email

თეანინი - მწვანე ჩაის უმამის გემოს წყარო

Home > ახალი ამბები > ჩაის მრეწველობის სიახლეებითეანინი - მწვანე ჩაის უმამის გემოს წყარო

ცხელი პროდუქცია

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

რა არის მსოფლიოში პირველი მონოგრაფია ჩაის მეცნიერების შესახებ?

2023-03-25 15:38:48

პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ ჩინეთში და პირველი მონოგრაფია ჩაის შესახებ მსოფლიოს ისტორიაში არის "ჩაის კლასიკა" დაწერილი ლუ იუ. დაწვრილებით ახსენით ჩაი

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

როგორ დავამუშავოთ შავი ჩაი?

2023-03-11 15:34:05

შავი ჩაის ერთ-ერთი მნიშვნელოვანი პროცესია დუღილი, შესაფერისი დუღილის აპარატის გამოყენებამ შეიძლება გააკონტროლოს შავი ჩაის კარგი ხარისხი.

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

რა განსხვავებაა მწვანე ჩაის გაშრობის დამუშავების სხვადასხვა მეთოდებს შორის?

2023-03-04 15:34:43

მწვანე ჩაის გაშრობის სხვადასხვა მეთოდი, სხვადასხვა აპარატები, მწვანე ჩაის ძაფები და მწვანე ჩაის არომატი განსხვავებულია, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის.

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

როდის დაიწყო მწვანე ჩაის გაყიდვა?

2023-02-25 14:55:48

როგორ დავამუშავოთ სპეციალური ნემსის ტიპის მწვანე ჩაი, მივესალმებით თქვენს კონტაქტს დამატებითი ინფორმაციისთვის!

Დაგვიკავშირდით

შპს Quanzhou Deli Agroforestrial Machinery Co.
თუ გსურთ მეტი იცოდეთ ჩვენი პროდუქტების შესახებ, გთხოვთ, გამოგვიგზავნოთ ელ.წერილი: info@delijx.com. თქვენ ასევე შეგიძლიათ გაგზავნოთ შეტყობინება ჩვენს WeChat-ზე ან WhatsApp-ზე: 0086-18120033767

თეანინი - მწვანე ჩაის უმამის გემოს წყარო

2021-12-22 14:38:05

ჩაიში შემავალი უმამის ნივთიერებები ძირითადად ამინომჟავებია. თეაფლავინს, ნუკლეოტიდს და ზოგიერთ ხსნად პეპტიდს ასევე აქვს გარკვეული გამაგრილებელი შეგრძნება. მათ შორის ამინომჟავები ითვლება ახალი და გამაგრილებელი ჩაის სუპის ძირითად კომპონენტებად. თეაფლავინს ძირითადად იყენებენ შავ ჩაიში. ის როლს ასრულებს ფერმენტირებული ჩაის გემოს რეგულირებაში. ჩაიში შემავალი ამინომჟავები ძირითადად არის თეანინი, გლუტამინის მჟავა და ასპარტინის მჟავა. თეანინი არის ჩაის ყველაზე უხვი ამინომჟავა და ითვლება ახალი და გამაგრილებელი მწვანე ჩაის მთავარ წყაროდ.

რა არის თეანინი:

თეანინი არის სპეციალური არაცილოვანი ამინომჟავა (არ მონაწილეობს ცილის ფორმირებაში) ჩაის მცენარეებში, რაც იშვიათია სხვა მცენარეებში. იგი აღმოაჩინა და დაასახელა იაპონელმა მეცნიერმა იაჯირო შუდომ 1950 წელს.

თეანინის გავლენა ჩაის ხარისხზე:

თეანინს აქვს კარამელის არომატი და MSG-ის მსგავსი გამაგრილებელი გემო და აქვს დაბალი გემოვნების ბარიერი (რაც უფრო დაბალია, მით უფრო ადვილია მისი აღქმა). თეანინი დადებითად მოქმედებს ჩაის გემოსა და არომატზე. თეანინს შეუძლია შეამსუბუქოს ჩაის სიმწარე და შემკვრელი და გააძლიეროს სიტკბო; ამინომჟავები დეგრადაციის გზით გარდაიქმნება აქროლად არომატულ ნივთიერებებად.

თეანინის განაწილება ჩაის მცენარეებში:

Theanine generally accounts for 1%-2% of the dry matter content of tea. Theanine content of tea made from albino tea varieties is higher. The roots, stems and leaves of tea plants all contain theanine, with the highest content in roots and tender stems; one bud and one leaf>second leaf>third leaf>fourth and fifth leaves; spring tea>autumn tea>summer tea.

თეანინის ძირითადი ფიზიოლოგიური აქტივობა:

თეანინი აგებულებით ჰგავს გლუტამინს და გლუტამატს, რომლებიც ტვინში აქტიური ნივთიერებებია. კვლევებმა აჩვენა, რომ თეანინს აქვს დამცავი ეფექტი ტვინის იშემიურ დაზიანებაზე და ნეირონების უჯრედების სიკვდილზე, რომელიც გამოწვეულია გლუტამატით. თეანინს ასევე აქვს ნეირონების დამცავი ეფექტი და შეიძლება კლინიკურად გამოიყენოს პარკინსონის დაავადების პროფილაქტიკისთვის.თეანინი ასევე დადებითად მოქმედებს მეხსიერების გაძლიერებაზე.

ჩვენი კომპანია აწვდის მთელ გreen tea processing machines ხელი შეუწყოს მწვანე ჩაის ენდოგენური ნივთიერებების წარმოებას. ისე, რომ მწვანე ჩაი სავსე იყოს ფერით, სურნელით და ამავე დროს მდიდარი იყოს სხვადასხვა საკვები ნივთიერებებით.