email

როგორ მუშაობს შავი ჩაის გაცვეთა პროცესი?

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებიროგორ მუშაობს შავი ჩაის გაცვეთა პროცესი?

ცხელი პროდუქცია

ჩაის სხვადასხვა ფოთლების გაშრობის პროცესი

ჩაის სხვადასხვა ფოთლების გაშრობის პროცესი

2022-10-15 16:15:48

სხვადასხვა ტიპის ჩაისთვის, ჩაის ფოთლების გასაშრობად სხვადასხვა მეთოდის გამოყენება მაქსიმალურად გაზრდის და შეინარჩუნებს ჩაის ფოთლების არომატს, მიესალმება თქვენს კონტაქტს ჩაის ფოთლების გაშრობის შესახებ დამატებითი ინფორმაციისთვის.

ჩაის ხის ყოველდღიური მოვლა

ჩაის ხის ყოველდღიური მოვლა

2022-10-15 15:22:15

ჩაის ხის გასხვლა და ყოველდღიური მოვლა შეუძლია ჩაის ხეს მიიღოს მეტი ზრდის ნუტრიენტები.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 2

2022-09-22 18:15:48

თანამედროვე დაწნეხილი ნამცხვარი მხარს უჭერს მეცნიერებას, რაც ადასტურებს, რომ დაწნეხილ ნამცხვარს უფრო მეტი უპირატესობა აქვს, ვიდრე ფხვიერ ჩაის ტრანსფორმაციის პროცესში.

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

რატომ უნდა დაწუროთ Pu'er ჩაი ჩაის ნამცხვრებში? 1

2022-09-22 18:08:30

ისტორიის შერჩევამ წარმოადგინა Pu'er ჩაის ნამცხვრები, მაგრამ Pu'er ჩაის უნიკალური ფორმა დღემდე შენარჩუნებულია მისი უნიკალური ჩაის არომატის გამო.

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

როგორ მუშაობს შავი ჩაის გაცვეთა პროცესი?

2020-11-06 22:16:10

შავი ჩაის გაცვეთა გულისხმობს პროცესს, როდესაც მცენარეში შესული ახალი ფოთლები კარგავენ წყალს გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, ისე, რომ გარკვეული მყარი და მყიფე ღეროები და ფოთლები გახმება და გახმება. გაცვეთა არის არა მხოლოდ წყლის ფიზიკური დაკარგვა, არამედ შეიცავს ნივთიერებების ქიმიური ცვლილებების პროცესს. ეს არის შავი ჩაის საწყისი წარმოების პირველი პროცესი და ასევე ეს არის შავი ჩაის ხარისხის ფორმირების ძირითადი პროცესი.

გაცვეთა არის წყლის ნაწილის აორთქლება, ჩაის უჯრედების დაძაბულობის შემცირება, ფოთლის ყუნწების გახდომა და რბილობა, კვირტებისა და ფოთლების სიმკვრივის გაზრდა და ზოლებად გადაქცევა; მეორე არის ჩაის რჩევების შიდა ნაწილის გამოწვევა წყლის დაკარგვის გამო. ქიმიური ცვლილებების სერია, რომელიც შეიცავს ნივთიერებებს, საფუძველს უყრის მატერიალურ ცვლილებებს და ქმნის სპეციალურ ხარისხს შავი ჩაის ფერისა და სუნამოს.

გარე მზის სხივები w

tea-wither-rack/Bamboo-White-Tea-Wither-Rack-Tea-Withering-Process-Rack

დახურული ბუნებრივი გაცვეთა არის ახალი ფოთლების გაშლა გაცვეთილ საკიდზე გასაქრობად. თითოეული ხმელი თარო დაყოფილია 8-12 ფენად, თითოეული ფენა დაახლოებით 20 სმ დაშორებულია და თითოეულ ფენას ბამბუკისგან ნაქსოვი გამშრალი ფარდა აყრიან. ფარდის ფართობი ზოგადად 1,5 კვადრატული მეტრია, ხოლო კვადრატულ მეტრზე საჭიროა 0,5-0,6 კგ ფოთლები. გახშირების პროცესი ხშირად უნდა შემოწმდეს და დროულად უნდა მიექცეს გაცვევების ერთგვაროვნება. საერთოდ, ზედა და ქვედა ფენების ტემპერატურა განსხვავებულია. ზედა ფარდა 1-2 ℃ მაღალია. ფარდის ჩარჩო უკეთესი ვენტილაციით კარებსა და ფანჯრებზე უფრო სწრაფად კარგავს წყალს, ამიტომ იგი სქლად უნდა გავრცელდეს. დროულად გახსენით ფანჯრები და კარები მზიან დღეებში, რომ დააჩქაროთ გაბრწყინება, ხოლო სწორად დახუროთ კარები და ფანჯრები მოღრუბლულ და წვიმიან დღეებში, შიდა ტემპერატურის შესანარჩუნებლად. გაცვევების დრო მნიშვნელოვნად იცვლება სეზონის, ფოთლების ასაკისა და ამინდის გამო. საგაზაფხულო ჩაი მზიანია, 1-2 ხარისხის ახალი ფოთლები შეიძლება გახმეს 15-20 საათში, ზოგჯერ კი შეიძლება გადაიდოს წვიმიან დღეებში 36-48 საათამდე. ამიტომ, შიდა ბუნებრივი გაცვეთა რთულია ადაპტირება მექანიზირებული ჩაის დამზადებაში დღეს. 1960-იანი წლების დასაწყისში თანდათანობით აღმოიფხვრა შიდა ბუნებრივი გაცვეთა და გამოყენებული იქნა ჩაქრობის ღარები.

tea-wither-rack/Bamboo-White-Tea-Wither-Rack-Tea-Withering-Process-Rack-TQJ-20

 

გაცვეთილი მილის გზით:

DL-6CWD-580 Green Black Tea Leaves Withering Process Trough Machine For Tea/Green-Black-Tea-Leaves-Withering-Process-Trough-Machine-For-Tea

გაცვეთილი ხილი არის მეთოდი, რომლის დროსაც ახალი ფოთლები მოთავსებულია სავენტილაციო ღარში და თბება ჰაერით, რომ დააჩქაროს გაცვეთა პროცესი. მოსასვლელი ღარი შედგება ორი ნაწილისგან: ღარის ძარისა და სავენტილაციო მოწყობილობებისგან. საერთოდ, ღარის სიგრძეა 10 მეტრი, სიგანე 11,5 მეტრი და სიმაღლე 80 სმ. ღარის ფსკერზე არის ერთიანი ტემპერატურის დახრილი და გამათბობელი ასაფეთქებელი მოწყობილობა. ღარის ზედაპირს აქვს რკინის ან ბამბუკისგან ნაქსოვი ფოთლის ფარდას (ყუთს) კვადრატულ მეტრზე შეუძლია გაანაწილოს 2-2,5 კგ ფოთოლი, ხოლო გაშლილი ფოთლების სისქე დაახლოებით 20 სმ. ცხელი (ან გრილი) ქარი იგზავნება წყლის აორთქლების დასაჩქარებლად. გაზაფხულზე წვიმიან და საჭიროა მისი დათბობა და გაცვევნა, მაგრამ ზოგადი ტემპერატურა არ უნდა აღემატებოდეს 30-ს, ხოლო გაცვეთა დრო 6-12 საათია. ზაფხულში ტემპერატურა შედარებით მაღალია, ჰაერი შედარებით მშრალი და ცივი ქარიც საკმარისია. ჩაქრობის ამ მეთოდს შეუძლია დაზოგოს მცენარის ფართობი, შრომა და შეამციროს შრომის ინტენსივობა და უკეთესად შეუძლია გააკონტროლოს ჩაქრობის პროცესი. გამხმარი ფოთლების ხარისხი უკეთესია და ეს არის მეთოდი, რომელიც ჩვეულებრივ გამოიყენება ჩემს ქვეყანაში.

DL-6CWD-580 Green Black Tea Leaves Withering Process Trough Machine For Tea/Green-Black-Tea-Leaves-Withering-Process-Trough-Machine-For-Tea