუძლია გაანაწილოს 2-2,5 კგ ფოთოლი, ხოლო გაშლილი ფოთლების სისქე დაახლოებით 20 სმ. ცხელი (ან გრილი) ქარი იგზავნება წყლის აორთქლების დასაჩქარებლად. გაზაფხულზე წვიმიან და საჭიროა მისი დათბობა და გაცვევნა, მაგრამ ზოგადი ტემპერატურა არ უნდა აღემატებოდეს 30-ს, ხოლო გაცვეთა დრო 6-12 საათია. ზაფხულში ტემპერატურა შედარებით მაღალია, ჰაერი შედარებით მშრალი და ცივი ქარიც საკმარისია. ჩაქრობის ამ მეთოდს შეუძლია დაზოგოს მცენარის ფართობი, შრომა და შეამციროს შრომის ინტენსივობა და უკეთესად შეუძლია გააკონტროლოს ჩაქრობის პროცესი. გამხმარი ფოთლების ხარისხი უკეთესია და ეს არის მეთოდი, რომელიც ჩვეულებრივ გამოიყენება ჩემს ქვეყანაში.